Zápasy - Dorost 27. 10. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Litvínovské naděje vezou body z Prahy, Kobru porazily 4:0

Dorostencům se v posledních zápasech daří. Po napínavém utkání s Plzní, které rozhodly až v samostatné nájezdy, se černožlutí vydali do Prahy, tam narazili na pražskou Kobru. Ta se na rozdíl od Litvínova trápí, poněvadž má z předchozích dvou utkání hrozivé skóre 1:21. Severočeši byli před utkáním favority, což také potvrdili a zvítězili 4:0.

12., 27.10.2018, Zimní stadion HC Kobra Praha
logo HC Kobra Praha
logo Litvínov mládež
HC Kobra Praha Litvínov mládež
0 4
  • Třetiny

    0:1, 0:2, 0:1 - N 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Tuček (Liemann) – Kalajev, Bucek, Bartoň, Chytil, Capoušek – Král, Tichý, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Kvasnička, Pražák.

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár, Novotný, Hora – Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Špaček, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec.


Reportáž

Utkání se začalo lépe vyvíjet pro hosty, jelikož už po minutě hry zamířil na trestnou lavici Kalajev, který si musel odpykat osobní desetiminutový trest za vražení na hrazení. Litvínov se snažil útočit, ale ani jeden atak nevedl k pořádné šanci. Hosté si dokonce zahráli přesilovku 5 na 3, ale ani této exkluzivity nebylo využito. Velkou zásluhu na tom měli především obránci Kobry, kteří plnili své úkoly důsledně. Následné minuty patřily útočení obou týmů. Z několika šancí zahrozila nejdříve domácí Kobra a poté hostující Litvínov.

První větší šance jsme se dočkali až zhruba v 11. minutě, kdy Slavík prověřil domácího brankáře Tučka. Skóre se měnilo až v závěru třetiny a byl za tím Dominik Brouček. Nejdříve dostal puk do útočného pásma, a poté po spolupráci se Slavíkem a Krockerem vstřelil první branku zápasu.

Domácí vstoupili do druhé třetiny aktivněji, i přestože dostali pověstný gól do šatny. Dokázali si vytvořit tlak a výsledkem byla individuální akce Kalajeva, která skončila v Čermákově lapačce. Hosté se snažili domácí napadat v rozehrávce, což vyústilo v druhý gól. David Skuhrovec využil nepřesné kombinace domácích a hosté vedli 2:0. Další výhodu zaznamenal Litvínov po faulu Bucka, ten si dokonce vysloužil osobní trest do konce utkání. 

Ve druhé třetině jasně dominovali hosté, což potvrdila další branka, kterou vstřelil Marek Slavík. Využil přečíslení a s asistencí Broučka a Hocelíka zvýšil vedení na 3:0. V závěru mohli černožlutí přidat další branku, ale proti byl domácí gólman Tuček, jenž zastavil svými betony Broučkovu střelu. 

Zápas byl takřka rozhodnut, když týmy nastupovaly do třetího dějství. Litvínov si vypracoval částečný tlak, ale k většímu ohrožení branky nedošlo. Následně oba týmy bojovaly o každý centimetr a byl k vidění tuhý boj. Pět minut před koncem se dostal do výraznější šance Šikl, tento pokus kryl domácí Tuček. Nestačil však na další kombinaci na jejímž konci stál opět David Skuhrovec a zvýšil na konečných 4:0.

Následnou nadstavbu ovládli hosté. Tuček musel hasit šance Vopata a Slavíka, na střelu Dominika Broučka už však nestačil a Litvínov získal i prémiový bod.