Zápasy 08. 04. 2018, Redakce

S Kladnem nepříjemná ztráta

Po druhé třetině to vypadalo, že je jen otázkou času, kdy Litvínov zlomí zápas s Kladnem na svou stranu. Stal se ale opak a Rytíři si vylepšili pozici o tři body. Litvínov klesl na poslední místo, ale na první příčku ztrácí jen dva body.

Baraz-6, 08.04.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
1 2
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Baránek, Iberer – Šesták, Hunkes – Frolo, Sklenička – 41. Doudera – Černý, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Gerhát – Trávníček (C), Řehoř, Matoušek – Jurčík, Válek, Jícha. Připraven Kantor. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Cikánek – Zelingr, Štich, Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – Zikmund, Machač, Bláha – Strnad (C), Přikryl, Pekr. Připraveni Kopřiva a Matula. Trenéři M. Hořava st. a Patera


Reportáž

Verva nasadila zpátky do hry Černého (místo Růžičky) a Sorvika, který není fit, nahradil Šesták. Stadión se rekordně v baráži zaplnil a zásluhou táborů obou fanoušků mělo utkání atmosféru jako v play off.

Hned v 1. minutě podrážel Kloz a Verva si po dobrých kombinacích vytvářela šance, třeba Hübl. Neproměnila je a hned po skončení přesilovky dostal dvojitý trest kapitán Trávníček. Také Kladno si ve výhodě počínalo rytířsky, Kubík a Tůma ohrozili Petráska, jinak ale černí dlouhé oslabení zvládli.

A zase přišly jejich šance, Hübl mířil z pravé strany vedle, Mikúš z mezikruží do Cikánka. Hra byla rychlá a plynulá, v čase 15:46 hodin se hrála už 12. minuta!

Ve 12. minutě jel Hübl sám na branku. Cikánek betonem vyrazil. Řehořovo vyloučení potrestal Tůma průnikem po buly ve středním pásmu, 0:1. Chvíli na to už ale bylo vyrovnáno, postaral se o to Lukeš, 1:1.

Tůma sekal a Frolo dostal zároveň trest za hrubost, před přestávkou ještě poslali sudí ven Trávníčka na 10 minut.

Po změně stran Litvínov přidal, získal převahu, místy výraznou až drtivou, ale gól z ní nedal. Na Rytířích si vybojoval v této části jedinou přesilovku, často zaměstnával brankáře Cikánka, ale ten stále odolával.

Největší možnosti? Mikúš, Gerhát z dorážky, Hübl při signalizovaném vyloučení Repeho (34.), Baránek, který pálil po naznačení střely... Čtyři vteřiny před přestávkou byl ještě vyloučen Hunkes.

Ve třetí části po dlouhém jalovém tlaku Vervy bílomodří vyrovnali hru. Ještě Gerhát mohl ujel hned ve 41. minutě v oslabení, ale nezpracoval dobře vypíchnutý puk. Pak domácí nevyužili Kružíkův trest.

Šest minut před koncem projel do sóla středem kluziště Kubík po kolmé přihrávce a po přezkoumání videa (kdy byla posunutá klec) byl gól uznán.

Marný byl závěrečný tlak HCVL, umocněný dvě minuty před koncem odvoláním brankáře. Výkon týmu nebyl vůbec zlý, diváci mužstvo hnali ke zteči. Produktivita však žalostná, připravila tým o body.

Druhý výsledek: Jihlava – K. Vary 1:2

Tabulka po 6. kole se ještě více vyrovnala a všechno zůstává otevřené: 1. Jihlava 10 bodů, 2. K. Vary 9 bodů, 3. Kladno 9 bodů, 4. Litvínov 8 bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Málo gólů! Jednoznačná věc. Těch příležitostí jsme si vypracovali poměrně hodně, ale nejsme schopní dát nějaké góly. To zápas rozhodlo. Nemůžeme upřít snahu, kluci chtěli, měli enormní chuť a vůli po vítězství, ale bez gólů se vyhrávat nedá. Ve třetí třetině jsme udělali chybu, kdy jsme soupeři dovolil jet sami na branku a ten nás potrestal. Bohužel zápas jsme prohráli, ale nic nevzdáváme, jdeme dál."

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Pavel Patera: "U nás dnes stáli všichni svatí, ten nápor Litvínova byl první dvě třetiny obrovský. Samozřejmě náš gólman měl plno skvělých zákroků. Kluci makali, bojovali, dvě třetiny jsme přestáli se štěstím. Občas ta enormní snaha vyhraje zápas, nám se to dneska povedlo a jsme za to hrozně šťastní. Bylo to šťastné vítězství podpořené dobrým gólmanem."

Fanshop