Zápasy - Dorost 20. 12. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Vánoční nadílka se nekonala, Litvínov prohrál se Slavií 2:5

Litvínovští dorostenci měli v pondělí večer na programu další utkání, tentokrát se střetli s pražskou Slavií. Severočeši v minulém kole porazili silnou Plzeň 5:1 a chtěli na povedený výkon navázat. Navzdory tomu Slavia chtěla zapomenout na neúspěšný boj s Hradcem Králové, když doma prohrála 1:3. Šťastnějším týmem se nakonec stal klub z hlavního města, který zvítězil 5:2.

N4, 18.12.2018, Zimním stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo Litvínov mládež
HC Slavia Praha Litvínov mládež
5 2
  • Třetiny

    3:0, 2:1, 0:1 - N 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pittr (Janura) - Čech, Stejskal, Srdínko, Svoboda M., Hrdlička, Kluch - Svoboda J., Malínek, Greguss, Slavíček, Skoupý, Hofmann, Černý, Vlasák, Rulc, Krásný

  • Sestava hostů

    Ešler (20. Čermák) - Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kuchař, Novotný, Hora - Beran, Dej, Šikl, Kočárek, Postl, Špaček, Brouček, Vlasenko, Krocker, Skuhrovec


Reportáž

Po úvodním buly bylo jasné, že půjde o vyrovnaný zápas, na kluzišti se bojovalo takřka o každý metr a nikdo si nic nedaroval. První změna skóre přišla v první desetiminutovce, kdy zvedal ruce nad hlavu Šimon Slavíček. Domácí útočník těžil ze spolupráce Svobody a Rulce, a tak šla Slavia do vedení. Litvínov se nezalekl a snažil se vstřelit vyrovnávací branku, ale na místo toho podruhé inkasoval. Hrdlička našel rozjetého Šimona Slavíčka, který svým druhým gólem zvýšil náskok domácích. V závěrečných minutách se na výsledkové tabuli objevila trojka, bylo to další díky brance a to, když prostřelil hostujícího brankáře Šimon Rulc.
 
Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté a už po dvou minutách jejich snahu korunoval úspěch. Dej nahrával Kočárkovi, a ten jeho přihrávku prodloužil na Víta Berana, který vstřelil kontaktní branku. Černožlutí se marně snažili vstřelit další gól, ale jejich troufalost byla krutě potrestána. Nejdříve se trefil Jakub Hofman, kterému asistoval Slavíček. Po několika minutách přidal další zářez Šimon Rulc a utkání se pomalu měnilo v exhibici.
 
Poslední část utkání byla ve znamení tuhého boje a fanoušci se nakonec dočkali dalšího gólu až zhruba po osmi minutách hry. Všemu předcházelo vyloučení Vlasáka, jenž se provinil podrážením. Nabídnutou přesilovku hosté využili prostřednictvím Dominka Broučka, který nakonec korigoval skóre na konečných 5:2.
 
Tzv. nadstavba se nakonec natáhla až do samostatných nájezdů, ve kterých měl více štěstí Litvínov a díky Davidu Skuhrovcovi získal bonusový bod. 

Fanshop