Zápasy 24. 08. 2018, Tereza Čubanová

Utkání v Drážďanech vyšlo lépe Berlínu. Litvínov vstřelil jedinou branku

Drážďany - Druhou porážku v přípravě si dnes vezou domů hokejisté Litvínova z přípravného utkání v Energieverbund aréně v Drážďanech. Berlín zvládl vstřelit do žlutočerné brány 3 góly a vyhrát tak zápas na neutrální půdě. O výhře Eisbärenu rozhodl gól Ranforda ve 14. minutě zápasu.

přát., 24.08.2018, Energieverb.arena, Drážďany, GER
logo EHC Eisbären Berlin
logo HC VERVA Litvínov
EHC Eisbären Berlin HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    2:0, 0:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Franzreb (Ancicka) - Müller, Busch "C", Richmond, Cundari, Kettemer, Wissmann, Baxmann - MacQueen, Sheppard "A", Backman - Fischbuch, Olver, Oppenheimer - Ranford, Smith, L. Reichel - Jaspers, Aubry, Buchwieser

  • Sestava hostů

    Janus (Orct) - Baránek, Hunkes, Ščotka, Sörvik, Doudera, Romančík, Strejček, Šesták - Helt, Mikúš, Tůma - Trávníček "C", Gerhát, Černý "A" - Matoušek, Hanzl, Jánský - Jícha, Řehoř, Havelka


Reportáž

Zápas v nedalekých Drážďanech navštívilo minimálně 80 černožlutých fanoušků. Za Berlín nastoupil i šestnáctiletý Lukas Reichel (#53), synovec Roberta Reichela, který hrál na stejném turnaji U17 v Piešťanech jako Jan Myšák.


V první třetině byl lepším týmem Berlín. Dokázal si vytvořit více šancí i střeleckých příležitostí. Eisbären zahrozil hned ve druhé minutě zápasu, kdy se berlínští hráči dostali do úniku dva na jednoho. Záhy však přišlo první litvínovské vyloučení, kdy na trestnou lavici putoval Ivan Řehoř. Těsně před koncem trestu vyhodil puk mimo hřiště Marek Baránek a přišlo další litvínovské oslabení. Skóré otevřel v deváté minutě Berlín, když Olver ze vzduchu dorazil puk do branky Januse. Vzápětí se do šance prokličkoval Martin Hanzl, po něm ještě dorážel Tomáš Matoušek, ale z blízkosti trefil jen lapačku Franzreba v brance soupeře. Druhá branka přišla ve 14. minutě. Ranford se protáhl obranou Chemiků, položil si Januse a zpoza tyčky kolem ležícího betonu zasunul puk do sítě. Poté přišel první pořádný tlak Vervy. Do šance se dostali Trávníček, Hunkes a Gerhát, ale nedokázali prostřelit bránící hráče. Další šance si Berlín vytvořil v přesilovce 4na3, pozorný Janus však v oslabení neinkasoval. 


Do druhé třetiny vstoupili aktivněji litvínovští. Hned v úvodu přišel faul ze strany Berlína. Větší šanci v přesilové hře si ale Litvínov nedokázal vytvořit. Teprve po přesilové hře se dostal do šance Martin Havelka. Následoval další faul soupeře. V přesilové hře nebezpečně vypálil Jan Ščotka a Jiří Hunkes. Ještě v téže přesilovce využil své šikovnosti opět Martin Hanzl, ale nedokázal přesně zakončit. Na útočné modré si u mantinelu počínal tvrdě Martin Havelka, za své počínání si vysloužil dvouminutový trest plus osobní trest do konce utkání. Berlín si ve své výhodě dokázal vytvořit jen jednu nebezpečnou šanci, kterou ale v gól neproměnil. Po individuální akci Jakuba Černého následovala další přesilová hra pro Litvínov. Až po jejím skončení se konečně dokázali prosadit černožlutí! Střelu Romančíka tečoval do brány Peter Jánský! 


Po minutě třetí části se stal terčem ostrého zákroku Jakub Černý, aby se vzápětí dostal do šance. Jeho střela ale minula branku. Následné oslabení sice černožlutí zvládli, avšak hned po jeho skončení vrátil MacQueen Berlínu dvougólové vedení. V poslední třetině utkání se ještě do šance dostali Černý a Řehoř, kterému dobře poslal puk Filip Helt. Jeho střela z první se ale neujala. Po faulu na Gerháta a Černého měl Litvínov 70 vteřin výhodu dvojnásobné přesilovky, využít ji však nedokázal. K další změne skóré již nedošlo a z vítězství se tak raduje loňský německý vicemistr z Berlína.