Zápasy - Junioři 18. 10. 2018, Ondřej Mach

JUN: Litvínov nestačil na Kladno, doma prohrál 0:5

Litvínovští junioři si připsali letošní nejhorší porážku. V utkání plném vyloučení obdrželi pět branek, podruhé v sezoně navíc nedokázali žádnou vstřelit.

11., 18.10.2018, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo Rytíři Kladno
Litvínov mládež Rytíři Kladno
0 5
  • Třetiny

    0:0, 0:3, 0:2 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Zajíček) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Havlík (A), Háva – Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek (A), Svoboda.

  • Sestava hostů

    Jiroušek (Novotný) – Kvapil, Staněk, Volráb, Šmatlák (A), Veber, Zich (A) – Kraus, Šimek, Hašek, Bernat, Bláha, Bláha, Husarik (C), Rendla, Jelínek, Filip, Štrombach, Čermák.


Reportáž


Vypjaté utkání začalo aktivněji Kladno, už ve čtvrté minutě musel Pejsar likvidovat nebezpečnou šanci Čermáka. Ten na strážce litvínovské svatyně ujížděl osamocen a zkoušel střelu mezi betony, domácí gólman ale předvedl skvělý zákrok. V první třetině byl k vidění aktivní a vyrovnaný hokej s dobrými příležitostmi na obou stranách. Domácí junioři si nejprve zahráli dvě přesilové hry, ve kterých ale paradoxně zahrozilo Kladno, do šancí se dostali Filip s M. Bláhou. O chvíli později se role prohodily a bránit se musel Litvínov. Podobně jako domácím se ale Rytířům přesilovka příliš nevyvedla. Ve hře 5 na 5 byl ve velké šanci Bernat, Pejsar však změnu skóre nepřipustil. Další přesilová hra po faulu právě Bernata vypadal podobně jako předchozí přesilovky domácích. Oba týmy hrály v první třetině velmi tvrdě, některé potyčky museli uklidňovat rozhodčí. Osobní trest si vysloužil Jelínek, což se střídačce hostí velmi nelíbilo. Při této početní výhodě přišly zřejmě největší litvínovské šance. Nejdříve Berka šikovně ujel po křídle a pokusil se zakončit mezi Novotného betony, brankář hostí zamezil brance opravdu s velkými potížemi. Další velkou šanci zahodil Kovačič, který sám před brankou vysoko přestřelil. Rytíři se ještě pokusili vytvořit si tlak ke konci třetiny, žádný z útoků ale k brance nevedl, do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu bez branek.

Jestli byla první třetina víceméně vyrovnaná, tak druhá už byla plně v režii Kladna. Hned po startu druhého dějství putoval na "lavici hanby" Bártek. Přesilová hra už se chýlila ke konci, když Filip se Zichem vytvořili skvělou příležitost pro Tomáše Bernata, který přesnou střelou načal brankový účet. Chemici mohli odpovědět hned o chvíli později. Hostující brankář Novotný vyhodil puk mimo hrací plochu a oslabil Kladno. Z nabídnuté přesilovky stojí za zmínku snad jen tvrdá střela Viedemanna, domácí si jinak nedokázali vytvořit větší příležitost. Dalšího faulu se dopustil Bártek, takže tým ze severu Čech čekaly další krušné chvíle. Ještě o něco hůře domácím bylo, když dostali trest za příliš mnoho hráčů a museli se bránit ve třech. Dvojnásobnou početní výhodu už Kladno dokázalo využít. Volráb přihrávkou mezi kruhy nabil Ondřeji Bláhovi a ten svoji tvrdou ránou do "vinglu" nedal Pejsarovi šanci - 0:2. A Robert Bártek se nepoučil ani napotřetí, minutu po vstřelené brance opět seděl na trestné lavici. Tuto přesilovku dokázali domácí ubránit. Následovala série vyloučení, dvě na straně Litvínova a jedno na straně Kladna, Rytíři tedy hráli přesilovku 4 na 3. Jouza při přečíslení nedokázal zužitkovat ani pěknou přihrávku od Dufka. A nedisciplinovanost domácích pokračovala. Během minuty na trestnou lavici usedl Viedemann s Jouzou, Rytíři si tak zahráli další přesilovou hru 5 na 3. A v té se mohli zase radovat. Hašek našel před brankou úplně volného Matěje Bláhu, který už se zakončením do odkryté klece neměl problém - 0:3. Černožlutí si poté zahráli přesilovku, ve které ale málem inkasovali po samostatném nájezdu Čermáka. Na obou stranách se na konci druhé třetiny museli blýsknout brankáři, Pejsar kryl Husarikovu střelu, Novotný si zase poradil s pokusem Berky. 

V nastaveném trendu vyloučení pokračovali Chemici i ve třetí třetině. Přesilovku za faul Hávy ale domácí zvládli, hned potom dostali dárek v podobě přesilové hry 5 na 3. V té ale srdnatě hrající Rytíři předvedli skvělý výkon a nepustili domácí téměř k ničemu. Ubráněné oslabení oživilo Kladno. Hosté si vytvořili obrovský tlak a nebýt skvělého Pejsara, mohl stav utkání vypadat úplně jinak. Na litvínovského brankáře nevyzrál Čermák, Bláha ani Hašek. Dalším zbytečným zákrokem oslabil Litvínov Kovačič, když chytil puk do ruky. A jakoby zbytečných vyloučení nebylo dost, tak Havlík vyhodil puk mimo hrací plochu a šel si odpykat dvě minuty za zdržování hry. Třetí přesilovou hru 5 na 3 přetavilo Kladno v další branku. Po skrumáži v brankovišti se k puku dostal Hašek, přihrál Ondřeji Volrábovi, který uklidil puk do branky za bezmocného Pejsara. Rytíři stále neměli dost. Na modré čáře si vyměnilo pár přihrávek trio Zich - Jelínek - Filip a byl to právě Matyáš Filip, který svým nahozením z dálky zvyšoval už na 0:5.  Poslední přesilovka základní hrací doba přišla po faulu kolenem Fišera. V té se ve velké šanci zjevil Rendl, šestou branku už však nepřidal. 

Nadstavba představovala pro domácí možnost získat aspoň bod. Tuto vizi se jim pokusil překazit Veber, svůj samostatný nájezd na Pejsara ale neproměnil. Černožlutí následně spálili tři velké příležitosti a tak boj o extra bod musely rozhodnout nájezdy. V těch litvínovský Pejsar potvrdil svoje kvality, když zneškodnil všechny nájezdy. Na druhé straně proměnil svůj nájezd tvrdou střelou příklepem Ondřej Baláž a postaral se o to, že jeden bod dnes zůstal v Litvínově.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež


Radek Mrázek (HC Litvínov): "Dnešní zápas mi hrozně připomněl loňskou sezonu, byl to suverénně náš nejhorší výkon. Absolutní nedisciplinovanost, bylo tam hrozně moc vyloučení. Také nesoustředěnost na zápas, na led skáčou špatní hráči. Potápíme sami sebe a navíc jsme jaloví v koncovce."

Fanshop