Zápasy - Junioři 28. 10. 2018, Ondřej Mach, David Sokol

JUN: Litvínov konečně vyhrál, Vary porazil 7:4!

Junioři po čtyřech prohrách konečně vyhráli, Karlovy Vary porazili v napínavém utkání 4:7. V utkání si připsal tři body litvínovský kapitán Dan Bartoš.

14., 27.10.2018, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo Litvínov mládež
HC Energie Karlovy Vary Litvínov mládež
4 7
  • Třetiny

    2:2, 0:2, 2:3 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Bednář (Kašpar) – Bernáth, Klejna, Kořán, Pohanka, Tureček (A), Novák, Zavřel – Záruba, Maydl, Berčík, Prošek (A), Rozhon, Halberštát, Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub (C), Křemen.

  • Sestava hostů

    Pejsar (Zajíček) – Bártek, Šubrt, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Havlík (A), Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Fišer, Dufek (A), Svoboda.


Reportáž


Vstup do utkání se podstatně lépe povedl energetikům, ti již od úvodních minut začali notně ostřelovat brankáře Pejsara a hlavně měli ze hry více. Když už se Litvínov sem tam dostal k nějaké akci, vždy byl mezi třemi tyčemi pozorný Jan Bednář. Právě podpora v brankovišti byla hnacím motorem pro stále narůstající ofenzivní tlak Energie. Jenže první gól zápasu byl nakonec vyslán z hostující hokejky, přesnou střelu z dálky vypálil Marek Berka a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ovšem odpověď energetiků na sebe nenechala dlouho čekat, konkrétně trvalo 38 sekund, než se dlouhodobě vysoce produktivní dvojice Tomáš Křehlík a Adam Křemen dostala do zajímavé kombinace, kterou z mezikruží do šibenice zakončil druhý jmenovaný. A po pár minutách dalšího karlovarského tlaku přišel obrat ve skóre, který zařídil třetí z výše zmíněné lajny Filip Bernáth, jemuž před prázdnou bránu nabil Tomáš Křehlík. Jenže závěrečné slovo v první třetině patřilo hostům, dvě a půl minuty před koncem Bednářovi propadla ne zrovna ukázková rána Ondřeje Dufka, a do šaten se tak šlo za vyrovnaného skóre.

I začátek druhé třetiny byl kvalitnější v podání domácích, kteří chtěli odčinit gól do šatny v předchozí dvacetiminutovce. Leč ve finále se jim povedl pravý opak, když v páté minutě třetiny vyrobil čerstvě střídající gólman Kašpar chybu v rozehrávce a namazal před prázdnou klec Přemyslu Svobodovi, jenž vrátil hosty do vedení. Hra posléze nabrala zase již dobře známých obrátek, Energie předváděla ofenzivně skvělé výkony, které ale hatil opravdu kvalitní brankář Litvínova Pejsar. I chemici dokázali občas zahrozit, ale primárně se výsledky jejich snažení koncentrovaly jen na střely mimo. Ono vlastně všechny tři jejich dosavadní góly byly z jisté části dílem náhody a štěstí. A přesně to se také ukázalo při vstupu do závěru periody, když Energie při samém útočení zapomněla na zadní vrátka, což umožnilo Davidu Jindrovi vyrazit do rychlého brejku a z něj posléze skórovat. Domácí opět zvýšili svou rychlost o několik úrovní a do dvou minut od tohoto inkasování byli dvakrát nebezpečně blízko snížení, leč ani jednou jim to nevyšlo a do přestávky se už skóre znovu nezměnilo.

Zato po čtvrthodince odpočinku vletěla na led mnohem efektivnější zelenobílá skvadra, sotva 28 sekund po vhození kotouče do hry předvedl famózní kličku Tomáš Křehlík, který si pohrál s gólmanem Litvínova a vše zakončil zasunutím kotouče za jeho beton. Hosté si byli vědomi síly kontaktního gólu a také zmáčkli tlačítko pro zvýšený pohon, díky čemuž se hned po inkasování málem dokázali prosadit, jenže Kašpar zneškodnil přečíslení chemiků skvělým zákrokem. Brzy také přišly na řadu hned dvě nevídané situace, nejprve ztratil po souboji u mantinelu nůž ze své brusle Richard Záruba a posléze byl zápas na několik minut přerušen vinou vychýlené branky, kterou však nebylo možno dostat zpět bez pomoci ledaře. Po zažehnání všech těchto komplikací se zase vrátil zajímavý hokej. Ačkoli už byli hosté i co se aktivity týče s Energií vyrovnaným týmem, domácím pomohla trocha štěstí a srovnali. To když David Holub stojící před brankou v podstatě omylem ťuknul puk za sebe přímo k tyči a nikdo si sunoucího se kotouče včas nevšiml. Jenže Litvínovští měli v rukávu dresu schovanou bleskovou odpověď, konkrétně pak v podobě střely přímo do šibenice v podání Přemysla Svobody. Energetici zkoušeli hrát v samém závěru s odkrytou klecí, avšak to jim přineslo jen zkázu. Nejprve prázdnou branku trefil Marek Berka a při druhém odvolání Kašpara také Ondřej Dufek. Svůj kvalitní výkon pak Litvínov korunoval úspěšnými nadstavbovými nájezdy, v nichž ten rozhodující proměnil takřka symbolicky kapitán černožlutých Dan Bartoš.

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary


Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): "Dnešním zápasem jsme se vrátili o několik týdnů zpátky, rozpadla se nám sestava, soupeř nás naprosto vyškolil v efektivitě a proměňování brankových příležitostí. Navíc jsme předvedli hodně měkký, nedůrazný hokej a v tom byl soupeř lepší. Gratuluji mu."

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek (HC Litvínov): "Poslední dobou se trápíme prakticky ve všech činnostech, ale musím říct, že dneska tam bylo zlepšení podpořené bojovností a jako vždy výborným Pejsarem v bráně."

Fanshop