Zápasy - Dorost 17. 01. 2019, Šimon Kadeřávek

DOR: Povedená první třetina! Litvínov porazil Plzeň 3:0

Severočeši narazili na tradiční český klub, plzeňskou Škodu. Oba týmy na sebe narazily v průběhu sezony již několikrát. Na počátku ročníku vyhráli Západočeši 2:0. V dalších utkáních už ale štěstí přálo černožlutým. Nejdříve vyhráli 6:5 po prodloužení, poté v polovině prosince porazili Škodu 5:1.

N8, 17.01.2019, Home Monitoring Arena
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo Litvínov mládež
HC ŠKODA PLZEŇ Litvínov mládež
0 3
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 0:1 - N 0:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Bočan (Lokajíček) – Hodinář, Dolhý, Houdek, Jánský, Jiříček (A), Špaček, Páník (C) – Hauser, D. Soukup (A), Korčák, Dvořák, Dáňa, M. Soukup, Václavík, Kaiser, Šiler, Kupčo

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár (A), Kuchař, Hora – Beran, Dej, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Slavík (A), Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec (C)


Reportáž

Úvodní buly vyhrál Litvínov a ihned z něj vytěžil maximum. Brouček našel přesnou přihrávkou Marka Slavíka, a ten táhlou střelou k tyči změnil skóre. Reprezentační útočník zaznamenal branku po 27 vteřinách. Další šance následovaly, nejdříve Bočana prověřil Werner a poté opět Slavík.
 
První pětiminutovka byla plná příležitostí na obou stranách. David Čermák vyrazil kotouč před sebe, kde se ho ujal Václavík, ten ale v koncovce zklamal. Velmi blízko vyrovnání byl Kupčo, ale jeho střelu vychytal litvínovský Čermák. Rychlý úvod vystřídala klidná hra, která byla nakonec narušena vyloučením. Werner se odebral na trestnou lavici a domácí si zahráli přesilovku.
 
Hru v oslabení zvládl Litvínov velmi dobře, začal dokonce lépe kombinovat a odstřelovat branku hostů. Před dalším gólem ohrožoval branku hostů opět Kupčo, ale gól nakonec padl na druhé straně. Skuhrovec našel na druhé straně najíždějícího Daniela Deje, který přesnou trefou pod horní tyčku zvýšil litvínovské vedení. První třetina nakonec skončila 2:0 pro Litvínov.

Druhé dějství rozehrála lépe Plzeň, v dalších minutách lépe kombinovala a měla více ze hry. Soukup výborně zpracoval vyhozený kotouč a dostal se do šance, kterou výborně vyřešil hostující brankář Čermák. Domácí měli k dispozici další přesilovou hru, ale ani tato nebyla využita, a tak se do šancí pustili hosté.

Ve svém vlastním oslabení zkoušel Bočana ohrozit Dej. Poté využil moment překvapení David Skuhrovec, který vyjel z trestné lavice a rozjel se proti domácímu brankáři. Jeho pokus ale skončil na bližší tyči. V samém závěru třetiny mohl vstřelit branku Kupčo, ale i proti této šanci zasáhl výborný Čermák.

Třetí třetina mohla zvrátit celé utkání. Plzeň vstoupila do poslední fáze hry velmi aktivně, ale Severočeši se nenechali zatlačit. Moc tomu nepomohlo ani plzeňské vyloučení. Hodinář zbytečně držel jednoho z hráčů Litvínov a poroučel se na trestnou lavici.
Ale podobně jako domácí tým, tak ani Litvínovu se přesilová hra nepodařila. Následující minuty byly plné šancí na obou stranách. Na domácí branku pálil Slavík či Krocker, Čermáka se snažil ohrozit třeba Hora či Soukup, ale hostující brankář byl dnes ve formě a útočníci si na něm vylámali zuby.
 
V poslední desetiminutovce měla Škoda další šanci na korigování skóre, další přesilová hra, poněvadž Dej se musel odebrat mezi časoměřiče. Ani tato početní výhoda nebyla využita, a tak v samém závěru utkání zkoušela Plzeň hrát v šesti. Hra bez brankáře nakonec skončila brankou pro Litvínov. Jakub Kuchař zkusil vystřelit od modré a jeho snaha byla korunována úspěchem. Škodovka nakonec padla 0:3 a Litvínov si připsal další výhru proti Plzni.

V tzv. nadstavbě získali prémiový bod Severočeši, kteří nakonec uspěli v nájezdové loterii. Vítězný nájezd proměnil Dominik Brouček

Fanshop