Zápasy 14. 10. 2018, Tereza Čubanová

Litvínov padl podruhé v řadě, z Liberce veze ,,bůra"

Liberec - Litvínov okusil druhou porážku za tento víkend. Tygři z Liberce nasázeli do litvínovské branky 5 gólů a ovládli celý zápas. V brance Vervy se poprvé ukázal gólman Petr Kváča, jeho premiéra byla ale hořká. Za chemiky se nedokázal trefit nikdo, ovšem dva góly vstřelil liberecký Libor Hudáček.

10. kolo, 14.10.2018, Home Credit Arena, Liberec
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
5 0
  • Třetiny

    4:0, 0:0, 1:0
  • Střely na branku

    37:26
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    6815

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 7. L. Hudáček (Redenbach, Derner), 10. Bulíř (M. Kvapil, P. Jelínek), 13. L. Hudáček (Valský, Doherty), 14. M. Kvapil (Bulíř), 52. Šmíd (L. Hudáček, Ordoš)

  • Průběh zápasu

    0:5

  • Rozhodčí

    Hodek, Bejček – Kajínek, Zavřel

  • Sestava domácích

    Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, Maier – Valský, Redenbach, L. Hudáček – M. Kvapil, Bulíř (A), Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – M. Zachar, Lakatoš, Jeník.

  • Sestava hostů

    Kváča (Hanuljak) – Hunkes, Strejček, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Baránek, Šesták – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, M. Hanzl, J. Černý – M. Havelka, Jurčík, Matoušek.


Reportáž

Utkání začalo českou hymnou, která je již tradicí na libereckém stadionu. Po zahájení se hráči vrhli za pukem. První velkou šanci měl Myšák, krátce na to prověřil libereckého gólmana i Hübl. Také na druhé straně kluziště dokázal Liberec ohrozit litvínovskou branku, Kváča byl pozorný a svou klec si pohlídal. Následně přišlo první vyloučení zápasu, které si vykoledoval Romančík a oslabil tak hostující tým. Domácí borci však nevyužili svou první přesilovou hru. Jenže nemuseli dlouho zoufat, Libor Hudáček nejprve na brankovišti netrefil křižnou přihrávku Redenbacha, nicméně zkusil štěstí podruhé zpoza Kváčovy branky, který si jeho střelu nešťastně srazil do své svatyně. Trochu smolný gól pro Litvínov tak poslal Tygry do vedení 1:0. 

Verva pokračovala nedisciplinovanou hrou, kdy kapitán Trávníček trefil hokejkou libereckého hráče do obličeje a dostal tak ke 2 minutám ještě osobní desetiminutový trest. Liberec dostal příležitost další přesilové hry, kterou využil. Kvapil nabídl senzační křižnou přihrávku nejlepšímu střelci ligy - Michalu Bulířovi, ten už neměl žádný problém usměrnit puk do prázdné klece. Tímto gólem tak překonal své dosavadní sezónní maximum. A liberecká palba nekompromisně pokračovala dál. Tygři se dostali do přečíslení 3na1, kdy Valský poslal kotouč na Libora Hudáčka, který dnes už podruhé zaskóroval do černožluté klece! Ani to libereckým Tygrům nestačilo. Marek Kvapil si najel do pravé strany, a když už se zdálo, že se nachází v neřešitelném úhlu, ranou pod břevno překvapil litvínovského brankáře a poslal Liberec do vedení 4:0. Zápas v tuto chvíli začal zavánět debaklem. Verva se koncem první třetiny zmohla k větším šancím, ale v koncovce jí štěstí nepřálo. 

Ve druhé třetině začal Litvínov lepší hrou než v úvodu utkání. Litvínovšstí si vybojovali i nedovolený zákrok libereckého hráče a dostali tak možnost první přesilové hry. Netrvalo dlouho a provinil se i litvínovský Petružálek. Během těchto trestů žádnou gólovou situaci ani jeden tým nevymyslel. Dobrou příležitost měl Tůma s Hanzlem a krátce na to i Jurčík s Havelkou, puk v bráně ani v jednom z případů neskončil. Dobře si počínal i litvínovský mladíček Myšák. Aktivní hra Vervy vynesla trest pro libereckého Dohertyho. Chemici tak dostali šanci s utkáním něco udělat. Tuto nabídku nedokázali využít a tak litvínovské konto zůstalo i po této přesilovce na nule. Pár minut na to, přišla další litvínovská přesilová hra, kdy fauloval dnešní dvougólový střelec Hudáček. Verva si sice vytvořila velký přesilovkový tlak, ale nedokázala ho využít ke vstřelení branky. Prostřední část utkání tak žádnou změnu skóré nepřinesla.

Do třetí části se snažil Litvínov naskočit aktivněji než v prvních dvou. I přes veškerou snahu Vervy se do útoků dostával více Liberec. Liberecký Hudáček byl velmi blízko hattricku. Havlín poté velmi tvrdě srazil ramenem litvínovského Matouška, který zůstal ležet na ledě, z kterého později odjel do kabiny za pomoci svých spoluhráčů. Havlín si zbytek utkání už také nezahrál, za toto tvrdé počínání si vysloužil 5 minut plus trest do konce utkání. V litvínovské přesilovce ujel do samostatného úniku domácí Jelínek, Kváča mu nedovolil skórovat. 

Verva se opět okradla o přesilovou hru, když si odjel odpočinout na trestnou lavici litvínovský kapitán Trávníček. Do dobré příležitosti se dostal Hübl i obránce Baránek. Na druhé straně táhl přečíslení Zachar, Kváča svůj tým podržel. Další přesilová hra tentokrát pro Liberec přišla ve chvíli, kdy bylo na hrací ploše 6 žlutočerných hráčů. Tuto výhodu Tygři sehráli bleskově. Hudáček připravil palebnou pozici Ladislavu Šmídovi, jenž vyslal dělovku pod horní tyč a dovršil tak ,,bůra” do branky severočechů. Celou třetí třetinu se Verva snažila vstřelit aspoň čestnou branku, jenže Liberec měl utkání pod kontrolou a podržel Willovi čisté konto. Poslední minuty už se spíše dohrávalo. 

Sestřih

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán

Rozhodli jsme v první třetině, kterou jsme rozehráli velmi dobře. Využili jsme přesilové hry, což je v těchto zápasech důležité. Litvínov poté zlobil a chvilkami jsme se strachovali, aby nezačal utkání otáčet, obzvlášť v té pětiminutové přesilovce. Všechna oslabení jsme ovšem odehráli velmi dobře, a nakonec bereme zaslouženě tři body.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec

V první třetině jsme nepodali vůbec dobrý výkon. Těch sedm minut rozhodlo o osudu celého utkání. Liberec hrál výborně. Neměli jsme tak dobrý pohyb jako Tygři a ten nás tvrdě potrestal. Druhou a třetí třetinu se ta hra chvílemi srovnávala, to první dějství jsme ale byli, jako bychom teprve hledali cestu na stadion. Domácí hráli skvěle, zaslouženě berou tři body a já jim gratuluji.

Fanshop