Zápasy 23. 11. 2018, Tereza Čubanová, foto: Stanislav Souček

Litvínov podlehl Mountfieldu, trefil se jen Válek

Hradec Králové - Třetí venkovní zápas Vervě opět nevyšel. Na hradeckém ledě prohrála jen těsně 2:3. Oba dva litvínovské góly zařídil Lukáš Válek. I když byl zápas velmi vyrovnaný, chemikům žádné body nepřinesl. Litvínov tak míří na sedmé místo v extraligové tabulce.

21. kolo, 23.11.2018, ČPP Aréna, Hradec Králové
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 3:1
  • Střely na branku

    32:23
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5022

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 49. Vincour (Smoleňák), 53. Lessio (Rosandić, F. Pavlík), 55. Paulovič (Piché)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 32. Válek (Matoušek, M. Havelka), 55. Válek (Petružálek)

  • Průběh zápasu

    0:1, 3:1, 3:2

  • Rozhodčí

    Bejček, Hribik – Polák, Špringl

  • Sestava domácích

    Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák (A), Koukal, Lessio – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa – Vopelka, Dragoun, Bezúch.

  • Sestava hostů

    Janus (Hanuljak) – Porseland, Ščotka, Hunkes, L. Doudera, Romančík, Suchánek, Březák – Petružálek (A), J. Mikúš, Válek – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, M. Hanzl, Trávníček (C) – Jurčík, M. Havelka, Matoušek.


Reportáž

V úvodu první třetiny poprvé zahrozili domácí. Byl to konkrétně Vincour, který vyslal první střelu na litvínovskou klec. V šesté minutě dostal trest hostující Válek a proběhla tak první přesilová hra pro Mountfield. Ta žádnou změnu skóré nepřinesla. V polovině utkání přišla zatím asi největší šance zápasu, když Paulovič vystřelil z mezikruží. Janus jen tak tak secvakl betony. Krátce na to přišly další tři velké šance Hradce. 

Na hostujícího brankáře zkusil nejprve kličku Dragoun. Poté mířila na Jaroslava Januse dělovka od Pichého, a nakonec střela Lessia, která sice zamířila přesně, ale jen do posunuté branky, tudíž gól nebyl uznán. Janus měl od poloviny úvodní částí plné ruce práce, svůj tým ale bezchybně podržel. Úvodní třetina tedy žádný gól nevynesla a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhá část začala ve znamení přesilové hry pro domácí. Porseland se provinil nedovoleným bráněním. Mountfield svou výhodu ale nedokázal využít. Naopak na druhé straně si počínál nedovoleně Bezúch, a tak si výhodu zkusil i Litvínov. Stejně jako u domácích se gólová radost nekonala. Obrovskou příležitost měl Hanzl, když dorážel přihrávku od Jurčíka. Maxwell se parádně přesunul a zabránil tak možnému prvnímu gólu zápasu. Následně přišla nepříjemná situace pro Vervu. Jurčík sestřelil Smoleňáka a dostal nejprve trest na 2+10 minut. Naštvaně pak sekl hokejkou do plexiskla, a tak ho rozhodčí poslali do sprch, tímto pro něj dnešní zápas skončil. 

Oslabení chemici ustáli bez úhony, a navíc dostali výhodu přesilové hry, když domácí kapitán odjel na trestnou lavici. Ve vlastním oslabení se Hradec dostal do úniku 3na1, Piché ale branku přestřelil! Ščotka nebezpečně vystřelil a hostující hráči se snažili u branky dorážet, Maxwell měl velké štěstí. Toto štěstí ale brzo pominulo. Matoušek se pustil dopředu, prudce vypálil a Maxwell vyrazil jeho střelu na druhou stranu k dojíždějícímu Lukáši Válkovi, kterému stačilo jen poslat kotouč do zcela odkryté branky! Do konce druhé třetiny se stav utkání již nezměnil.

Třetí třetina začala přesilovkou pro hostující Vervu, kterou Litvínov dostal již v posledních vteřinách druhé části. Úvodní vhazování hosté vyhráli a usadili se v útočném pásmu. Pár šancí ze své výhody vytěžili, k brance žádná nevedla. Ve velké šanci se ocitl z nenadání Graňák, litvínovskou klec těsně minul. Hradec si vytvořil velký tlak, z kterého nakonec vytěžil faul od litvínovského Tůmy. V přesilové hře sice domácí neuspěli, ale smutnit dlouho nemuseli. Smoleňák našel vychytralým zpětným pasem Tomáše Vincoura, který rychle vykroužil do brankoviště a zakončil pod Janusovým betonem. Jenže vzápětí šli domácí do čtyř. Velký nápor na Maxwellovu branku předvedli litvínovští hokejisté, otočil skóré ve svůj prospěch nezvládli. 

Naopak Hradec to krátce na to dokázal a rovnou dvakrát! Lucas Lessio tečoval puk ze vzduchu tak, že Janusovi propadl do sítě! Neuběhly ani dvě minuty a Matěj Paulovič se vydal do naprosto pohodového úniku, ve kterém překonal Januse přesnou střelou za beton! Litvínov si obratem na to vzal oddechový čas. Ten severočechům prospěl! Po šanci Hübla byla hradecká obrana rozhozená a stejně tak i Maxwell, který vůbec nevyjel proti pokus Lukáše Válka, jež tak oslavil svou druhou trefu v zápase a rychle snížil na 3:2! Verva odvolala minutu a půl před koncem brankáře. To jí ale nepomohlo. Tři vteřiny před koncem se strhla velká rvačka u manitelu. Hostující kapitán po ní ihned opustil ledovou plochu, k němu se poté přidal i hradecký Smoleňák.

Sestřih

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Petr Svoboda

V první třetině jsme měli spoustu gólových šancí, které jsme nevyužili. Ve druhé jsme udělali jednu chybičku, špatně jsme dobruslili situaci a prohrávali 0:1. Myslím ale, že kluci celý zápas makali, ukázal se obrovský charakter mančaftu. Bojovali jsme, chodili pořád do brány a věřili, že to dokážeme otočit. Tři góly ve třetí třetině rozhodly a i když jsme si to ke konci trochu zkomplikovali a strachovali se o výsledek, tak myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Pochvala míří do kabiny a samozřejmě i divákům, protože ti nás dneska neskutečně hnali. Moc jim za to děkujeme.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec

Musím říct, že během celého zápasu byl soupeř lepší. Nám se podařilo šťastným gólem odskočit do vedení, bohužel jsme ale potom udělali několik chyb. Nechali jsme si odskočit hráče u mantinelu, u druhého gólu jsme špatně sehráli vhazování v obranném pásmu, nechali jsme soupeře vystřelit a tečovat. U třetího to byla nešťastná náhoda, kdy obránce podklouzl a hráč jel sám na bránu. Nedělali jsme ale jednoduché věci, neshazovali jsme kotouče, a když se tyhle věci ve hře neaplikují, tým nemůže být v dnešním hokeji úspěšný. Možná jsme tady při troše štěstí mohli nějaký bod uhrát, ale bohužel se nám to nepovedlo. Doma už musíme zatnout všechny síly a za každou cenu bodovat, protože tabulka je hodně vyrovnaná. Musím pogratulovat soupeři, myslím, že hrál velmi dobrý hokej.

Fanshop