Zápasy - Dorost 11. 10. 2018, Petr Význer

DOR: Dorostencům nevyšel domácí zápas se Slavií

L i t v í n o v - Dorost po nevýrazném výkonu podlehl Slavii 2:5 a body nepřinesla ani nadstavba. Tu prohráli až v 15. sérii samostatných nájezdů.

8. kolo, 11.10.2018, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Slavia Praha
Litvínov mládež HC Slavia Praha
2 5
  • Třetiny

    2:1, 0:2, 0:2 N: 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár, Novotný, Hora – Beran, Dej, Postl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Šikl, Brouček, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Pittr (Vávra) – Dráb, Čech, Stejskal, Srdínko, Horáček, Hrdlička, Kluch – Svoboda, Gruguss, Altrichter, Slavíček, Brummel, Skoupý, Hofmann, Rulc, Krásný, Vymětal


Reportáž

V první třetině jsme viděli z obou stran bojovný hokej. Hned v úvodu utkání odešel na trestnou lavici Petr Horáček za nevybíravý zákrok u mantinelu. Během přesilové hry se hodně šťastnou střelou z pravého rohu prosadil Marek Krocker. Hned po této situaci se do dlouhotrvajícího tlaku dostali hosté. Z toho vyplynul několik vyloučení a dokonce oslabení 5 proti 3, které naši dorostenci zvládli. Po jednom ze závarů před domácí brankou bohužel skóroval Slávista Maxim Brummel, který se dostal k odraženému puku a bekhendem ho dorazil za bezmocného Čermáka. Následně předvedl David Čermák velmi povedený zákrok proti přečíslení hostů. Vysoké tempo si zápas držel i ke konci třetiny, čehož využil Marek Krocker, který se po přihrávce Marka Slavíka, trefil nad lapačku gólmana hostí.

Druhou třetinu začal litvínovský dorost aktivně. Dostali se k mnoha střelám, které zůstaly nevyužity. Hrálo se vcelku tvrdě, ale bez vyloučení. První trest pro Litvínov v této třetině přišel v čase 46:54, když se po krásné individuální akci prosadil hostující Maxim Brummel. Litvínov si dále tvořil velké množství šancí, ale gól ne a ne přijít. Toho opět využili hráči z pražského celku. Ti se po tlaku v útočném pásmu prosadili a Šimon Slavíček, tak zvyšoval už na 3:2 pro Pražany. Gólově nepovedenou třetinu dorost ukončil dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě.

Ve třetím dějství byli Chemici méně aktivní a netvořili si skoro žádné šance. Zato Slavie nenechala Čermáka v klidu. Pražané byli více na puku i v útočném pásmu a v polovině třetiny se jejich gólové příležitosti v jeden gól proměnili. Po pravé straně zaútočil Mikuláš Skoupý. Svou akci zakončil střelou z bekhendu do pravého horního rohu. Litvínovští se probrali až po inkasovaném góle. Velký počet střel však nedokázali přetavit v branku. Víra ve vyrovnání klesla po nedovoleném bránění, za které dostal Tomáš Minařík trest 5 + do konce utkání. Oslabení se nám podařilo ubránit, ale i tak znovu skórovali hosté. Šimon Slavíček ukořistil kotouč po špatné komunikaci v litvínovské obraně a ten si vzít nenechal. Dostal se do bezprostřední blízkosti k brankáři a bekhendovým přehozením ukončil gólový účet dnešního zápasu.

V nadstavbě byli hráči jednoho z pražských “S“ opět aktivnější, přesto se Litvínovu naskytla velmi dobrá příležitost v podobě přesilové hry. Během ní nepustili soupeře k ničemu. Na branku Slavie vyslali velké množství střel, které nevyužili. V prodloužení gól nepadl, a tak se na řadu dostaly nájezdy. V druhé sérii skóroval Jakub Altrichter a přiblížil svůj tým k bonusovému bodu. Ve čtvrté sérii vyrovnal Marek Krocker a naděje stále žila. Během dalších deseti sérií jsme gól neviděli. Rozhodující série byla 15. Jakub Hrdlička v ní vystřelil čtvrtý bod pro Slávii a Litvínov z tohoto zápasu odchází bez bodu.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník (HC Litvínov) - Slavie byla lepší, byla rychlejší. Byli silnější v osobních soubojích. Bez bojovnosti, bez nasazení, bez chuti chtít hrát nemůžeme vyhrávat. Slavie zaslouženě vyhrála.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jiří Veber (HC Slavia Praha) - Pro nás výborné čtyři body. Už před zápasem jsme kluky upozorňovali, že bojujeme o top čtyřku. Litvínov, Chomutov, Plzeň a Kladno, s nimi se pereme o tu Top 4, takže by bylo dobré odsud přivézt nějaké body a zaplať pánbůh, že jsme získali 4.