Zápasy - Dorost 19. 01. 2019, Šimon Kadeřávek

DOR: Dorostenci opět bodovali! Porazili Slavii 3:1

L i t v í n o v - Litvínovské naděje vstupovaly do utkání s velmi dobrou náladou, protože v minulém kole dokázaly porazit favorizovanou Plzeň. Podobně na tom byl i tým z Prahy, jež dokázal přehrát Hradec Králové. K vidění bylo velmi vyrovnané utkání, které nakonec v samém závěru zvládl lépe Litvínov a připsal si cenné body.

N9, 19.01.2019, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Slavia Praha
Litvínov mládež HC Slavia Praha
3 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 2:0 - N 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Slavík, Brouček, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Pittr (Vávra) – Dráb, Čech, Stejskal, Srdínko, Svoboda M., Hrdlička – Svoboda J., Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Skoupý, Hofmann, Hradil, Vlasák, Rulc, Krásný, Vymětal


Reportáž

Lepší vstup do utkání měla Slavia, která se představila díky Hofmannově střele. Další šance se děly před pražským brankářem. Nejdříve zkoušel najít skulinu mezi jeho betony Vopat, poté se dostal do šance Krocker. Neuběhlo ani pět minut a domácí se radovali ze vstřelené branky. Brouček zkoušel střílet, ale zasáhl jen hráče stojící před brankou. Chaosu před brankářem využil Marek Slavík a vstřelil první gól utkání.
 
Klub z Vršovic se ale nenechal zahanbit a snažil se útočit. Velkou vzpruhu jim dodalo také vyloučení Vopata. Přesilovou hru zvládli sešívaní na výbornou. Šimon Slavíček se pohyboval na modré, a právě z těchto míst zkoušel vystřelit. Jeho pokus nakonec propadl za Čermákova záda a bylo srovnáno. Další minuty byly ve znamení tvrdého boje a šance na obou stranách.

Domácí nedokázali zužitkovat přesilovku, která přišla po vyloučení Krásného, a tak začala útočit opět Slavia. Stejskal tvrdě vystřelil na Čermáka, ten však jeho pokus kryl. V posledních minutách první třetiny se hrál aktivní hokej, ale ani jeden tým nedokázal vstřelit kýženou branku.

Druhé dějství začalo lépe pro domácí, zahráli si přesilovku, ve které nakonec byla za vítěze Slavia. Obránci dokázali početní převahu uhlídat a Litvínov takřka k ničemu nepustili. Druhá třetina byla především třetinou brankářů, oba gólmani předváděli jisté zákroky a uváděli útočníky do rozpaků. Za domácí se postupně zkoušel prosadit Dej, Krocker či Skuhrovec, ale ani jeden nenašli recept na vstřelení branky.

Další minuty byly v podobném duchu jako závěr první části hry. Hráči aktivně bruslili, ale hře chyběla branka. Severočeši měli k dispozici další dvě přesilové hry ani jedna však nebyla využita, a tak si fanoušci museli na rozuzlení počkat až do posledního dějství.
Vyrovnaný stav se zkoušela narušit Slavia, která ihned z kraje třetiny prověřila Čermáka. O několik vteřin později se dostal do přečíslení Krocker se Slavíkem, ale ani tato „smrtící kombinace“ neskončila brankou. Po první šanci domácích přišly další, Slavík dokonce protlačil puk za Pittrova záda, ale rozhodčí branku neuznal kvůli přílišné horlivosti litvínovského útočníka.

Severočeši pokračovali v tlaku. V posledních pěti minutách se chtěl prosadit Brouček, ale minul prázdnou branku o několik milimetrů. Když už si všichni mysleli, že zápas půjde do prodloužení, napřáhl se Marek Slavík a tvrdou střelou poslal Litvínov do vedení! Dvě minuty před koncem. V samém závěru zkoušela hrát Slavia bez brankáře, což se později ukázalo jako chyba. Puku se ujal Dominik Brouček a s ledovým klidem ho zasunul do prázdné branky, pečetil tak výhru 3:1.

V tzv. nadstavbě byla lepší Slavia a díky brance Jakuba Hofmanna získala alespoň prémiový bod.

Fanshop