Zápasy - Junioři 14. 12. 2018, Ondřej Mach

JUN: Bláznivý zápas ztratil Litvínov až v prodloužení, z Plzně veze porážku 4:5

P l z e ň - V dalším zápase skupiny O pořadí v play-off zamířili junioři do západočeské metropole - Plzně. V utkání dlouho vedli o dva góly, Indiáni však nakonec utkání třemi brankami otočili. Černožlutí poté museli ještě dvakrát dotahovat a dovedli duel až do prodloužení, ve kterém ale podlehli kvůli brance Princla.

N5, 14.12.2018, Home Monitoring Aréna
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo Litvínov mládež
HC ŠKODA PLZEŇ Litvínov mládež
5p 4
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 3:2 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čech (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček, Kremláček, Šiller, Malák – Soukup, Kvasnička, Kolář, Balín, Kolda (C), Slanina, Matiášek, Adamec, Červenka, Malát, Procházka, Princl.

  • Sestava hostů

    Pejsar (Zajíček) – Bártek, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Myšák, Kovačič, Dufek, Svoboda.


Reportáž


Do utkání vstoupili lépe domácí Indiáni, hned po několika vteřinách hry mohl otevřít skóre Matiášek, se svojí kličkou však neuspěl. Severočeši odpověděli velkým závarem před Čechem, ani ten ale brankou neskončil. Hrál se rychlý hokej s množstvím střeleckých pokusů, ty ale povětšinou končily vedle obou branek. Prvním vyloučeným se stal litvínovský talent Myšák, když si musel odpykat trest za nedovolené bránění. A právě v první přesilovce přišla velká šance domácích. Červenka ale na zadní tyčce nevyzrál na Pejsara, jenž se rychle přesunul a zamezil brance. Hru v početní převaze si vyzkoušeli i Chemici, protože na trestnou lavici zamířil za pozdní dohrání Lokajíček. V té se ke střele dostal Bártek a ani po jejím skončení se Škodovka nemohla vymanit z tlaku. 

Ojedinělou šanci plzeňských měl na hokejce Kolda, který ale i kvůli dobré práci černožlutého obránce nedokázal trefit odkrytou klec. Nakonec se diváci dočkali první branky v šestnácté minutě. Kitzberger nabral rychlost u levého mantinelu a před branku nahrál Marku Berkovi, jehož střela skončila pod horní tyčkou plzeňské branky. Malát se ihned pokusil odpovědět, jeho pokus se však moc nepovedl. O vyrovnání se snažil i Kvasnička, jemuž však puk přeskočil hokejku a po něm Kovářík, který pálil jen do Pejsarovy výstroje. Poslední střelu měl na druhé straně na svědomí Limanovský, ta ale letěla mimo tři tyče. Další zajímavý okamžik už první dvacetiminutovka nenabídla, do šatny si tak hubený náskok odnesli hokejisté z Litvínova.

Vstup do druhého dějství patřil opět Západočechům, brankové příležitosti ale byly k vidění na druhé straně. Sám na brankáře Čecha jel litvínovský kapitán Bartoš, úspěšnější ve vzájemném souboji byl však strážce plzeňské branky, který zlikvidoval i následnou dorážku. Po další akci černožlutých už ale Čech ze své sítě puk lovit musel. Jouza přihrál Davidu Jindrovi, a ten střelou mezi Čechovy betony zdvojnásobil litvínovské vedení. Plzeňané stejně jako po první brance začali být velmi aktivní a snažili se snížit. V situaci dva na jednoho ujížděl na branku Malát, vzal to na sebe a vypálil, střela však letěla příliš vysoko. Další přesilovku měli hosté k dispozici po faulu Koláře, jenž dostal trest 2+10 za vražení na hrazení. Z půl druhé minuty přesilovky lze zmínit jen střelu Bárteka, poté na trestnou lavici usedl Bartoš a hrálo se 4 na 4. V následném oslabení se do samostatného úniku dostal Myšák, v zakončení ale bohužel netrefil branku. 

A neproměněný nájezd mohl Chemiky velmi mrzet, protože o malou chvíli později se Plzni podařilo snížit. Adamec nabil před brankou Janu Slaninovi, který svou střelou z voleje korigoval na jednobrankový rozdíl. Další útočné snažení domácích zbrzdilo vyloučení Maláka, jenž obdržel dvě minuty za držení. V přesilovce hostí ale paradoxně víc hrozili Indiáni, Soukup však z dobré pozice přestřelil branku. V závěru druhé třetiny ještě černožlutí několikrát prověřili domácího gólmana, ten ale všechny ataky ustál a po čtyřiceti minutách tak vedli hosté stále jednobrankovým rozdílem. 

V úvodu poslední periody se do zakončení dral Červenka, jeho pokus Pejsar vyrazil betonem. Škodovka se tlačila za vyrovnáním, i přesto to ale z dálky zkusil Háva, leč neúspěšně. Po tvrdém zákroku na střídačku odjel nejproduktivnější hráč Litvínova, Přemysl Svoboda, pro kterého utkání skončilo. A vzápětí bylo srovnáno. Za brankou vybojoval kotouč Procházka, naservíroval ho před prázdnou branku Dominiku Soukupovi, který lehce vyrovnal na 2:2. Vrátit hostím vedení mohl Myšák, jeho rána z úhlu ale branku minula. Směle hrající Plzeň za chvilku dokonala obrat, bekhendovou přízemní střelou překonal Pejsara Matěj Kolda. Tentokrát to museli být litvínovští, kteří museli hrát, a potvrdil to Kroupa, když střílel od modré. 

Hlavní rozhodčí poté přešel několik diskutabilních zákroků, což obě střídačky velmi rozhořčilo. Přidat další branku mohli Indiáni, Matiášek objel branku a pokusil se překvapit Pejsara, ten ale přesun zvládl a šanci překazil. Na druhé straně bez rozpaků pálil Viedemann, jeho střelu Čech zneškodnil vyrážečkou. Skvělou příležitost k vyrovnání dostali hosté po trestu Maláta, ten se na trestnou lavici odporoučel za podrážení. V přesilové hře nejprve Kroupa mířil do tyče a dvě vteřiny před jejím skončením už byl stav znovu smírný. Kousek za kruhy totiž napřáhl Jan Myšák a trefil se naprosto přesně. Odpověď domácích však na sebe nenechala dlouho čekat, za pouhou minutu už Škodovka opět vedla. Ihned po vyhraném buly vypálil Martin Červenka a jeho střela skončila až za Pejsarem. Bláznivé utkání ale nakonec opravdu skončilo remízou, černožlutým se totiž povedlo vyrovnat v šesti! Marek Berka nabruslil v poslední minutě do útočného pásma a střelou pod břevno se postaral o čtvrtou branku svého celku. O osudu vyrovnaného klání tak muselo rozhodnou prodloužení. 

V tom na puku byli převážně Indiáni a byli to také oni, kteří rozhodující brankou zápas ovládli. Marek Princl se zjevil sám před Pejsarem, pěknou kličkou mu nedal šanci, a zařídil tak Plzni bod navíc.  

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ


Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): “Dneska dvě třetiny byly velmi špatné, hledali jsme se, nebyli jsme důrazní, nebruslili jsme. Litvínov hrál velmi dobře, měl spoustu šancí, ale dnes velmi dobře zachytal Karel Čech. Velmi nám pomohl kontaktní gól na 1:2 a po druhé třetině jsme si říkali, že ten zápas se dá ještě otočit. Velká škoda, že jsme se nakonec dostali dvakrát do vedení, ale soupeř pokaždé dokázal srovnat. Dva body jsou dnes vydřené a jsme za ně moc rádi.”

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek (HC Litvínov): “Nám se dneska utkání moc nepovedlo, bylo tam strašně moc nervózních věcí. Chvílemi jsme puk až moc tahali a utkání se mi vůbec nelíbilo. Naštěstí se nám povedlo vyrovnat, ale v prodloužení jsme propadli. Nám se povedl vstup do nadstavby, myslím, že je dobře, že jsme dnes dostali facku a kluci se vrátí zpět k poctivé práci.”

Fanshop