Zápasy - Junioři 20. 10. 2018, Petr Význer

JUN: Vysoká prohra juniorů v Plzni

Litvínovští junioři nezvládli zápas v Plzni, kde prohráli vysoko 8:1 a šňůra proher se tak protáhla na 3 zápasy v řadě.

12. kolo, 20.10.2018, Home Monitoring Aréna
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo Litvínov mládež
HC ŠKODA PLZEŇ Litvínov mládež
8 1
  • Třetiny

    0:0, 4:1, 4:0 - N 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kolář (Pilc) – Houdek, Kovařík, Pánek, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Malák – Rohla, Slanina, Matiášek, Adamec, Roubal (A), Malát, Procházka, Eret, Hasman (C), Princl

  • Sestava hostů

    Pejsar (od 48. Zajíček) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Havlík (A), Háva – Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek (A), Svoboda


Reportáž

V úvodu utkání byla lepším týmem Plzeň. Její hráči si vytvořili silný tlak a nepůjčili hostům kotouč. Ve 3. minutě se nám naskytla příležitost v podobě přesilové hry. Během ní si litvínovští junioři nebyli schopní vytvořit žádnou gólovou příležitost, protože trvala jen necelých padesát vteřin. Ondřej Baláž putoval na trestnou lavici za nedovolené bránění a počet hráčů na ledě se vyrovnal. Hra ve čtyřech toho moc nepřinesla a hrál se spíše opatrný hokej.

 Plzeňský útočník Petr Eret dostal nabito mezi kruhy, ale minul a z první velké šance zápasu branka nepadla. Další velkou příležitost předvedl Litvínov. Jakub Šarlinger z levého kruhu trefil jen brankovou konstrukci. Hra se začala srovnávat a hosté se také začali dostávat do šancí.

 Po polovině třetiny se do samostatného úniku dostal Dan Bartoš, ale mezera mezi betony brankáře Koláře se zavřela těsně před přijíždějícím pukem. Dále se hra jen přesouvala ze strany na stranu, bez žádné vyložené příležitosti. Do konce první periody jsme kromě jednoho vyloučení na každé straně nic víc neviděli a do šaten se odcházelo za stavu 0:0.

Plzeň po návratu z kabin dirigovala hru. Proto také otevřela skóre. Střelu Adamce vyrazil Pejsar jen před sebe a ke kotouči se jako první dostal Marek Princl, který se nemýlil. Ten následně přidal i svou druhou branku, když si pohrál na středu hřiště se defenzívou Litvínova a tváří v tvář Pejsarovi se znovu trefil. Za dvacet vteřin po druhém gólu Plzně přišlo snížení. Střela Marka Berky od modré čáry letěla přesně a plzeňský gólman Kolář neměl šanci. 

Zápas se po smršti gólů trochu uklidnil a k vidění byly jen příležitosti Jakuba Procházky a Marka Berky. Litvínovská naděje na vyrovnání se rozplynula po gólu kapitána Plzně Josefa Hasmana, ten dostal povedenou přihrávku na pravý kruh, ze kterého zamířil na zadní tyč Pejsarovi svatyně.

 Dále jsme viděli klidnější pětiminutovku, kterou ukončil dnes již svým třetím gólem plzeňský střelec Marek Princl. Hráči Plzně předvedli parádní kombinaci v útočném pásmu a tu zakončil ranou z první do polo odkryté branky. Prostřední třetinu ukončil krásnou kličkovanou, bez vstřelené branky, Marek Berka.

Martin Pejsar odstartoval poslední dějství skvělým zákrokem proti přečíslení Plzeňanů. Ten Chemiky podržel i při následném oslabení, když pokryl několik dobře mířených projektilů. 

Litvínov i teď tahal za kratší konec a domácí toho využívali. Naši junioři se nedostávali ze sevření, z toho je osvobodil Václav Adamec, který našel mezeru mezi betony brankáře a vstřelil tak již pátý gól Plzně v zápase. Pejsar se poroučel z branky až po gólu Jana Slaniny. Z dorážky dostal puk za jeho záda a utkání pro něj skončilo. 

Náhradník Šimon Zajíček se také nenudil, ale držel čisté konto. Tedy jen osm minut. Tomáš Pánek přesnou přihrávkou našel Jana Matiáška, kterého skvělým zákrokem vychytal Zajíček, ale i tak inkasoval, opět z dorážky. Tentokrát z hole Petra Ereta. Osmou branku do naší sítě přidal střelou od modré Filip Kovařík a uzavřel gólový účet dnešního zápasu.

Nadstavbu Litvínov také nezvládl. Ještě v první minutě se k puku před brankou Litvínova dostal Petr Eret a domácím vystřelil i čtvrtý bod.