Zápasy - Junioři 26. 01. 2019, Petr Význer

Junioři zvládli domácí zápas s Libercem, zvítězili 4:2!

L i t v í n o v - Litvínovské naděje ovládly zápas i přes hektickou první třetinu, ve které padlo celkem 5 branek. Ve zbytku utkání byly jasně lepší a kontrolovaly hru. Přemysl Svoboda a Marek Berka se blýskli 4 body. Marek Krocekr si odbyl vítěznou premiéru v juniorce. Navíc se jedná o první výhru po sérii pěti porážek.

N15, 26.01.2019, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo Bílí Tygři Liberec
Litvínov mládež Bílí Tygři Liberec
4 2
  • Třetiny

    3:2, 1:0, 0:0 - N 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Ešler) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Krocker, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Dufek, Svoboda

  • Sestava hostů

    Pařík (Čajan) – Starý, Adamec, Charvát, Kovář, Had, Ira, Kollert – Křepelka, Šafařovský, Jansa, Jiruš, Nezbeda, Liška, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba


Reportáž

Utkání začalo lépe pro Liberec. Žemba obral domácí hráče o puk a vyrazil do protiútoku. Tam v akci 2 na 1 přihrál Janu Cikhartovi, který střelou z první překonal litvínovského brankáře Pejsara. Přesto byl Litvínov po inkasované brance aktivnější, a to vedlo k pozdějšímu vyrovnání.
Svoboda trefil pouze obranný blok před Paříkovo brankou. Kotouč si jako první našel Marek Berka, který Paříka o jednoho z bránících hráčů překonal. Poté se zase rozjeli Tygři. Tlačili na Litvínov, a to vedlo k druhé vstřelené brance.
Libereckou akci rozjel Jiruš. Ten přihrál Petru Šafařovskému, který ujel po levém křídle a střelu zápěstím namířil přesně mezi levý beton a lapačku Pejsara. Chvilku po vstřelené brance se nechal vyloučit Kollert, který tím nabídl Litvínovu šanci na vyrovnání.
A to přišlo! Balážův nához tečoval Barták, jehož teč vyrazil Pařík přesně na hokejku Dana Bartoše, který se do puku opřel a tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti brankáře propálil. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Liberec se dostal do přečíslení 2 na 1, ale Baláž byl připravený a s Pejsarovou pomocí útok odvrátil.
Při protiútoku vyslal Berka Přemysla Svobodu. Hráč, jenž si nedávno odbyl svou premiéru v litvínovském A-týmu ujel po levém mantinelu, stahovačkou se dostal za obranu a dobře mířenou bekhendovkou prostřelil Paříka.
Zbytek třetiny se nesl ve znamení pevné obrany a lehkého tlaku Liberce, kterému se však skórovat nepodařilo.
Svoboda hned v úvodu prostřední části poslal nepovedenou kličkou do útoku Liberec. Jeho tlak ukončil zbytečným útočným faulem Charvát. V přesilovce si domácí nevedli moc dobře. Během první půlminuty se dostali do skvělých šancí, ale všechny skončily na výstroji Paříka.
Tak se k početní výhodě dostali i Bílí Tygři. Ta se nepovedla ani jim a Litvínov se s klidem ubránil. Nejsvětlejší moment druhé třetiny byl Svobodův samostatný únik. Svoboda ujel všem pronásledovatelům a zkusil zakončit kličkou do bekhendu. Jeho úmysl vystihl Pařík a skvělým zásahem betonem udržel svůj tým ve hře.
Přemysl Svoboda se ale přece jen dočkal, a to již podruhé. Jouza mu přihrál na vrchní část kruhů a Svoboda se nemýlil. Prostřelil blok bránících hráčů a vymetl šibenici liberecké branky. Liberec se okamžitě chtěl dostat zpátky na rozdíl jedné branky. Příležitost mu k tomu dal Viedemann, který držel jednoho z libereckých a byl vyloučen.
Ani tahle přesilovka mu nevyšla. Ke střele na branku se skoro nedostal a když už vystřelil, tak trefil jen svého clonícího hráče. Následně se do akce dostali znovu domácí. A to Svoboda, který poslal pas přesně na Berkovo pádlo na hranici brankoviště. Berka se snažil překonat Paříka hned z první, ale trefil jen jeho beton.
Litvínov v následujících momentech bránil střední pásmo, a to mu vycházelo. Had byl dalším vyloučeným na straně Liberce. Přesilovka Litvínovu vůbec nevyšla, a navíc v ní více útočili hosté.
Domácí v aktivitě pokračovali i ve třetí třetině. Dufek a Fišer ujeli a v přečíslení 2 na 1 mohli skórovat. Proti však byla lapačka Paříka. Litvínov si mohl spravit chuť v přesilové hře, ale odehráli ji úplně stejně, jako ty předešlé.
I Liberec se dostal k přesilovce, která se jim znovu nepovedla. Velká část třetiny se nesla v duchu velkého počtu přerušení a spousty nepřesností. Litvínov se snažil bránit střední pásmo a nepustit Tygry k zakončení.
Napětí se zvedlo až v posledních dvou minutách. Liberec odvolal brankáře a započal mohutný tlak. Šeliga trefil tyč a zbytek střel pochytal fantastický Pejsar. Ač se po velkou část zápasu spíše nudil, tak teď si to vše vynahradil. Liberec trefil ještě jednu tyč, Litvínov udržel vedení a zvítězil.
Nadstavba neměla dlouhého trvání. Nejprve Pejsar předvedl další povedený zákrok proti přečíslení Liberce. Vítěznou branku ale vstřelili domácí! Marek Berka nikým nenapadán zajel do útočného pásma a svižnou střelou nad lapačku překonal Paříka.  

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek (HC Litvínov) – „Po první třetině jsme si s klukama museli pár věcí říct, ale od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb. Hráli jsme výborně střední pásmo, kde se nám podařilo zastavit spoustu akcí soupeře. Rychle jsme se snažili přecházet do útoku a myslím, že jsme od druhé třetiny byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli.“

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec) – „Za dnešní zápas musím kluky pochválit. Teď jsme se prali s tím, že jsme nebyli schopni odehrát 60 minut. Dneska kluci 60 minut odehráli, bohužel soupeř byl lepší. Využil víc šancí, byli trošku aktivnější, ale na to, s jakou my teď jezdíme sestavou, tak kluci to dneska odmakali. Bohužel na 2 góly se venku vyhrát nedá.“