Zápasy - Junioři 29. 09. 2018, Ondřej Mach, David Panuška

JUN: Litvínov nevyzrál na Chomutov, venku prohrál 6:3

Černožlutí junioři neporazili Chomutov ani ve druhém vzájemném zápase, na ledě hostí soupeři podlehli 6:3. Nezvládli ani samostatné nájezdy, a tak se tentokrát vrací domů bez bodu.

8., 29.09.2018, Rocknet Aréna
logo Piráti Chomutov
logo Litvínov mládež
Piráti Chomutov Litvínov mládež
6 3
  • Třetiny

    3:0, 2:1, 1:2 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pavlát (D. Svoboda) – Váchal, Seemann, Zeman, Beneš, Kleiner, Vaněk, Štochl – Bajer, Vrhel, Chlán, Prokop, Jaroš, Mežnar, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

  • Sestava hostů

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Havlík – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, P. Svoboda.


Reportáž


Až v osmé minutě si jeden z celků připravil vetší šanci. Jan Prokop nabral puk na levé straně a tlačil se s ním do branky. Kotouč se odrazil k volnému Ericu Mežnarovi, který ovšem těsně minul. Již o tři minuty později, kdy hráli oba týmy ve čtyřech zakončoval po obkroužení branky Jakub Jaroš. Puk však skončil pod betonem brankáře. Z první branky se mohli diváci radovat v patnácté minutě, kdy střelu Patrika Pecha od modré tečoval těsně před Šimonem Zajíčkem Michal Gut. Na změnu trajektorie černé gumy nedokázal brankář zareagovat - 1:0.

Probíhala sedmnáctá minuta, kdy se puk ihned po buly dostal k volnému Marku Berkovi. Ten však netrefil vzdálenější šibenici. Minutu a šestnáct vteřin před koncem první periody sebral kotouč u brankoviště Petr Chlán a po otočce našel zcela volného Stanislava Vrhela, který neměl problém skórovat na 2:0. A ještě třicet osm sekund před první sirénou se domácí prosadili. Padající Michal Gut dokázal přihrát kotouč na před bránou stojícího Kryštofa Ouřadu, jenž pohotově dorazil puk do sítě - 3:0.

Ihned po úvodním vhazování druhé dvacetiminutovky unikl za obranu hostů Petr Chlán, který svižným zakončením rozvlnil síť Zajíčkovi klece - 4:0. Již po osmdesáti dvou vteřinách přidal Petr Chlán další branku. Parádní zadovkou ho našel u pravé tyče Stanislav Vrhel - 5:0. I hosté zahrozili to probíhala dvacátá čtvrtá minuta, kdy Přemysl Svoboda dostal prudkou přihrávku k levé tyči. Zakončení z voleje však mířilo mimo. Ve třicáté páté minutě však už domácí slavili. Přihrávku před prázdnou bránu dostal David Jindra. Na dvakrát se mu povedlo dostrkat kotouč za Dominika Pavláta - 5:1.

O necelou minutu později maskovanému Pirátovi vypadla střela a zůstala ležet v brankovišti. Poté se strhla velká mela, ale nikdo puk do branky nedokázal dorazit. V úvodu třetí dvacetiminutovky ujel Petr Chlán. Rána sice Šimonu Zajíčkovi vypadla, ale v brance neskončila. Poté se ve čtyřicáté šesté minutě Stanislav Vrhel prokličkoval mezi třemi hráči a předložil puk volnému Petru Chlánovi. Ten ovšem nedokázal zaznamenat hattrick – přestřelil. O necelé tři minuty později už hosté skórovali. Rána Ondřeje Baláže od modré čáry byla tečována před chomutovským gólmanem a ten puk nezachytil - 5:2.

V padesáté první minutě se prosadili opět domácí, kdy nahození Jana Prokopa od modré našel nejrychleji Eric Mežnar a upravil tak stav utkání na 6:2. Probíhala padesátá čtvrtá minuta, kdy se po přihrávce přes celé pásmo odhodlal ke střele David Jindra. Jeho bomba z pravého kruhu zaplula přímo do šibenice - 6:3. V nadstavbě zpoza branky hledal Kryštof Ouřada Michala Guta. Ten pohotově zakončoval, ale jeho pokus ani následné dorážky nepřekonaly Šimona Zajíčka.

Z následného protiútoku se hnal na brankáře Dan Bartoš. Ten zvolil zakončení mezi nohy, ale Chomutovské zachránil pozorný Dominik Pavlát. V šedesáté čtvrté minutě vlétl mezi chomutovské beky Marek Berka. I jeho ránu však strážce branky Pirátů chytil. Až v páté sérii nájezdů se našel první střelec a byl jím Eric Mežnar, jenž naznačil kličku do forhendu a zakončil pod víko. Piráti tak získali z tohoto střetnutí všechny čtyři body.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov


Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Vstoupili jsme do utkáni tak, jak jsme chtěli. Hráli jsme zodpovědně, čekali jsme na šance, co nám soupeř nabídne. To se nám podařilo. Měli jsme parádní závěr první třetiny, kdy jsme šli do tříbrankového vedení. Zase skvěle jsme vstoupili do druhé třetiny, kdy jsme dali gól z přesilovky a z úniku. Je škoda, že došlo k technickým problémům a utkání se muselo přerušit. A museli jsme na druhou ledovou plochu, což nás dost zabrzdilo. Na té ploše to je úplně jiný hokej. Jsme rádi, že jsme to utkání zvládli. Vážíme si toho, jak to kluci odmakali. A díky týmovému výkonu jsme poprvé v sezóně vybojovali čtyři body.“

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek (HC Litvínov): „My jsme hráli to, co jsme chtěli, a to o čem se bavíme a trénujeme jen druhou půlku zápasu. První půlku jsme chvílemi působili bezradně a trapně a s takovýmto soupeřem si to nemůžeme dovolit."