Zápasy 21. 10. 2018, Tereza Čubanová, foto: Roman Turovský

Litvínov neuspěl ani v Plzni, veze čtvrtou prohru v řadě

Plzeň - Verva nestačila ani na plzeňské Indiány. Potrápila ji opět žalostná střelecká efektivita, kdy vyslala na bránu domácího celku pouze 17 střel. Jediný gól na straně chemiků vsítil kapitán týmu Michal Trávníček. Naopak Plzeň dokázala skórovat čtyřikrát a z toho dvakrát ve vlastním oslabení.

12. kolo, 21.10.2018, Home Monitoring Aréna, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    0:1, 2:0, 2:0
  • Střely na branku

    36:17
  • Vyloučení

    5:8
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    2:0
  • Diváků

    6221

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 34. Eberle (Straka), 38. D. Kindl (Jones, Frodl), 42. Eberle (Kodýtek, Straka), 46. Straka (Eberle)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. Trávníček (Gerhát)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 5:1

  • Rozhodčí

    Pešina, Obadal – Ganger, Lederer

  • Sestava domácích

    Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Jones, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Stach, Nedorost, Gulaš (C) – Pour, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

  • Sestava hostů

    Janus (Hanuljak) – Baránek, Hunkes, Suchánek, Šesták, Ščotka, Romančík, Březák – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Trávníček (C), Gerhát, J. Černý – M. Hanzl, Petružálek (A), Jánský – Jícha, Válek, Jurčík.


Reportáž

Do zápasu vlítli aktivněji severočeši. Netrvalo ani dvě minuty, když se litvínovský zápal obrátil v první branku utkání! Michal Trávníček se natlačil z pravé strany před Frodla a z úhlu procpal kotouč do plzeňské sítě! Litvínov tak po 125 minutách a 33 vteřinách dokázal prolomit střeleckou krizi a vsítit gól. Krátce na to se nechal vykázat z ledové plochy Baránek, jenž dostal 2 minuty za hákování. Plzeň tlačila na Januse ze všech sil, avšak nedovoleným zákrokem se provinil i plzeňský Gulaš, a tak byly síly na ledě srovnány. Verva se pak třikrát za sebou provinila zakázaným uvolněním. Následoval obrovský závar před brankařem Janusem, branka z toho ale nebyla. V tuto chvíli měla Plzeň devět střel na branku, za to Verva pouze dvě. Střelecké štěstí tedy po delší době stálo na straně chemiků. 

Obrovská snaha o vyrovnání domácího celku dělala černožlutým velké problémy. Až po několika minutách se hosté trochu osmělili a vyslali na Frodla tři střely v krátkém sledu. Litvínovské snažení zastavil faul Hunkese. Plzeň si vytvořila dva závary před brankou, kdy nechybělo pár ostřejších gest. Poté diváci měli možnost vidět velmi kuriózní situaci, kdy do litvínovského gólmana narazil domácí útočník, bylo to již po několikáté vřadě a Janus neudržel nervy. Vyjel ze svého brankoviště, ztratil rukavici a plzeňskému Strakovi to velice důrazně vysvětlil. Ve hře 4na4 se dostal do brejku Jánský, svou šanci zužitkovat nedokázal. Po první třetině tak Verva odjela do kabin s jednobrankovým náskokem.

První útok druhé části založil Litvínov, Frodl byl pozorný. Poté se Plzeň provinila zakázaným uvolnění dvakrát za sebou. Do velké šance se dostal Preisinger, Janus si svou klec pohlídal. Tlak Plzně zastavilo až podražení litvínovského beka Hunkese, ten si odjel odpočinout na trestnou lavici dnes již podruhé. V přesilové hře se vyskytl dvakrát v šanci Jones, Janusovi pomohla litvínovská obrana. Dlouhý pas si dojel Petružálek, ani ten nezvádl změnit skóré zápasu. V polovině utkání se hra přelévala z jedné strany na druhou, oba týmy si počínaly aktivně. Pak Kracík ihned po buly zasáhl Válka holí do obličeje, musel tak zavítat na tresnou lavici a Verva dostala výhodu přesilové hry. Ta nebyla pro Litvínov vůbec šťastná! Po chybě Gerháta se Straka utrhl na pravé straně, dostal se až do zakončení, které sice Janus vyrazil, ale Jan Eberle si dojel volný kotouč v brankovišti, slízl smetanu a doklepl puk do prázdné brány. 

Plzeňské vyrovnání Vervu velmi zaskočilo a Janus se musel činit. Naopak na druhé straně neměl Frodl žádnou práci. Pro Litvínov nastala nepříjemná situace, pod velkým tlakem ze strany domácích dokonal Hunkes svůj trestný ,,hattrick” a provinil se tak nedovoleným zákrokem již potřetí v tomto utkání. Výhodu Plzeň dokázala brzy využit a podruhé tak Janus musel vyndavat puk ze své sítě. Denis Kindl dostal pas od Jonese, prokličkoval se mezi dvěma litvínovskými obránci a forhendem zakončil k pravé tyči. Gerhát ještě 5 vteřin před koncem prostřední části dostal dvouminutový trest. Do konce druhé třetiny už se poté nic nezměnilo.

Třetí třetina začala plzeňskou přesilovkou. Verva sice vyhrála úvodní buly, ale osvobodila se jen na chvíli. Po skončení výhody se mohla Škoda radovat dnes již po třetí. Po teči Straky Janusovi vypadl kotouč z lapačky a výborně dojíždějící Jan Eberle dokázal dnes už podruhé procpat kotouč k pravé tyči. Indiáni se tak ujali vedení 3:1. Po plzeňském gólu dostal trest Pulpán za nedovolené bránění. Verva opět nesehrála přesilovou hru vůbec dobře a dovolila Plzni vstřelit druhou branku ve vlastním oslabení! Eberle šikovně vrátil puk Petru Strakovi, který ujel sám na Januse a překonal ho bekhendovým blafákem. 

Na to přišlo další vyloučení pro západočechy. Litvínov si tak zahrál přesilovou hru 5na3. Tu využít nedokázal a naopak si Hübl vykoledoval trest pro hostující celek. Kindl trefil tyč, ale navýšit vedení ve výhodě Indiáni neudolali. Chemici dali Škodě další výhodu, když na trestnou lavici ujel Černý, který navíc dostal ještě osobní trest. Plzeň si tak zahrála již osmou přesilovku. Změnu skóré ani tato výhoda nepřinesla. Do šance se dostal ještě plzeňský Gulaš a poté se už jen dohrávalo. Zápas tak končí čtvrtou prohrou v řadě pro Litvínov. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Čihák

„Chtěli jsme začít aktivně a bohužel přišla smolná branka na začátku třetiny. Snažili jsme se o jednoduchost. Vývoj utkání vypadal tak, že jsme byli na puku a útočili. Dokázali jsme rychle otáčet hru, nebylo to ale pořád účinné. Dlouho jsme čekali na gól. Měli jsme velmi dobrý pohyb, tak se dá říci, že to byla jen otázka času. Gól jsme si zasloužili. Vážím si toho, jak kluci odmakali celých 60 minut, neměli jsme tam de facto žádná hluchá místa. Výborně nám vyšla oslabení, v nichž jsme dvakrát skórovali."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec

„Odjížděli jsme sem s vědomím toho, že má Plzeň výborný pohyb a umí sehrát přesilovky. To se přesně ukázalo v průběhu zápasu. Nám se podařilo dát šťastnou branku v úvodu. Nějak jsme poté přestáli tlak soupeře, který vznikl jejich dobrým bruslením a rychlou přesnou kombinací. Vývoj utkání se zlomil v naší přesilovce ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali branku, což se nám opakovalo ještě v další přesilovce ve třetí třetině a už jsme nedokázali odpovědět."

Fanshop