Zápasy - Dorost 20. 10. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Litvínov řádil na Kladně. Dorostenci nadělili domácím „desítku“

Ve třetím venkovním utkání zavítal Litvínov na led PZ Kladno. Už před zápasem bylo jasné, že favoritem bude tým ze severu Čech. V posledním vzájemném střetnutí totiž černožlutí porazili kladenské vysoko 8:1. Prognózy se nakonec vyplnily a mladé naděje nasázely Kladnu deset branek.

10., 20.10.2018, ČEZ Stadion Kladno
logo PZ Kladno
logo Litvínov mládež
PZ Kladno Litvínov mládež
0 10
  • Třetiny

    0:4, 0:2, 0:4 - N 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Gabiška (Barták) - Burger, Danda, Hříbal, Malý, Horn, Hvězda - Rejna, Hurta, Cihelka, Štěpánek, Kulich, Pišinger, Vimmer, Redlich, Bašta, Vosyka

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) - Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár, Kuchař, Novotný, Hora - Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec


Reportáž

Utkání se začalo lépe vyvíjet pro domácí, poněvadž si po dvou minutách zahráli přesilovku. Litvínov jí skvěle ubránil a kladenské k ničemu nepustil, dokonce ještě sám v oslabení zkoušel útočit. Na první branku si museli fanoušci v kladenském ČEZ Stadionu počkat až do 12. minuty, kdy Brouček našel Lukáše Hocelíka, a ten překonal domácího brankáře Gabišku.

Od té chvíle měli už černožlutí jasnou převahu. Nejdříve se trefil Marek Slavík, jemuž nahrával Krocker. O pár minut později zvedal ruce nad hlavu Marek Krocker, tentokrát byly role prohozeny a nahrávačem byl Slavík. Než skončila první třetina, tak si hosté zahráli první přesilovku. Redlich podrážel a musel na trestnou lavici. Početní převahu Litvínov využil a opět u toho byla dvojice Krocker - Slavík. Výborně uvolnili Dominika Broučka, a ten poslal hosty do čtyřbrankového vedení.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji litvínovští a už po minutě hry slavili branku. Werner prodloužil Skuhrovcovu nahrávku na Jana Vopata, který našel mezeru mezi brankářovými betony. Další gól padl až po půlce druhé třetiny. Adámek našel Davida Skuhrovce, a ten neměl sebemenší problém se zakončením. V závěru druhé části měli domácí další šanci, jak změnit výsledek. Ani napodruhé jim však přesilová hra nevyšla.

Na úvod závěrečné třetiny hráli hosté přesilovku, kterou přerušilo vyloučení Skuhrovce. Ani to nezastavilo Litvínov v utočení. Marek Slavík těžil ze spolupráce Cimrmana s Krockerem a slavil tak svůj druhý gól v zápase. Kladno působilo odevzdaně, čehož využil Jakub Kadár, kterému nahrával Skuhrovec. Devátý gól zápasu vstřelil opět Jakub Kadár, a zaznamenal tak dvě branky v rozmezí pěti minut. Hosté makali na plné obrátky a byli právem odměněni, desátou branku obstaral Jan Vopat, a vyhnal tak z branky domácího Gabišku.

V tzv. nadstavbě se činil nový brankář Barták, ale ani jemu se gól nevyhnul. Dominik Brouček zařídil Litvínovu i prémiový bod.