Zápasy - Junioři 20. 09. 2018, Ondřej Mach

JUN: Litvínov po gólové přestřelce zvítězil nad Slavií 5:3!

Černožlutí junioři zvítězili podruhé za sebou, když na domácím ledě porazili pražskou Slavii 5:3. V nadstavbě se jim však zvítězit nepodařilo a jeden bonusový bod putuje do Prahy.

5., 20.09.2018, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Slavia Praha
Litvínov mládež HC Slavia Praha
5 3
  • Třetiny

    1:1, 3:1, 1:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Havlík – Kysela, Berka, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda

  • Sestava hostů

    Vecka (Málek) – Němeček, Duda, Bureš, Zderadička, Antoš, Steinocher, Holý – Brož, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Kižlin, Janča, Martinec, Petrák


Reportáž


Litvínovští junioři nevstoupili do zápasu proti Slavii příliš dobře. Už po 54 vteřinách hráli Pražané první přesilovku, jelikož byl vyloučen domácí Bártek – 2 minuty za hákování. Slavie přesilovku nevyužila, radovat se však mohla v páté minutě utkání. Po spolupráci Křenka a Hradila se prosadil Jaroslav Brož – 0:1. Odpověď Litvínova na sebe nenechala dlouho čekat, už za dvě a půl minuty bylo srovnáno. Marek Berka přihrál Přemyslu Svobodovi, který se v zakončení nemýlil a vyrovnal tak na 1:1. Následovala vyloučení na obou stranách, trest si odpykal litvínovský Dufek, na straně Slavie pak Bureš a Havrda. V žádné ze tří přesilovek jsme však branku neviděli.

Vstup do druhé třetiny byl opět v režii pražské Slavie. V páté minutě našel Tomáš Duda volného Matěje Hasila a ten poslal Slavii do vedení 1:2. Litvínov vstřelená branka nabudila a o pár minut později se v přesilové hře po nedovoleném bránění brankáři dočkal vyrovnání. Marek Berka přidal ke své asistenci i gól a vyrovnal na 2:2. U jeho branky mu asistovali Jakub Viedemann a střelec prvního litvínovského gólu – Přemysl Svoboda. Černožlutým jako kdyby po vyrovnání narostla křídla a o chvíli později už se mohli radovat z prvního vedení v zápase! Daniel Jouza a Jakub Viedemann vytvořili gólovou příležitost pro Marka Berku, který vstřelil svoji druhou branku v utkání a Litvínov šel do vedení 3:2. Domácí byli po třetí brance velmi při chuti a jejich dominanci potvrdil Ondřej Dufek. Tomu puk přihráli Dan Bartoš s Lukášem Stehlíkem a litvínovský kapitán těsně před koncem druhé třetiny zvyšoval už na 4:2!
 
V urputné třetí třetině byli vyloučeni hráči obou týmů za hrubost, konkrétně litvínovský Havlík a slávistický Všetečka. Chvíli poté už Litvínov vedl o 3 branky. Daniel Jouza a Robert Bártek asistovali u druhé branky domácího Přemysla Svobody – 5:2. Slavia následně nevyužila přesilovou hru kvůli příliš mnoho hráčům Litvínova na ledě. Snížit se ji ale podařilo, když Tomáš Duda vybídl ke skórování Jaroslava Brože, který přidal svoji druhou branku v utkání. 
 
Nadstavba představovala pro Pražany vidinu zisku alespoň jednoho bonusového bodu, který se jim nakonec také získat podařilo. Už v druhé minutě nadstavby přihrál Kižlin Martinu Petrákovi a ten se postaral o to, že jeden bod dnes poputuje do Prahy.  

Fanshop