Zápasy - Dorost 01. 02. 2019, Šimon Kadeřávek

Rytíři byli nad litvínovské síly, dorostenci prohráli s Kladnem 2:4

L i t v í n o v - Čtvrteční podvečer svedl dohromady dva poměrně silné soupeře. Domácí Litvínov narazil na Kladno, které je aktuálně lídrem celé tabulky. Severočeši chtěli tímto zápasem zapomenout na nešťastnou bitvu s Hradcem, kterou rozhodl gól v poslední minutě. Kladno zase čekalo první utkání po dlouhé pauze. Nakonec měli více důvodů k úsměvu hráči Rytířů, kteří si po výhře 4:2 utvrdili první příčku.

N11, 31.01.2019, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo Rytíři Kladno
Litvínov mládež Rytíři Kladno
2 4
  • Třetiny

    0:3, 1:0, 1:1 - N 0:0 - 0:1
  • Střely na branku

    35:36
  • Vyloučení

    7:6
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    93

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 23. Skuhrovec (Dej, Brouček), 44. Hocelík (Vopat, Minařík)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 13. Chrenka (Šapovaliv, Kohlíček), 14. Nedvěd (Bareš, Hrabík), 17. Bareš (Hrabík), 47. Ticháček (Kohlíček, Šapovaliv), rozh. náj. Havel

  • Průběh zápasu

    0:3, 2:3, 2:4

  • Rozhodčí

    Kamil Hlinka – Lukáš Sýkora a Jiří Kába

  • Sestava domácích

    Ešler (Tuhý) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Špaček, Brouček, Krocker, Skuhrovec.

  • Sestava hostů

    Gabriška (Suk) – Alscher, Havel, Koštoval, Kohlíček, Sýkora, Ticháček, Bareš, Sojka, Hrabík, Šilhavý, Bareš, Nedvěd, Adam, Šapovaliv, Chrenka.


Reportáž

Zápas začal lépe pro domácí Litvínov, ale poměrně rychle se začala hra přelévat i na druhou stranu. V průběhu první desetiminutovky museli zasahovat oba gólmani. Přerušení herní a početní převahy přišlo ve 12. minutě, kdy byl vyloučen za podrážení Špaček. Kladenští dokázali přesilovou hru využít prostřednictvím Samuela Chrenka. Šapovaliv našel v mezikruží právě kladenského útočníka, který už měl jednoduchou úlohu a prostřelil Ešlera.

Využitá početní převaha hostům nestačila a záhy přišel další úder. Bareš se marně snažil překonat domácího brankáře, poté kotouč přenechal Zdeňku Nedvědovi, a ten propašoval kotouč za Ešlerova záda. Aby toho nebylo málo, tak dílo zkázy dokonal o několik minut později Adam Bareš. Hostující útočník těžil ze spolupráce s Hrabíkem a zvýšil náskok o tři góly.
 
Domácí hráči věděli, že s nelichotivým výsledkem musí něco dělat. Nástup do druhého dějství se Litvínovu povedl, což potvrdila branka Davida Skuhrovce, kterému asistoval Dej s Broučkem. Nastartovaní Severočeši dostali v průběhu dalších minut k dispozici 3 přesilové hry, ale ani jednu nakonec nedokázali využít.

Třetí část byla plná nepřesností a vyloučení. Druhý jmenovaný neduh byl ale velkým hybatelem zápasu. Litvínovské brance předcházela vyloučení na obou stranách. Za domácí usedl na trestnou Kočárek, kladenští hráči vyfasovali dokonce tresty dva, jmenovitě Adam a Sýkora. S nastalou situací se nejlépe vypořádal Lukáš Hocelík, který tvrdou střelou překonal Gabrišku.
 
Podobná situace nastala o několik chvil později, ovšem na druhé straně. Rytíři měli k dispozici dokonce přesilovku 5 na 3, početní převahy využil Jiří Ticháček, který vrátil částečný klid do tváří kladenských hráčů. V samém závěru už branka nepadla, a tak hosté zvítězili 4:2.

V tzv. nadstavbě došlo na samostatné nájezdy, které nakonec rozhodl úspěšný pokus Jana Havla. Kladno tedy získalo i prémiový bod.