Zápasy - Dorost 14. 02. 2019, Šimon Kadeřávek

O osudu utkání rozhodla druhá třetina, dorostenci prohráli s Plzní 2:3

L i t v í n o v - Ve 13. kole ELIOD Extraligy dorostu na sebe narazily dva týmy, které k sobě mají tabulkově velmi blízko. Čtvrtý Litvínov hostil pátou Plzeň, nakonec více důvodů k úsměvu měli hráči hostů. Po přestřelce ve druhé třetiny dokázali ovládnout zápas, a dokonce získali bonusový bod z nadstavby.

N13, 14.02.2019, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC ŠKODA PLZEŇ
Litvínov mládež HC ŠKODA PLZEŇ
2 3
  • Třetiny

    0:0, 2:3, 0:0 - N 0:1
  • Střely na branku

    25:29
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    80

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 33. Skuhrovec (Hocelík, Kuchař), 34. Postl (Krocker, Brouček)

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 31. Jiříček (Holý), 33. Holý, 37. Hauser (Jiříček, Soukup), 62. Pánik (Šiler, Soukup)

  • Rozhodčí

    Plachý – Tichý, Dyršmíd

  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár (A), Kuchař, Hora – Beran, Dej, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Špaček, Brouček, Krocker, Skuhrovec (C).

  • Sestava hostů

    Vondraš (Bočan) – Hodinář, Jánský, Jiříček (A), Plecitý, Špaček, Páník (C), Houdek – Hauser, Soukup D. (A), Korčák, Dvořák, Dáňa, Soukup M., Holý, Václavík, Šiler.


Reportáž

Do zápasu vstoupili hůře hosté, protože už po jedenácti vteřinách fauloval Soukup a musel se odporoučet na trestnou lavici. Podobně jako v A- týmu Litvínova, tak i mezi dorostenci vládne „přesilovkový“ strašák a domácí herní převahu nevyužili. V následujících minutách dostala možnost hry 5 na 4 také Plzeň. Podrážením se provinil Kadár, ale ani Škoda neměla v přesilové hře štěstí. Do první přestávky se tedy šlo za vyrovnaného stavu.

Věci se začaly dít až v průběhu druhého dějství. Na počátku měli domácí šanci v podobě přesilové hry, ale ani nyní nebyla herní převaha využita. Stejně mohla dopadnout i druhá hra 5 na 4, ale tomu učinili jasnou přítrž hosté. Holý vyslal na Davida Jiříčka šikovnou nahrávku, a ten ve vlastním oslabení překonal Čermáka.
 
Ve stejném stylu byly také další minuty, když se vylučovalo na obou stranách, což paradoxně vedlo ke vstřelení dalších branek. Ve hře 4 na 4 se prosadila Plzeň, tentokrát se dostal do výhodné pozice Jakub Holý a prostřelil domácího brankáře. Netrvalo dlouho a černožlutí konečně udeřili. Puk koloval po ose Kuchař – Hocelík – Skuhrovec, a právě David Skuhrovec prolomil gólové mlčení domácích.
 
Bohatý program druhé třetiny pokračoval, což měl na svědomí Ondřej Postl. Litvínovský hráč těžil ze spolupráce s Krockerem a Broučkem. Zápas byl tedy zase na začátku. Toto tvrzení jako by se nelíbilo Petru Hauserovi, který ani ne pět minut po vyrovnávacím gólu měnil skóre na 2:3 pro Plzeň.
 
Ve třetí části hry byl k vidění opatrný hokej, ale ani jeden tým se nedokázal výrazněji prosadit, a tak si Plzeň mohla připsat do tabulky další vítězství.
 
V tzv. nadstavbě se v poměrně krátké době prosadili hosté, konkrétně se to podařilo Adamu Pánikovi, který zajistil Plzni prémiový bod.