Zápasy - Junioři 12. 01. 2019, Petr Význer

JUN: Junioři znovu prohráli, Vítkovicím podlehli 3:5

O s t r a v a - Junioři i ve druhém zápase v rámci slezského tripu prohráli. Tentokrát nestačili na Vítkovice v poměru 3:5. Jediným pozitivem je, že Jindra vystřelil alespoň extra bod v nadstavbě. Litvínovští mladíci tedy ze Slezska odváží 2 body.

N11, 12.01.2019, Ostravar Aréna
logo HC Vítkovice Ridera
logo Litvínov mládež
HC Vítkovice Ridera Litvínov mládež
5 3
  • Třetiny

    3:2, 2:0, 0:1 - N 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Mrázek (Dolíška) – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Cubo, Věntus (A) – Kotásek, Konečný, Fridrich, Bernovský (C), Krška, Lednický, Vojtovič, Beránek, Mrva (A), Potočný, Gebauer, Ivan

  • Sestava hostů

    Zelenka (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C). Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek (A), Svoboda


Reportáž

Litvínov do utkání vlétl rychle. Skóre už po minutě a půl otevřel Přemysl Svoboda, který v pádu prostřelil brankáře Mrázka. Vedení hostům dlouho nevydrželo. Tlaku v útočném pásmu využil Patrik Krška, který skóroval po Mrvově přihrávce. Háva nabídl Vítkovicím přesilovku, kterou naštěstí pro něj nevyužily. Zanedlouho Vítkovice stejně skórovaly. Vítkovice vybojovaly puk a toho po Fridrichově přihrávce využil střelou do poloprázdné branky Filip Zapletal

Hráči vítkovické Ridery navýšili svůj náskok na rozdíl dvou branek. Zelenka vyrazil několik střeleckých pokusů, ale na střelu Vojtěcha Lednického neměl nárok. Realizační tým Litvínova na to zareagoval oddechovým časem. Dalším vyloučeným byl opět hráč Litvínova, tentokrát Kovačič. To se jim po několika povedených zákrocích Zelenky a pohotové obraně povedlo ubránit. Další vítkovické šance likvidoval svými zákroky Zelenka.

I Mrázek měl práci, ale o poznání méně než Zelenka. Faul Lednického znamenal přesilovou hru tentokrát pro Litvínov. Tvořil si v ní spoustu šancí, které ale končily jen v Mrázkově výstroji. Například kombinace Svobody s Kyselou skončila v lapačce Mrázka. Necelou půlminutu před koncem přesilovky se do brejku dostal Vojtovič. Toho fauloval Bártek a rozhodčí nařídil trestné střílení proti brance Litvínova. Vojtovič zkusil kličku, ale Zelenka byl připravený a střelu betonem vytěsnil mimo branku. 

Této části hry kralovali brankáři. Předváděli jisté a dobré zákroky. Litvínovu se podařilo snížit až na konci třetiny, když Marek Berka tvrdou střelou překonal Mrázka. Hosté doufali v rychlé vyrovnání. Jejich střely bohužel končily mimo branku nebo na Mrázkovy. Vojtovič s Věntušem se dostali do šance, kterou zlikvidoval Zelenka. Do další příležitosti se dostal Jindra, ale kotouč před brankou ztratil a našel ho až Mrázek. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba brankáři se rozhodně nenudili a drželi své týmy. Po ofsajdu, který rozhodčí hostům odpískal byl za nesportovní chování vyloučen Jindra. Tohle jednání se jeho týmu vymstilo. Jan Bernovský prostřelil Zelenku a Vítkovice dál navyšovaly své vedení. 

Mrázek stále držel Rideru ve vedení, i když si chemici netvořili úplně tutové šance. Faul Bílého znamenal druhou přesilovku pro Litvínov. Během ní se ke střele dostali Bártek a Viedemann, ale jejich pokusy brankou neskončily. Domácí se s klidem ubránili a skórovali. Ivan přesně přihrál Petru Fridrichovi, který o Zelenku dostal puk do brány. Litvínovští se následně dostali do největší příležitosti zápasu, když se před nimi ukázala prázdná branka, ale kotouč stačil rychle odklidit Smička. 

Litvínovu se dařilo zazdít úplně všechno. Jindra mohl puk posunout do branky, tu ale minul. Veškeré snažení zbrzdilo vyloučení Fišera. Ten přilepil Smičku k mantinelu a musel si odpykat trest na 2 + 10 minut. Tato přesilová hra se Vítkovicím vůbec nepovedla. Obranná formace hostů byla na vše připravená a včas odklízela kotouč od branky. Litvínovští se ubránili a do konce třetiny neinkasovali. 

Celá první desetiminutovka třetího dějství se odehrávala ve stále stejném stylu. Jeden z brankářů zlikvidoval šanci soupeře a hned se jelo na druhou stranu, kde i druhý brankář předvedl svůj um. Největší šanci si vytvořila litvínovská dvojce Svoboda – Limanovský. Krásnou akci zakončoval Limanovský, ale střelu špatně načasoval a neskóroval. 

Litvínov se po tolika nevyužitých gólovkách konečně prosadil. Limanovský poslal křižnou přihrávku, kterou našel Marek Berka a zakončil přesně k tyči. Hosté cítili šanci na vyrovnání, ale nemohli zapomenout na obranu. V defenzivní činnosti se jim v této třetině dařilo. Vojtovič dostal trest na 2 + 2 minuty za hru vysokou holí. Litvínov mohl vyrovnat, ale proti byl brankář Mrázek. Bartoš mohl snížit na rozdíl jediné branky. V tom mu zamezila bleskově vystřelená lapačka Mrázka. 

Vyloučení Baláže srovnalo počet hráčů na hřišti. Hra ve čtyřech ani následná početní výhoda Vítkovic ke gólu nevedly a zápas tedy ovládl domácí tým. 

Nadstavbu rozhodl po minutě a čtvrt David Jindra, když dorazil střelu Svobody za Mrázkova záda a vystřelil Litvínovu alespoň bod.