Zápasy - Junioři 22. 02. 2019, Šimon Kadeřávek

Juniorská přetahovaná se šťastným koncem, Litvínov porazil Třinec 6:3

L i t v í n o v - Poslední únorový pátek se kromě A-týmu předvedla také litvínovská juniorka. Na sever Čech zavítal čtvrtý Třinec a více důvodů k úsměvu měli nakonec domácí. V první třetině se oba celky třikrát prosadily, nicméně ve druhé už byli více produktivní litvínovští. Díky brankám Jouzy a Svobody dokázali domácí přetáhnout vítězství na svou stranu, zisk tří bodů pečetil do prázdné branky Dufek. Prémiový bod nakonec putuje do Slezska.

N21, 22.02.2019, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Oceláři Třinec
Litvínov mládež HC Oceláři Třinec
6 3
  • Třetiny

    3:3, 2:0, 1:0 - N 0:1
  • Střely na branku

    31:56
  • Vyloučení

    6:4
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    97

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 6. Bartoš (Dufek, Bártek), 11. Berka (Svoboda, Kitzberger), 16. Kysela (Svoboda, Berka), 31. Jouza (Baláž), 40. Svoboda (Jouza, Viedemann), 59. Dufek (Bártek, Háva)

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 12. Chovaniak (Čmiel, Ramik), 18. Čmiel (Krzak), 20. Urban (Wardas, Homola), 63. Geidl (Ochman)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 6:3

  • Rozhodčí

    Hlinka - Goltsch, Janíček

  • Sestava domácích

    Zajíček (Ešler) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Kudrhalt, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Ochman (Švehlák) – Radzienciak, Krzak, Chovaniak, Kyselý, Šulák, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Wardas, Geidl, Urban, Čmiel, Przybyla, Matěj, Macháček, Ramik.


Reportáž

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, první šanci si připsal Berka, ale jeho střela skončila na boční síti branky. O slovo se však přihlásil i tým ze Slezska, Przybyla vybídl Geidla do útoku, ale druhý jmenovaný nedokázal nasměrovat puk správným směrem. Po třinecké příležitosti promluvil do osudu zápasu rozhodčí, který vyloučil hostujícího Čmiela. Domácí předvedli povedenou přesilovou hru, která byla korunována brankou. Dufek nahrál Danu Bartošovi, a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.
 
Další minuty byly ve znamení trestů, což ovlivnilo i vývoj utkání. Na jedné straně usedl na trestnou lavici třinecký Šulák a na straně druhé zamířil mezi časoměřiče Viedemann. Obě vyloučení měla vliv na hru, poněvadž nejdříve se prosadil Marek Berka, který těžil z chytré nahrávky Svobody. O několik chvil později se konečně prosadili hosté. Daniel Chovaniak se dostal až před Zajíčka a překonal jej forhendovou kličkou.
 
Kdo si myslel, že se v závěrečných minutách branek nedočká, byl na omylu. V 16. minutě nahrával Svoboda na další branku, tentokrát byl v pozici střelce Vojtěch Kysela. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Nejdříve se prosadil nahozením Matouš Čmiel, poté, šest sekund před koncem třetiny, překonal domácího brankáře Adam Urban. Do první přestávky se tak šlo za vyrovnaného stavu.
 
Do druhého dějství se lépe vrhl Třinec, ale jejich tempo domácí rychle zachytili, a tak byl k vidění bojovný hokej. V první desetiminutovce druhé třetiny měli hosté k dispozici dvě přesilové hry, ale ani jedné nedokázali využít ke svému prospěchu.
 
„Nedáš, dostaneš,“ toto rčení výborně naplnil Daniel Jouza, který projel obranou Třince a překonal Ochmana. Hosté chtěli opět srovnat krok a byli tomu velmi blízko, ale tentokrát zasáhl výborný Zajíček. Konec třetiny vyšel lépe domácím, kteří jako by chtěli napodobit třinecké v jejich brance v posledních vteřinách. V čase 39:40 se prosadil Přemysl Svoboda, jenž dorážel kotouč za Ochmanova záda.
 
Třetí část hry už se odehrávala v pomalejším tempu, které občas přerušovaly šance na obou stranách. Výraznější ohrožení bylo nahození Svobody, kterého se ujal Kysela. Do střely litvínovského útočníka se však obětavě položil Chovaniak a nebezpečí bylo zažehnáno. V úplném závěru zkoušeli hosté hru bez brankář, což hráči Litvínova tvrdě potrestali. Bártek svým nahozením našel Ondřeje Dufka, který pohodlně trefil prázdnou branku a pečetil tak litvínovské vítězství.
 
V tzv. nadstavbě se prosadil Třinec, kterému bonusový bod vystřelil Nico Geidl

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Dneska bych rád všechny pochválil za bojovnost a dobrý výkon, který jsme si zkomplikovali zbytečnými chybami. Dnešní vítězství jsme si zasloužili. 

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jiří Juřík

My jsme zápas zbytečně ztratili, protože jsme měli hodně šancí, které jsme nevyužili. Myslím si, že jsme o dost přestříleli domácí, ale Litvínov nám dal lekci z produktivit. Nicméně jsme rádi, alespoň za jeden bod.