Zápasy - Dorost 13. 10. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Třemošná byla nad litvínovské síly, po obratu vyhrála 4:3

Dorostenci si chtěli spravit chuť po zkaženém domácím utkání proti Slavii. V dalším kole se jim do cesty postavila Třemošná, klub z malebného městečka na okraji Plzně. Meteor musel rovněž odčinit porážku, avšak z venkovního utkání v Liberci. Po dramatickém průběhu zápasu zvítězili v prodloužení domácí.

9., 13.10.2018, Sport Aréna Třemošná
logo HC Meteor Třemošná
logo Litvínov mládež
HC Meteor Třemošná Litvínov mládež
4p 3
  • Třetiny

    1:0, 0:3, 2:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Ženíšek (Prchlík) – Trachta, Čarda, Bulka, Houdek, Plecitý, Malkovský, Poch, Balák – Schindler, Kozlík, Kaiser, Borák, Steinbrücker, Pešek, Holý, Lajoš, Matoušek, Albrecht.

  • Sestava hostů

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Hocelík, Kadár, Kuchař, Novotný, Hora . Beran, Dej, Postl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Šikl, Brouček, Krocker, Skuhrovec.


Reportáž

Na rozdíl od minulého utkání proti Plzni vstoupil lépe do hry domácí Meteor. Zkraje zápasu si zahráli přesilovku, která zůstala nevyužita. Třemošná předvedla několik dobrých kombinací, ale všechny kryl litvínovský brankář Čermák. Jeho neprůstřelnost vydržela až do 15. minuty. Úvodní trefu zařídil Daniel Kaiser, kterému na gól nahrál Steinbrücker. Do konce první části zápasu již žádná branka nepadla.

Začátek druhé třetiny byl podobný startu zápasu. Tentokrát si musel jít sednout na trestnou lavici hráč domácího Meteoru. Verva přesilovku nevyužila, ale dokázala soupeře uzamknout v jeho třetině. Tlaku bylo využito a Litvínov vstřelil vyrovnávací branku. Kotouč putoval po ose Vopat – Skuhrovec – Adámek, a právě Martin Adámek pokořil domácího brankáře. 

Neuběhla ani minuta a černožlutí se opět radovali. Vedoucí trefu zařídil Marek Slavík, jenž se prodral přes obránce a protlačil puk za Ženíškova záda. Na konci druhého dějství zbytečně fauloval domácí Kaiser a vyfasoval trest do konce utkání. Severočeši nedisciplinovanost tvrdě potrestali. Krocker se umně uvolnil a našel si Marka Slavíka, který vstřelil svůj druhý gól zápasu.

Poslední etapa utkání nevyšla domácím. V první půlce třetiny museli hrát dvě oslabení a nedostali se tak k pořádným šancím, čehož využila Třemošná. Dvakrát během tří minut udeřil Ondřej Pešek a rázem byl stav 3:3! Závěr třetiny připomínal přetlačovanou, poněvadž si ani jeden tým nevypracoval pořádnou šanci a zápas šel do prodloužení. V něm se stal hrdinou domácí Matěj Houdek, který tvrdou střelou překonal Čermáka a zařídil tak Třemošné dva body.

Fanshop