Zápasy - Dorost 08. 09. 2018, Šimon Kadeřávek

Dorostenci suverénně vstoupili do nové sezony

V prvním kole nového ročníku narazil Litvínov na PZ Kladno. Zápas rozhodla první třetina, ve které domácí nastříleli pět branek. Litvínovští ovládli nadstavbu a připsali si tak 4 body.

1. kolo, 08.09.2018, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo PZ Kladno
Litvínov mládež PZ Kladno
8 1
  • Třetiny

    5:0, 2:0, 1:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár (A), Novotný, Kuchař – Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík (A), Postl, Brouček, Krocker, Skuhrovec (C)

  • Sestava hostů

    Barták (Kubík) – Danda, Burger, Hříbal, Deninger, Malý, Horn, Hvězda – Jirák, Rejna, Hurta, Hanousek (C), Šugár (A), Kulich, Pišinger, Vimmer, Redlich (A), Bašta, Vosyka


Reportáž

Dějištěm prvního klání letošního ročníku byl Zimní stadion Ivana Hlinky. Už při rozbruslení byla vidět patrná nervozita na tvářích hráčů soupeře. Z pohledů šancí vstoupilo do zápasu lépe Kladno, jelikož už v první minutě musel domácí brankář Čermák zasahovat proti Kulichově střele. To byla však labutí píseň a útok zahájili litvínovští. Středem všeho byl kapitán Skuhrovec, jenž byl i střelcem první branky. Výborně zpracoval Vopatovu nahrávku a střelou zápěstí rozvlnil síť. První třetina se ještě ani nepřelila do své druhé půlky a Litvínov se znovu radoval. Nutno zmínit, že celou dobu domácí kontrolovali hru, což vyústilo v druhý gól. Adam Cimrman střílel od modré a zvýšil tak skóre na 2:0.

Litvínov okupoval obrannou třetinu Kladna. Velmi aktivní byl Skuhrovec, Dej či Brouček. A právě prvně jmenovaný dostal opět kotouč za Bartákova záda. S Broučkem si velmi dobře narazil a bekhendovým blafákem potvrzoval dominanci. Že jsou domácí při chuti a doslova nezastavitelní potvrdila branka Tomáše Minaříka. Kladno hrálo přesilovku, bohužel ani ta mu nepomohla a Litvínov jim stále vtiskával svou hru. Minařík šikovně stáhl kotouč a vystřelil ze středního pásmo, což znamenalo vedení 4:0. Ještě před koncem třetiny se stačil prosadit další velmi aktivní hráč, Daniel Dej. Domáčí šli tedy do šaten za velmi příznivého stavu.

Do druhé třetiny opět vyšlo bojovněji Kladno, bylo vidět, že přestávka v kabině hostů nebyla úplně příjemná. Kladenští zrychlili pohyb a už po několika minutách se mohli radovat, jelikož Vojtěch Hurta se ocitl sám před brankář. Bohužel mu chyběla kvalitní koncovka. A tak se do hry pustil Litvínov. Ve stylu pořekadla „nedáš, dostaneš“ se prosadil Marek Krocker. Uvolnil se po levé straně a našel před bránou volného Slavík, jehož střela byla vyražena. U puku se opět ocitl Krocker, který vyslal na bránu tvrdou střelu a zvýšil tak vedení. Neuběhla ani minuta a domácí se opět radovali. Vopat si výborně našel Dominika Broučka, který prostřelil Bartáka. Tato branka byla jasný impulz pro trenéra hostí a rozhodl se pro střídání brankářů. David Barták, který poutal pozornost svou zlatou helmou, byl nahrazen Davidem Kubíkem. V druhé půlce třetiny se to ukázalo jako velmi správný krok, neboť Kubík předvedl několik působivých zákroků.

Třetí dějství bylo velmi vyrovnané. Nový brankář Kladna se činil a vychytal tak postupně Skuhrovce, Deje či Slavíka. Na souhru po ose Kuchař-Slavík-Kočárek byl však krátký. Kočárek našel mezeru mezi betony a lapačkou. Po této brance jako by Litvínov ztuhl a těžilo z toho Kladno. David Bašta zachytil puk ve středním pásmu a mezerou mezi bruslemi ho nahrál Miloši Hanouskovi. Ten byl v koncovce nekompromisní a prostřelil domácího brankáře. Upravil alespoň kosmeticky skóre a zkazil tak den Davidu Čermákovi, který přišel o čisté konto. Litvínov tedy vyhrál 8:1 a po konečném hvizdu se připravil ještě na tzv. nadstavbu.

PZ Kladno mohlo odjet ze severu Čech alespoň s bodem, poněvadž v pětiminutové nadstavbě předvádělo útočný hokej a bylo velmi blízko brance. Všemu učinil konec Jan Vopat, který se po dvou asistencích pasoval do role střelce a získal tak pro Litvínov ještě jeden bod navíc.


Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník (HC Litvínov): Já si myslím, že rozhodla první třetina. Dali jsme góly, a pak už se ten zápas spíš jen dohrával. Pak už to bylo o tom udržet naše hráče, aby hráli to, co chceme. Nějak to dohrát a připravit se na prodloužení a získat ten jeden bod.

logo PZ Kladno

PZ Kladno

Jiří Burger (PZ Kladno): Samozřejmě ten vstup do utkání, ta první třetina, tam to do nás napadalo ty góly. Prohráli jsme 5:0, takže to bylo těžké. Litvínov byl před zápasem velký favorit, ale naše kluky musím pochválit za bojovnost, že se nesložili po té první třetině. Ty góly tam napadaly a oni vydrželi, nesložili se a hráli dál za to si opravdu zaslouží pochvalu. Ale opět musím říct, že hokejová kvalita byla na straně domácích.

Fanshop