Zápasy 28. 09. 2018, Tereza Čubanová

Litvínov prodlužuje vítěznou sérii, zdolal Energii v prodloužení 4:3!

Karlovy Vary - Verva udolala další vítězství. V prodloužení porazila Energii na karlovarském ledě. I když první dvě třetiny byl Litvínov tím horším týmem na ledě. Borci v černožlutých dresech našli v sobě dostatek sebevědomí a do třetí třetiny vlétli jako hurikán. Dokázali tak zápas vyrovnat a dostat ho do prodloužení. A když dostal puk na hokejku Viktor Hübl, rozhodl se, že si chemici odvezou domů 2 body a poslal nekompromisně puk za záda brankáře domácích.

5. kolo, 28.09.2018, KV Arena, Karlovy Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
3 4p
  • Třetiny

    1:1, 3:1, 3:3 - 3:4
  • Střely na branku

    29:34
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    4545

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 8. Stloukal (Šenkeřík), 27. Flek (Šenkeřík, T. Rachůnek), 40. Kohout (O. Beránek)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 11. Myšák (Hübl), 46. Petružálek (Gerhát), 49. Trávníček (M. Hanzl, Petružálek), 62. V. Hübl (F. Lukeš)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1, 3:4

  • Rozhodčí

    Hradil, Kika – Pešek, Špůr

  • Sestava domácích

    F. Novotný (Závorka) – Sičák (A), L. Vágner, Podlipnik, M. Rohan, Kovačevič, Šenkeřík, Plutnar – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Lapšanský, Skuhravý (C), T. Mikúš – Gorčík, Kverka, Stloukal.

  • Sestava hostů

    Janus (Hanuljak) – Baránek, Hunkes, Kubát, Šesták, Ščotka, L. Doudera, Romančík – J. Černý, J. Mikúš, Petružálek (A) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Trávníček (C), Gerhát, Tůma – Matoušek, M. Hanzl, Jurčík.


Reportáž

Utkání začalo aktivněji pro domácí Karlovy Vary. První šanci si vytvořil ihned ve 14. vteřině karlovarský Flek. Na druhé straně po přihrávce Jurčíka přišla tvrdá rána Hanzla. Následovaly další výpady Energie. Nakonec jejich snažení zastavil první trest dnešního zápasu. Rohan vyfasoval 2 minuty. Oslabení domácí celek s přehledem ustál a Litvínov mohl začít litovat. Krátce na to totiž Šenkeřík napálil kotouč od modré, před brankou Januse čekal připravený Petr Stloukal a doklepl nahozený puk za záda litvínovsého brankaře. Karlovarská radost ale netrvala příliš dlouho. 

I přesto, že Verva byla prozatím horším týmem na ledě, štěstí stálo na černožluté straně. Hübl zachytil rozehrávku domácího gólmana, poslal jí na modrou čáru, kde čekal Jan Myšák, ten neváhal a vypálil puk na bránu. Novotný se už nestihl přesunout, a tak kotouč skončil v síti Energie. Jenže poté si chemici počínali nedovoleně. Konkrétně to byl Baránek, který se provinil hákováním. Výhoda Varům nic nepřinesla, ale Litvínov jim po vypršení Baránkovo trestu poskytl další. Mikúš podrazil svého bratra a odjel si tak odpočinout na trestnou lavici. Ani druhou nabízenou přesilovou hru Energie nevyužila. A tak před začátkem druhé dvacetiminutovky zůstal stav nerozhodný - 1:1.

Druhá část začala útočným náporem domácího týmu. Janus ale předvedl několik neuvěřitelných zákroků za sebou a neinkasoval. Naopak dala Energie příležitost hostům, když odjel na trestnou lavici Šenkeřík. V oslabení Karlovy Vary zvládli několikrát vyhodit kotouč z pásma a dokonce i prověřit Januse. Tato přesilovka se Vervě vůbec nepovedla. Naopak nabídla přesilovku i pro domácí tým. Jurčík dostal 2 minuty. A toto nedovolené počínání Karlovy Vary potrestaly. Při skrumáži před litvínovskou brankou dorážel Rachůnek, Šenkeřík a Jakub Flek, načež poslední jmenovaný se stal autorem přesilovkového gólu. Vedení 2:1 Karlovy Vary jakoby probudilo a pořádně zatopily černožluté obraně. Janus svůj tým ale podržel. 

K šanci se později dostali i hosté, karlovarský brankář Novotný byl také pozorný. V koncovce prostřední třetiny se hrál hokej nahoru dolů bez výraznějších šancí. I tak si Kubát vykoledoval 2 trestné minuty. V oslabení Litvínova se Petružálek zvládl dostat až před branku domácích, nezakončil ale příliš dobře. Dále se ve vlastním oslabení dostali do obrovské šance Lukeš s Hüblem, v gól své snažení proměnit nedokázali. I když se Energii přesilová hra nepovedla, při vyloučení Grígra, který dostal 2 + osobní trest 10 minut dokázali navýšit své vedení o 2 branky. Beránek příhrál 38 vteřin před koncem druhé periody Martinu Kohoutovi, ten vypálil z předbrankového prostoru a Januse zblízka prostřelil.

Do poslední třetiny vlétly oba týmy s vervou. První velkou šanci této třetiny měl dnes už potřetí Hanzl. Novotný si svou bránu pohlídal. Na Jakuba Petružálka už byl ale krátký, ten po přihrávce vystřelil od levého kruhu na pravou tyč karlovarské klece, od které se puk odrazil za záda Novotného. Následoval trest pro Balána, který se provinil vražením na hrazení. A toho využili litvínovští. Hanzl dostal puk za brankou domácích a naservíroval ho přímo před bránu osamocenému Michalu Trávníčkovi, ten se nemýlil a vyrovnal tak stav utkání. 

Gríger si počínal tvrdě a po jeho zákroku zmizel Hanzl s poraněným obličejem v útrobách stadionu. Litvínovští hráči si to se zmiňovaným Grígrem přijeli vyřídit a po ostré potyčce musel na ošetření odjet i sám karlovarský hráč. Poté vypadalo, jakoby litvínovští chtěli pomstít zraněného spoluhráče, aktivně napadali a dostávali se do šancí. Jenže Energie si to nenechala líbit a snažila se ještě získat 3 body z dnešního zápasu. To se ale nepovedlo, a tak zápas pokračoval dál prodloužením. 

Prodloužení začalo obrovskou šancí pro domácí. Tu ale nevyužili. A mohli hořce litovat. Viktor Hübl dostal nahrávku do samostatného úniku a našel skulinku mezi betony Novotného. Rozhodl tak dnešní utkání, Verva veze domů 2 body a zůstává na první příčce extraligové tabulky. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary):

Dneska jsme viděli výborné utkání s výbornými výkony na obou stranách. Možná je škoda, že toto utkání nebylo v televizi, protože by si ho mohlo užít mnohem víc lidí než ty čtyři a půl tisíce, které tu vytvořily parádní atmosféru. Kdyby nám ráno někdo ráno řekl, že uhrajeme bod, tak bychom to brali, teď ale bychom si ale představovali větší bodový zisk. Naši hráči nechali na ledě úplně všechno, od začátku plnili to, co jsme si řekli. Neskutečně odpracovali dnešní utkání, protože soupeř nám nedal vůbec nic zadarmo a ty góly, které jsme dali, jsme si museli vybojovat. Myslím si, že pokud budeme nadále podávat takovýto výkon, na kterém můžeme stavět, tak v dalších utkáních těch bodů bude víc a zvládneme vypjaté koncovky utkání. Do poslední minuty, do posledního střídání, jsme chtěli zápas zlomit na naši stranu, ale Litvínov byl hokejovější a gratuluji mu k vítězství.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC VERVA Litvínov):

Moc se nám nepodařil vstup do utkání, Karlovy Vary měly daleko lepší pohyb bez kotouče i s ním, hrály velmi dobře. Vývoj utkání byl takový kostrbatý, my jsme soupeři nabídli těsně před koncem druhé třetiny gól při naší přesilovce, což by se nemělo stávat. Ale zase na druhou stranu musím vyzvednout náš tým za práci ve třetí třetině, předvedli jsme velmi dobrý výkon. Podařilo se nám se soupeřem srovnat krok a srovnat i počet vstřelených branek. Za nerozhodného gólu se šlo do prodloužení, kde byly šance na obou stranách, ale ta štěstěna se přiklonila k nám. Karlovy Vary měly na jedné straně velkou šanci, ale obratem se dostal Viktor Hübl do samostatného úniku a utkání rozhodnul. Dá se říct, že jsme získali dva body.

Fanshop