Zápasy - Junioři 19. 01. 2019, Ondřej Mach

JUN: Moravský trip bez výhry, Litvínov prohrál s Kometou 1:4

B r n o - Ani ve druhém zápase proti moravskému soupeři se nepodařilo litvínovským juniorům zvítězit, tentokrát podlehli brněnské Kometě 1:4. Černožlutí se sice dostali do vedení brankou Berky, Brno ale třemi góly během první třetiny otočilo skóre a výsledek si pohlídalo. Chemici neberou ani bod z nadstavby, tu ukončila už po čtyřiceti sedmi vteřinách branka Pláška.

N13, 19.01.2019, DRFG Arena
logo HC Kometa Brno
logo Litvínov mládež
HC Kometa Brno Litvínov mládež
4 1
  • Třetiny

    3:1, 0:0, 1:0 - N 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Rachůnek (Micka) – Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Plášek, Snášel, Minárik, Meluzín, Škvrně, Krejčí, Malý, Kadlic, Primožič, Kunc, Bartes.

  • Sestava hostů

    Zajíček (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Jonák, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.


Reportáž


Duel mezi Kometou a Litvínovem začal velmi rychle, už ve druhé minutě trefil Plášek tyčku, puk však v síti neskončil ani z následné dorážky. Chemici se v úvodu duelu nedokázali vymanit z tlaku a několikrát vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Další pokus brněnských měl na svědomí Svozil, Zajíček jeho bekhendovou střelu lapil. Ve čtvrté minutě vyfasoval trest za hákování Kunc a hosté dostali k dispozici hru v početní výhodě. Ještě během ní byl však vyloučen hostující Bartoš a o minutu později Háva, Litvínov tak musel chvíli čelit dvojnásobné početní převaze. Brno zavřelo černožluté v jejich třetině a hledalo si prostor ke střele, ten dostal až Mlčák, jenž z mezikruží prověřil Zajíčka. Naopak hosté mohli jít do slibného přečíslení, o puk je ale připravil vyjetý Rachůnek. Jedna šance střídala druhou a rychlou pasáž hry ukončilo až vyloučení Kowalczyka. Litvínov nepotřeboval ani minutu z přesilové hry a dostal se do vedení. Svoboda poslal přihrávku Marku Berkovi, a ten z mezikruží prostřelil Rachůnka.

Kometa otočila nepříznivý stav

Domácí krátce po inkasované brance trefili tyčku a poté si také zahráli přesilovku, neboť na trestnou lavici usedl Háva. Kometě však z přesilové hry stačilo jen šestnáct vteřin a mohla slavit. Puk se po buly dostal ke Stanislavu Svozilovi, jenž z modré čáry mířil přesně. Nabuzené Brno se hnalo za další brankou a jeho snaha byla zúročena hned o dvě minuty později. Kotouč z rohu kluziště poslal do předbrankového prostoru Meluzín, kde jej za Zajíčkova záda uklidil Petr Krejčí. Hosté z Litvínova se na obrat skóre pokusili odpovědět další šancí, konkrétně to byl Jouza, jenž se snažil procpat puk do sítě u levé tyčky, leč neúspěšně. Domácí se dostali na koně a působili hostujícím obráncům velké starosti. O další zvýšení se postaral minutu před první sirénou Michal Kunc. Útočník Komety si najel na hranici levého kruhu a jeho střela prosvištěla až do sítě, asistence byla znovu připsána Meluzínovi. 

Úvod druhého dějství patřil Brnu, Zajíček se musel činit při závaru před jeho klecí, složitou situaci ale zvládl. Ve dvacáté čtvrté minutě na trestnou lavici odjel hostující Bártek a Kometa mohla ještě navýšit své dosavadní vedení. Přesilová hra se domácím tentokrát nevydařila a Litvínov ji přestál bez úhony, dokonce sám mohl ohrozit branku soupeře, Rachůnek se však při pěkné šanci blýskl skvělým zásahem. Černožlutí se nepoučili a museli se znovu bránit, v tomto případě obdržel dvouminutový trest Šarlinger. Ani tato přesilová hra ale nedopadla podle představ brněnských, chemici dobře bránili a dařilo se jim vyhazovat kotouče z dosahu brankáře Zajíčka. 

S tím, jak se utkání přehouplo do druhé poloviny, si oba týmy vytvořily gólové šance. Nejprve Kometa zasypala hostujícího gólmana řadou střel, ani jedna z nich si však cestu do sítě nenašla. A z brejku na druhé straně zase zahrozili litvínovští, Rachůnkovi nezbylo nic jiného, než puk zalehnout. Necelé čtyři minuty před koncem druhého dějství dostal trest za sekání Bartes a domácí čekaly dvě minuty bránění. Trpěliví hosté si vytvořili několik příležitostí, Rachůnek se ale nejvíce vyznamenal při zákroku proti Svobodově střele z bezprostřední blízkosti. Více zajímavých okamžiků druhá třetina nenabídla, dvoubrankové vedení si tak znovu do šatny odnesla Kometa. 

Černožlutí trefili jen břevno, utkání rozhodla branka Kadlice

Poslední perioda začala vyloučením Limanovského, jenž se provinil pozdním dohráním. Skvělý Zajíček stále držel naděje hostí velmi vysoko a jinak tomu nebylo ani v následné přesilové hře, ve které zlikvidoval několik výborných pokusů. Ve čtyřicáté čtvrté minutě ujížděl sám na Rachůnka Berka, tváří v tvář brněnskému brankáři ale neuspěl. Možnost k vyrovnání dostali chemici v podobě další přesilové hry, tentokrát se sekáním provinil Sedláček. Přesilovkový tlak nesl ovoce, černožlutí kombinovali v útočné třetině a vážně ohrožovali Rachůnkovu branku, dokonce trefili i břevno! Činila se hlavně dvojice Svoboda-Berka, druhý jmenovaný znovu tvrdě pálil z mezikruží. Ve čtyřicáté deváté minutě byl vyloučen Háva a hosté se naopak museli bránit. Vyhecované utkání nakonec rozhodla branka Vojtěcha Kadlice, který tečoval puk mezi Zajíčkovy betony.

Nadstavbu rozhodl hned v první minutě Karel Plášek, když nadvakrát propálil hostujícího gólmana. Litvínov tak dnes končí na ledě Brna bez bodu.

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno


Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Zápas byl opět těžký. Litvínov kvalitu má, což v tabulce dlouhodobě potvrzuje. Je to výborný soupeř, má rychlý přechod středního pásma, dohrává souboje a je produktivní v přesilovkách. Řekl bych, že rozhodlo to, že jsme chtěli více než soupeř. Ve třetí třetině jsme dali gól, zatímco oni ne, a to byl ten jazýček na vahách, který rozhodoval.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek (HC Litvínov): Řeknu to jednoduše. Špatně řešíme situace v útočném pásmu, máme spoustu šancí, ale vždy chceme puk dovézt až do branky a to bohužel nefunguje.

Fanshop