Zápasy - Junioři 25. 10. 2018, Ondřej Mach

JUN: Litvínov nevyhrál ani napočtvrté, s Chomutovem prohrál 0:4

Litvínovští junioři si připsali čtvrtou porážku v řadě, na ZS Ivana Hlinky podlehli chomutovským Pirátům 0:4. V nadstavbě také neuspěli, všechny body si tak dnes odvezli hosté.

13., 25.10.2018, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo Piráti Chomutov
Litvínov mládež Piráti Chomutov
0 4
  • Třetiny

    0:1, 0:3, 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Zajíček) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Havlík (A), Háva – Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Fišer, Dufek (A), Svoboda.

  • Sestava hostů

    Pavlát (Běhula) – Váchal, Seemann (A), Zeman, Mikulec, Beneš, Kleiner, Štochl – Bajer, Vrhel, Chlán (A), Prokop, Jaroš, Mežnar, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada (C).


Reportáž


Domácí vstoupili do vypjatého utkání lépe, zatlačili Piráty a začali si vytvářet mírný tlak. Navíc dostali výhodu v podobě přesilové hry, když na trestnou lavici usedl obránce hostí Seemann. Hra při početní převaze se ale černožlutým nepovedla, Chomutov dobře bránil a nepustil Litvínov do větší šance. Po přesilové hře vyslal další varování směrem k chomutovské brance Svoboda, který z levého kruhu mířil do tyče! A litvínovští stále neměli dost, neboť o chvíli později ten stejný hráč prověřil Pavláta a dorážet se pokoušel Berka, leč neúspěšně. Hosté se do šancí dostávali ojediněle, domácí v prvním dějství předváděli dobrou hru, které chyběla jen vstřelená branka. Tu mohli vstřelit v další přesilovce, když na trestnou lavici putoval opět Seemann za hákování. Druhá přesilovka ale také k brance nevedla. Následně se vylučovalo na obou stranách a k vidění byla hra čtyř proti čtyřem. Domácí si poté v přesilovce vytvořili nějaké příležitosti, paradoxně to ale byli právě hosté, kdo otevřel skóre zápasu. Po chybě na útočné modré čáře ujel přes celé hřiště Patrik Pech a svojí střelou nad lapačku nedal Pejsarovi šanci, do šaten si tak Piráti odnesli vedení 0:1.

Vstup do druhé třetiny opět patřil Chemikům, potvrdilo se však nepsané pravidlo "nedáš - dostaneš". Berka nejprve zahodil velkou šanci, když minul sám před hostujícím gólmanem a na to hned odpověděli hosté. Mežnar na modré našel Jiřího Beneše, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě a zvýšil na 2:0. Na druhé straně se pokusil snížit Limanovský, Pavlát ale jeho střelu pokryl. Chomutovské druhý gól nabudil a za chvíli mohli slavit znovu. Po chybě v rozehrávce přihrál Koblížek chomutovskému kanonýrovi Petru Chlánovi, a ten svým bekhendovým blafákem vyzrál na Pejsara - 0:3. A ten samý střelec skóroval i pár vteřin později, když dostal přihrávku od Stanislava Vrhela a střelou mezi betony se postaral o třetí branku v domácí síti během tří minut. Trenér černožlutých si poté vyžádal oddechový čas, po kterém se jeho svěřenci opravdu částečně probudili. Ani jedna z šancí Svobody a Kysely neskončila za pozorným Pavlátem, jenž se blýskl dalšími skvělými zákroky. Hra se po brankách srovnala a na obou stranách se vylučovalo. Druhé dějství už však zajímavý moment nepřineslo, skóre tak po další dvacetiminutovce bylo příznivější pro hosty.

Vstup do třetí části zvládli lépe hosté, hned po startu mohl navyšovat brankový účet Koblížek, ve svojí šanci ale zklamal. Piráti kontrolovali hru a trpělivě čekali na další příležitosti. Domácí si i přes velkou snahu nedokázali vytvořit souvislý tlak, který by ještě mohl změnit vývoj zápasu. Naopak mohli znovu inkasovat, kdyby Pejsar skvělým zákrokem nevychytal z bezprostřední blízkosti Seemanna. A další komplikací bylo oslabení za podrážení, které svému týmu zařídil Šubrt, to však domácí zvládli. Vstřelit alespoň kýženou branku následně mohl Šarlinger, i ten si ale vylámal zuby na výborném Pavlátovi. Hra se ve třetí třetině hodně kouskovala, oba týmy se střídaly v útocích, ani na jedné straně ale nevedly k větším šancím. V poslední desetiminutovce diváci viděli dvakrát hru čtyř proti čtyřem, ani ta ale branku nepřinesla, největší šanci promarnil Limanovský až v poslední minutě zápasu, když zblízka bekhendem přestřelil. Chemici tak s Piráty prohráli 0:4 a připsali si čtvrtou porážku v řadě.

Nadstavba začala svižně, domácí si chtěli dojít alespoň pro bonusový bod. Přemysl Svoboda ale na hostujícího gólmana nevyzrál a na druhém konci kluziště se tak Petr Chlán svojí střelou do šibenice zasloužil o to, že si Piráti dnes ze Zimního stadionu Ivana Hlinky odvezou všechny body.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež


Radek Mrázek (HC Litvínov): "Prvních dvacet minut to byl dobrý výkon, jenže pak si na ledě začneme dělat, co chceme. Pak dvacet dalších katastrofálních minut rozhodlo celý zápas. Chybí tam odhodlanost a bojovnost. Po první třetině jsme usnuli na vavřínech a pak už to nebylo ono. Tohle mužstvo se vrací do formy z minulé sezony. My budeme muset začít zase makat a komu se to nebude líbit, tak nebude hrát."

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Jan Brychta (Piráti Chomutov): "Vítězství se nerodilo lehce, v první třetině byl Litvínov lepší, měl daleko větší šance. Nás podržel vynikající Dominik Pavlát, hodně nás také zvedl gól v oslabení od Patrika Pecha. Do druhé třetiny jsme si řekli, že musíme vytvářet větší tlak na domácí obránce. Věřili jsme, že si vytvoříme nějaké šance, které přišly. Branky tam rychle napadaly a poté už jsme utkání podrželi. Třetí třetina už nebyla úplně tak hokejová, ale je to juniorský hokej. My jsme rádi, že jsme se vrátili na vítěznou vlnu, protože jsme předtím dvakrát prohráli. Věděli jsme, že kdybychom tady neuspěli, tak bychom se dostali do velkých problémů, takže my děkujeme hráčům za předvedený výkon a jsme rádi, že vezeme čtyři body."

Fanshop