Zápasy - Junioři 07. 12. 2018, Ondřej Mach

JUN: Třetí úspěch v řadě! Litvínov vyhrál nad Slavií 2:1

P r a h a - Litvínovská juniorka si připsala třetí výhru v řadě. V pražském Edenu se jí dvěma góly podařilo otočit skóre, rozhodující branku Přemysl Svoboda vstřelil pouhých čtrnáct vteřin před koncem! Jediné co může černožluté mladíky mrzet, je bonusová nadstavba, ve které Slávistům podlehli po zásahu Křenka.

N3, 07.12.2018, Zimní stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo Litvínov mládež
HC Slavia Praha Litvínov mládež
1 2
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 0:1 - N 0:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Málek (Němeček) – Bureš, J. Srdínko, Macek, A. Srdínko, Čapka, Holý – Rulc, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Altrichter, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák.

  • Sestava hostů

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.


Reportáž


Vyrovnané utkání začalo vyloučením Hávy, jenž si musel odpykat dvouminutový trest za hákování. Hosté však přesilovku zvádli a dokonce mohli zamířit do přečíslení, ve kterém je ale zastavil pozorný Málek. Další šanci ke skórování v podobě přesilové hry dostali Pražané o malou chvíli později, neboť na trestnou lavici usedl za vysokou hůl Svoboda. Ani tentokrát ale hra v početní převaze nevedla k brance. A do třetice se vylučovalo na straně hostí, na "lavici hanby" zamířil za faul kolenem Bártek. Už po třinácti vteřinách přesilové hry musel Zajíček lovit puk ze své sítě. Hradil nabil Robinu Všetečkovi, který v šestnácté minutě otevřel skóre zápasu. Stejný hráč ještě odjel v předposlední minutě na trestnou lavici za pozdní dohrání. První přesilovka černožlutých ale branku nepřinesla, do šaten si tak jednobrankový náskok odnesla Slavie.

Prostřední perioda začala lépe pro Pražany, skórovat se ale povedlo Chemikům. Tahoun černožlutých Svoboda nabral rychlost na pravém křídle, zpoza branky našel Marka Berku, jemuž se napodruhé podařilo procpat kotouč za Málka. Na trestnou lavici se postupně podíval Baláž a Limanovský, hosté ale další dvě přesilové hry bez úhony. A sami mohli jít do vedení, Jindra ale v samostatném úniku trefil jen tyč. Podobně dopadl litvínovský útočník Jouza, kterého však nezastavila tyč, ale pozorný slávistický gólman. Dvouminutový trest obdržel na druhé straně i Labuzník, hosté ovšem podobně jako Slavie vyšli ze hry v početní převaze gólově naprázdno. S tresty jako by se na konci druhé dvacetiminutovky roztrhl pytel, po vzájemné potyčce si trest za hrubost odpykali Kovačič se Srdínkem, který zároveň dostal dvě minuty za nedovolené bránění. A ještě hůře domácím bylo, když se museli bránit ve třech, protože Macek fauloval kolenem. Dvojnásobnou početní výhodu ale Litvínov nevyužil a po čtyřiceti minutách tak byl stav smírný - 1:1.

V poslední třetině měli trochu více ze hry hosté z Litvínova, branka však ne a ne přijít. Domácí se navíc museli bránit po dalším faulu Labuzníka, ani tentokrát ale početní výhoda nebyla využita. Vyrovnaný zápas už spěl k závěru, když se hostím přeci jen povedlo strhnout vedení na svou stranu. Berka se chvíli před koncem rozjel do útočné třetiny, vystřelil a jeho střelu dorazil bekhendem do odkryté klece kdo jiný, než Přemysl Svoboda! Stalo se tak čtrnáct vteřin před koncem a tento smrtící úder rozhodl o osudu utkání. 

Nadstavba začala ve svižném tempu, hosté však nedokázali přetavit v branki přesilovku 4 na 3. V poslední minutě ještě Svoboda minul prázdnou branku po Kyselově přihrávce, poté se role prohodily a tentokrát Kysela nedokázal skórovat! Utkání tak dospělo až do samostatných nájezdů, které rozhodl Lukáš Křenek a zasloužil se o to, že bod dnes zůstává v Praze. 

Fanshop