Zápasy 18. 03. 2018, Redakce

V derby znovu uspěli hosté, Verva se trefila až v 60. minutě

V posledním letošním derby uspěli Piráti, Mikúš korigoval na konečných 1:3 gólem v oslabení až v poslední minutě. Pošesté v této sezoně v soubojích Litvínova a Chomutova zvítězili hosté.

P-out 5, 18.03.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
1 3
  • Třetiny

    0:1, 0:2, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek - Iberer, Sørvik – Baránek, Čutta – Šesták, Gula – Doudera – Lukeš, Hübl, Jícha - Trávníček (C), Řehoř, M. Růžička – Jurčík, Válek, Hanzl - Matoušek, Mikúš, Černý. Připraven Kantor. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Pavlát – Dietz, Knot - Trefný, Valach - Mrázek (C), Grman - Chalupa – Sklenář, V. Růžička ml., Vondrka – Poletín, Vantuch, Skokan – Lauko, Smejkal, Havel – Koblasa, Šťovíček, Hlava. Připraven Dvořák. Trenéři V. Růžička st., Martínek, Šťastný


Reportáž

Po dvou zápasech s Viktorem Hüblem, kterému vypršel trest, nastoupila Verva k severočeskému derby s Piráty. V jejich sestavě nechyběly ani opory Vondrka či Růžička.

První zahrozil ve 2. minutě Skokan, Petrásek byl pozorný. Verva odpověděla tlakem Válkovy řady, na druhé straně kryl vzápětí Petrásek střelu Lauka.

V téže minutě byl vyloučen Havel za zásah do hlavy a krku, Hübl se ocitl v šanci a po něm i Mikúš, který se pěkně uvolnil, ale Pavlát oba pokusy kryl. V 7. minutě byl sám před Petráskem dobře najetý Smejkal, zakončoval po kličce do bekhendu, ale neúspěšně.

Skóre otevřel Valach, zblízka se puk vznesl obloučkem za Petráskova záda, 0:1. V závěru třetiny musel ven Matoušek, pak následovala menší šarvátka, ale už se nevylučovalo. Ve 20. minutě se po zákroku na sebe hodně rozčiloval mladý Lauko.

Po změně stran zvýšil od modré čáry Knot, 0:2. Vzápětí mohl dostat Vervu zpátky do hry Válek, sám před branou zamíchal puk, ale ležící Pavlát jeho koncovku zastavil. Černý mohl jet sám na branku, ale nedosáhl na dlouhou přihrávku.

Sørvik a Jurčík dostali po sobě dvouminutový trest a bylo z toho 79 vteřin hry pět na tři pro Piráty. Matoušek obětavě zblokoval jednu střelu, Trávníček lehl do druhé (Petrásek ji pak kryl) a Litvínov se ubránil. Ve 35. minutě ale přidal Šťovíček třetí gó, 0:3.

Matoušek prokličkoval do koncovky, ani on ani Trávníček z voleje, ale na Pavláta nevyzráli. V předposlední minutě neuspěl zleva Růžička, i tak šli ale hosté do kabin spokojeni.

Ve třetí části nejprve v přečíslení neuspěli Poletín a Skokan. Deset minut před koncem mohl snížit Jurčík a po něm v akci dva na jednoho Hübl s Lukešem. V 56. minutě Válka uvolnil Jícha, ale kouzlo mladého gólmana Pavláta stále trvalo.

Odčaroval jej až Mikúš, přestože se Litvínov bránil ve dvojnásobném oslabení. Chvilku poté, co vypršel Lukešův trest a venku byl už jen Růžička, Trávníček předložil puk Mikúšovi před odkrytou klec, a slovenský forvard stanovil konečný výsledek.

Verva tak skončí bez ohledu na výsledky posledního 6. kola čtrnáctá a začne baráž doma s Karlovými Vary.

Druhý zápas: Jihlava - Ml. Boleslav 4:0.

Tabulka po 57. kole: 11. Chomutov 75 bodů, 12. Ml. Boleslav 73 bodů, 13. Jihlava 63 bodů, 14. Litvínov 59 bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Dnes jsme neodehráli dobrý zápas. Za celých 60 minut jsme se nebyli schopní dostat do hry. Spousta nepřesností, nejistota na hokejkách, bez nápadu, prostě to nebylo dobré."

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Jan Šťastný: "Na nás bylo vidět, že jsme si záchranu zajistili v minulém utkání. Z kluků spadla nervozita, dokázali jsme si vytvořit spoustu gólových šancí a utkání jsme si vlastně pohlídali. Jsme spokojeni, že jsme vyhráli, hlavně pro fanoušky. Velmi dobrý výkon předvedl Dominik Pavlát."

Fanshop