Zápasy - Dorost 01. 12. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Prohra odčiněna, dorost porazil Třemošnou 6:4

L i t v í n o v - V posledním utkání základní části zavítala na sever Čech Třemošná. Domácí chtěli zapomenout na pražskou prohru 6:3 se Slavií. Podobně na tom byli i hosté, když v západočeském derby nestačili na Plzeň a prohráli 1:6. Šestka se objevila i na výsledkové tabuli v Litvínově, poněvadž domácí dorostenci vyhráli 6:4.

18., 01.12.2018, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Meteor Třemošná
Litvínov mládež HC Meteor Třemošná
6 4
  • Třetiny

    3:1, 2:1, 1:2 - N 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Herkommer (Čermák) – Minařík, Hynek, Hocelík, Vyhlídal, Kuchař, Novotný, Hora – Beran, Dej, Postl, Holčák, Kočárek, Slavík, Špaček, Brouček, Krocker, Skuhrovec.

  • Sestava hostů

    Vondraš (Ženíšek) – Trachta, Čarda, Houdek, Plecitý, Malkovský, Poch, Balák – Beníšek, Šmíd, Schindler, Borák, Steinbrücker, Pešek, Holý, Lajoš, Beránek, Albrecht.


Reportáž

Do zápasu vstoupili mnohem lépe hosté a už po minutě hry musel zasahovat brankář Meteoru Vondraš. Prvotní oťukávaní branku nepřineslo, a tak si museli fanoušci počkat až do 5. minuty zápasu. Ke kotouči se dostal Brouček a chytrou nahrávkou našel Marka Krockera, který si připsal první branku zápasu. Následné minuty patřily Meteoru, poněvadž domácí bek Hynek fauloval a musel se odebrat na trestnou lavici.
 
Jakmile byli litvínovští kompletní, rozšířili svou gólovou sbírku. Ve středním pásmu se puku zmocnil Slavík, od kterého se přes Kuchaře dostal kotouč až k Dominiku Broučkovi, jenž nekompromisně zakončil a domácí šli do dvoubrankového vedení. Na 3:0 zvyšoval opět Dominik Brouček, znovu po souhře se Slavíkem. Třemošná se snažila soupeře překvapit a zaútočit, tento úkol se povedl na konci první třetiny, když Herkommera prostřelil Jakub Holý. Závěr první části hry poznamenalo vyloučení hostů, kteří pykali za příliš noho hráčů na ledě.

Domácí však přesilovou hru nevyužili, a tak se ke slovu dostala Třemošná. Pešek zkoušel střílet od modré, ale nakonec puk přesunul na Jakuba Holého, který svým druhým gólem v zápasu přiblížil hosty k zisku bodů. Po solidní vstupu do třetiny se ale Meteor zasekl a musel přečkat tři přesilové hry, avšak ani jedna nebyla využita.
 
Pět vteřin po konci hry 5 na 4 se prosadil Vojtěch Kočárek, jemuž zdatně asistoval Dej a Skuhrovec. V dalších minutách měli možnost k srovnání účtů hráči Třemošné, dostali k dispozici přesilovku. Litvínov však hru v oslabení zvládl, a dokonce vstřelil branku. Rychlé ruce Broučka nahrávali Marku Slavíkovi, a ten zvýšil na 5:3.

Závěrečná třetina přinesla drama. Klub ze západních Čech vlétl do posledního dějství jako vítr. Nejdříve překonal domácího brankáře Jiří Beníšek a po pěti minutách zvedal ruce nad hlavu Milan Steinbrücker, který vstřelil branku po nádherné akci. Hosté marně sahali po vyrovnání, ale místo toho přišla tvrdá odpověď v podobě gólu Víta Berana. Domácí obrana vydržela pevná až do samého závěru a Litvínov Meteor porazil. Odčinil tak porážku 4:3 z Třemošné.

V tzv. nadstavbě potvrdili své vítězství domácí. Svou třetí brankou v utkání zajistil prémiový bod Dominik Brouček

Fanshop