Zápas - mládež 28. 09. 2018, Ondřej Vlk

SDO: Litvínov si vyšlápnul na Spartu

P r a h a - Litvínovští dorostenci zvítězilina horkém ledě pražské Sparty. Díky brankám Krockera a deje v utkání zvítězili 2:1. V Nadstavbě vybojovali bonusový body díky úspěšnému exekutorovi nájezdu Slavíkovi. Z Prahy tak vezou plný počet bodů.

5., 27.09.2018, O2 Arena
logo HC Sparta Praha
logo Litvínov mládež
HC Sparta Praha Litvínov mládež
1 2
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 1:1 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Krbeček (27. Sluka) – Tomov, Brůna, Ducháč, Ludvík, Menzel, Adamec – Broš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Hamršmíd, Červenka, Kalný, Němec, Theimer, Vitouch

  • Sestava hostů

    Čermák(Herkommer) – MInařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kuchař, Novotný, Hora – Beran, Dej, Postl, Adámek, Kočárek, Šikl, Vopat, Slavík, Brouček, Krocker, Skuhrovec


Reportáž

Zápasu ze začátku kralovali defenzívy, akcím scházela dobrá finální fáze, klid v koncovce a vládli mu také skvělí brankáři. Ve třetí minutě byli domácí vyloučeni. Trenéři Sparty apelovali na to, aby se jejich svěřenci vyvarovali faulů, jenže ti je moc neposlechli a krutě na to doplatili, obě branky inkasovali domácí v oslabení, ale pojďme popořádku.

Ve čtvrté minutě ujeli domácí do brejku, ten byla však špatně vyřešen z pohledu útočníka. Pak se střídaly akce na obou stranách, ani na jedné to ovšem nekončilo gólem. Dobrá práce obran a brankářů. Góly sice nepadaly, kvalita utkání byla však obrovská, oba kluby dobře bruslily, napadaly, kombinovaly a bránily. Navíc se časem začalo hrát tvrdě, avšak byly to čisté zákroky, tedy většinou. Šestnáctá minuta a druhé vyloučení, opět šel za katr sparťanský hráč, Krupička za faul loktem. Hosté početní převahu nevyužily, Sparta jich jim však nabídla hned několik. V devatenácté minutě si přesilovku vyzkoušela Sparta. Ta se moc nepovedla. Skóre bylo stále neměnné - 0:0.

Ve druhé periodě nabídli sparťané soupeři další početní převahu, sami se však ocitli ve velké šanci, Krupička v nájezdu na Čermáka neuspěl. To hodně mrzelo. Sedmadvacátá minuta a opět špatná disciplína Pražanů. Litvínovští jí nevyužili ale prosadili se o chviku později. Čas 30:40 a Marek Krocker dává první branku utkání. Přečíslení vyřešil se svým parťákem z útoku výborně. Přihrávka přes šíři pásma, poloodkrytá branka, kterou nestihl zaplnit a gól na 1:0. V třicáté třetí minutě byl vyloučen neukázněný Krupička za vražení na hrazení, a podle nového pravidla už je za tento faul 2+10 minut. Takže si Krupička prodloužil pobyt na trestné lavici. Psala se třicátá osmá minuta a Sparta sehrála výtečnou akci. Puk se "motal" kolem brankoviště, za brankovou čárou, ale neskončil. Druhá perioda se dohrála za stavu 0:1.

Sparta musela útočit, a to se jí dařilo, zakončení to byla jiná, to bylo trápení. Vopat se nechal vyloučit ze začátku třetí části. Chemici ale oslabení odehráli velmi dobře. Nepustili Pražany k ničemu zásadnímu a zvýšili tak své šance na úspěch v tomto mači. V čtyřicáté sedmé minutě se blýskl sparťanský Červenka. Sám objel beky, natlačil se do zakončení a střílel bekhendem, Čermák to opět zlikvidoval. Čas běžel a Sparta ztrácela jednu branku. Kolem půlky třetí třetiny měla Sparta obrovský tlak, branku se však dát nepodařilo a to mělo vliv na další vývoj. V padesáté šesté minutě šli domácí zase za katr a Litvínov trestal. Druhý gól, druhá využitá početní převaha. Daniel Dej autorem branky. Dotlačil puk za bezmocného Sluku. Dvě minuty a osm sekund před koncem si kouč Sparty Žemlička vzal oddechový čas a věděl co dělá, poněvadž se krátce poté Sparta prosadila a snížila na 1:2. Michal Vitouch si krásně najel před brankáře a puk poslal do sítě. Na vyrovnání měli domácí ještě minutu a 35 sekund. To už bylo ovšem nad jejich síly, tlak měli, ale Severočeši to prostě zavřeli a nepřipustili vyrovnání.

Prodloužení zahráli lépe litvínovští, gól nedali a tak se šlo do nájezdů, kde rozhodl Marek Slavík a bonusový bod získali Chemici. V tomto duelu tedy sparťané nevybojovali ani bod, Litvínov veze domů 4 body.

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Pavel Šrek (HC Sparta Praha): "Zápas nedopadl výsledkově. Prohráli jsme v základní hrací době i na nájezdy. Spokojení tedy být nemůžeme. Hra byla však velmi vyrovnaná. Bylo to o tom, kdo dá gól. Soupeř byl šťastnější. Co bych chtěl vypíchnout jsou naše vyloučení, nezodpovědnost a na tom musíme pracovat."

Fanshop