Zápasy - Dorost 24. 11. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Slavia byla nad litvínovské síly, dorostenci prohráli 6:3

Týden poté, co si černožluté naděje zajistily účast v play-off, je čekalo předposlední utkání základní části, tentokrát se představily na ledě pražské Slavie. Klub z hlavního města má úctyhodnou bilanci, vyhrál čtyři zápasy za sebou. Litvínov odehrál dobré utkání, ale Pražané byli nad jeho síly. Dorostenci zaznamenali prohru 6:3 a odjíždí domů s prázdnou.

17., 24.11.2018, Zimní stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo Litvínov mládež
HC Slavia Praha Litvínov mládež
6 3
  • Třetiny

    0:1, 4:0, 2:2 - N 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pittr (Janura) – Dráb, Čech, Srdínko, Horáček, Hrdlička, Palát, Kluch – Svoboda, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Brummel, Skoupý, Hofmann, Rulc, Vymětal

  • Sestava hostů

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Novotný, Hora – Dej, Šikl, Adámek, Slavík, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec


Reportáž

Po úvodním buly byli aktivnější hosté, k tomu jim také pomohla přesilovka, kterou měli k dispozici. Velmi blízko brance byl Krocker, který díky neposednému kotouči netrefil prázdnou branku a Slavia oslabení přežila.
 
Po prvotním tlaku se hra přelila na druhou stranu kluziště a do hry zasáhl brankář Litvínova. Pohotově vyrazil Brummelův pokus a rovněž se činil i v následném oslabení. Hora zbytečně fauloval a musel si nedobrovolně odpočinout na trestné lavici. Ani jeden tým nebyl s to si vypracovat pořádnou šanci.
 
Psala se 16. minuta utkání, když Litvínov zasypal branku Slavie několika střelami. Po šťastném odrazu se dostal k puku Marek Slavík a pohotově zakončil. Domácí mohli rázem vyrovnat, ale Hofmann nevyzrál na hostujícího Čermáka. Závěr třetiny patřil Pražanů, kteří se snažili vstřelit vyrovnávací branku, velmi blízko byl v závěru Brummel, ale opět zasáhl skvělý Čermák.
 
Do druhého dějství vlétla Slavia jako vítr, vytvořila si tlak, a ten přetavila na první slávistickou branku. Čermák vyrazil střelu Rulce vedle sebe, kde se nacházel Šimon Slavíček, jenž se rychle zorientoval a srovnal účty.

Litvínovští se marně snažili zakládat akce, ale většina útoků končila ve středním pásmu, a tak se do toho znovu opřela Slavia. Všemu předcházel Wernerův faul, tudíž si sešívaní zahráli přesilovku. Severočeská obrana dlouho odolával, ale nakonec se k puku dostal Maxim Brummel a dělovkou z mezikruží prostřelil Čermáka.
 
Druhý slávistický gól zapůsobil na černožluté jako živá voda. Začali hrát útočněji, a dokonce byli velmi blízko vyrovnávací brance. Skuhrovec zkoušel prostřelit Pittra a po několika minutách se dostal do šance znovu Krocker. Z velmi výhodného postavení nedokázal trefit prázdnou branku, a tak začala opět úřadovat Slavia.
 
Hofmann našel milimetrovou nahrávkou ve středu útočné třetiny Šimona Slavíčka, ten na nic nečekal a překonal hostujícího brankáře. Neuběhla ani minuta a Šimon Slavíček zkompletoval hattrick, poněvadž se nejrychleji zorientoval v brankovišti a pohotovou dorážku poslal Slavii do tříbrankového vedení.
 
První velká šance závěrečné třetiny patřila Slavii, Vymětal se protlačil skrze obranu a jeho pokus skončil na tyči. Vše podstatné se dělo okolo 50. minuty. Nejdříve ošálil obránce a poté i samotného brankáře Vojtěch Malínek a zvýšil skóre na 5:1. Po dvaceti vteřinách se opět měnil stav utkání. Individuální akci se prosadil Šimon Rulc, utkání začalo zavánět exhibicí.
 
Litvínovské fanoušky v Edenu rozjásal Marek Slavík, jenž tvrdou střelou z levého křídla překonal Pittra. Černožlutí se v závěru probudili a prezentovali se aktivním hokejem. Další branku mohl vstřelil Adámek, který se rozjel k trestnému střílení, ale jeho pokus domácí brankář vytěsnil.
 
Skóre se nakonec měnilo ještě jednou. Adam Šikl, který dorážel Dejův pokus za Pittrova záda, zmírnil porážku na konečných 6:3.

V tzv. nadstavbě měly oba týmy velké šance, ale ani jeden je nedokázal přetavit na branku, a tak se rozuzlení nechalo na samostatných nájezdech. Nejdříve se prosadil slávistický Svoboda, kterému odpověděl Krocker. Prémiový bod zařídil pro Pražany Vojtěch Malínek, jenž vyzrál na Čermák. Litvínov tak nezískal ani bod.

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „Jsme spokojení s vítězstvím i nájezdy. Škoda, že jsem nesehráli lépe přesilovku v prodloužení, tam jsme nic nepředvedli. Byly tam další pasáže, kdy nás soupeř dostal pod tlak, hlavně kvůli našim oslabením. Při hře pět na pět jsme se z toho dokázali vybruslit a že nakonec máme čtyři body? S tím jsme hodně spokojení.“

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník (HC Litvínov): „V první třetině jsme vedli, byl to vyrovnaný zápas. Ve druhé třetině jsme ale nastoupili dost špatně, předvedli jsme individuální chyby a dostali čtyři góly. Zkusili jsme změnit sestavu, brankáře, ale Slavia už si to pohlídala a vyhrála zaslouženě.“