Zápasy 14. 08. 2018, Ondřej Vlk, foto: E. Beneš

Chemici doma přetlačili Vary! Rozhodly góly v oslabení

L i t v í n o v - Ve třetím přípravném utkání se Litvínov poprvé představil před vlastním publikem na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Na přípravu slušně zaplněný stadion se měl na co dívat. Utkání bohaté na góly rozhodly litvínovské barnky v oslabení a Verva tak vybojovala vítězství i ve třetím přípravném utkání.

přát., 14.08.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
5 4
  • Třetiny

    1:2, 2:0, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek (Janus) – Šesták, Doudera, Strejček, Hunkes, Kubát "A", Baránek, Romančík – Trávníček "C", Černý, Lukeš, Gerhát, Matoušek, Hübl "A", Helt, Tůma, Jurčík, Jícha, Hanzl, Jánský

  • Sestava hostů

    Závorka (Novotný) – Kovačevič, Podlipnik, Bernáth, Vágner, Sičák, Šenkeřík, Šafář, Tomeček – Flek, Havránek, Kverka, Švec, Křemen, Mikúš, Rachůnek, Skuhravý, Gorčík, Lyszczarczyk, Balán, Stloukal


Reportáž

Týmy se ještě ani nestačily rozkoukat a Litvínov už vedl! Marek Baránek svižnou střelou překvapil Závorku, který měl ale velmi stístěný výhled. Debutant Romančík poté fauloval a Vary měly výhodu první přesilové hry. Energetici ji dokázali zužitkovat, když se Jakub Flek trefil přesně nad Petráskovo rameno.

V šanci se v 6. minutě objevil Helt, ale minul hostující branku. Z protiútoku ale platilo pravidlo nedáš - dostaneš, Lukáš Vágner našel přesně skulinku mezi betony brankáře Petráska a hosté rázem vedli. Z nenápadné střely byl blízko gólu Šesták, ale jen orazítkoval tyč Závorkovy branky. Po zbytek třetiny hrály oba týmy opatrně, ale do velké šance se přeci jen proháčkoval Černý,nedokázal už ale puk zasunout za přesouvajícího se Závorku.

Druhou třetinu načali domácí vyloučením, které ale paradoxně pomohlo Litvínovu k vyrovnání. Gerhát našel najíždějícího Jana Strejčka, a ten prostřelil Závorku. O půlminuty později se do šance probojoval Jurčík, jeho střele scházely jen milimetry. Blýsknout se ale musel i Petrásek, když vychytal Fleka v situaci jeden na jednoho.

Chemici měli ve druhé třetině lepší pohyb a Vary se často dostávaly pod tlak. Ve sérii šancí nejprve ztroskotal na Závorkovi Hübl, po něm i Černý, ale na střelu z první Martina Hanzla byl už krátký. Poté šel Litvínov znovu do čtyř, Vary nabídnutou přesilovku, ale využít nedokázaly.

Ve třetí třetině opět stav pět na pět nevydržel dlouho, když Romančík podruhé v zápase fauloval. Jenže Litvínovským šla oslabení skvěle. Doudera vybídl k úniku Jakuba Černého, který blafákem nedal Závorkovi žádnou šanci. Litvínov hrál zodpovědně a hosté se těžce probíjeli před branku Petráska.

V 52. minutě si ale vybruslil do dobré pozice Rachůnek a mezi kruhy bekhendovou střelou překonal litvínovského brankáře potřetí. V Závěru byl vyloučen na čtyři minuty domácí Matoušek a Energie zkusila hru se šesti bruslaři v poli. Rozehrávku ale vystihl Karel Kubát ačkoliv byl tísněn, tak do prázdné branky vstřelil pátý gól domácích.

Zdálo by se, že už je zápas hotový, ale slabší chvilku si vybral brankář Petrásek, když propustil nenápadnou střelu Tomáše Rachůnka z úhlu a bylo zaděláno na drama. Ani z následné power play, ale už Karlovarští více nevytěžili a Litvínov tak zvítězil i ve třetím přípravném utkání. Po zápase si ještě oba týmy zkusily samostatné nájezdy, ve kterých byla úspěšnější domácí Verva. Za Litvínov proměnil Tůma, Černý a Kubát, za hosty pouze Kverka.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Milan Razým (HC VERVA Litvínov): Mělo to nádech přípravného utkání. Těší nás, že jsme před našimi fanoušky vyhráli. Bylo to gólově boháté utkání, takže se muselo i lidem líbit. Ve hře je spousta chyb, ale byly k vidění i pěkné akce. S hrou do ofenzivy už můžeme být spokojeni, ale samozřejmě čtyři góly, i přesto, že tam byla nějaká chybička gólmana, tak na té obraně ještě musíme zapracovat. K procvičení přesilovek jsme moc šancí nedostali. Naopak oslabení jsme si procvičili výborně a dali jsme v něm i dva góly, ale stejně na tom musíme v obranném pásmu zapracovat. Máme ale ještě dost času si to všechno nacvičit.

Fanshop