Zápasy 16. 03. 2018, Redakce, foto: D. Suchý

Z Jihlavy s třemi body a s nadějí na 13. místo

První letošní výhry venku v základní hrací době dosáhl Litvínov na Vysočině. Za 120 minut hry v posledních dvou zápasech nedostal od Dukly ani gól, v pátek večer mu tak stačil na vítězství jeden zásah z přesilovky. Verva ještě může přeskočit Jihlavu v tabulce.

P-out 4, 16.03.2018, Horácký zimní stadión, Jihlava
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
0 1
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Škarek – Šidlík, de la Rose, Bryhnisveen, Stříteský, Váňa, Kajínek, Půža – Anděl, Skořepa, Straka – Jiránek, Rys, Čermák – Seman, Hubáček, Žálčík – Diviš, Hamill, Rabbit. Připraven Kořenář. Trenéři Vlk a Zeman

  • Sestava hostů

    Kantor - Šesták, Sørvik – Baránek, Čutta – Frolo, Sklenička – Doudera – Lukeš, Mikúš, Černý – Trávníček (C), Řehoř, Růžička – Jurčík, Šimeček, Jícha – Matoušek, Hanzl, Jánský. Připraven Petrásek. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec


Reportáž

Do Jihlavy odjela Verva i s mladíky Šestákem (místo odpočívajícího Iberera) a Šimečkem (místo nemocného Válka), bez distancovaného Hübla a ještě bez Gerháta, který doléčuje zranění. V brance dostal šanci Pavel Kantor a zhostil se jí výborně.

Dukla zahájila přímý souboj o třinácté místo s dalším mladíkem Škarkem a s několika absencemi ze zdravotních důvodů, bez Suchánka, Zemana i kapitána Čachotského.

Začalo se ve spíše komorní kulise a s nepříliš velkým nábojem ve hře. Za to plynule, s prvním přerušením hry až v 6. minutě. První nebezpečně ohrozil branku Černý, domácí vzápětí odpověděli sólovým nájezdem Jiránka po chybě soupeře na útočné modré čáře. Kantor jej zlikvidoval.

Více nebezpečných situací přinesla až druhá polovina první třetiny. Začal to Růžička, který v 11. minutě dojel puk před brankářem, ale nepřekonal jej ani on, ani chvilku na to z dorážek Michal Trávníček. Pak přišel tlak Dukly a následně vyloučení, nedovoleně bránil Mikúš. Jihlava byla usazena v pásmu a největší možnost měl v početní výhodě po povedené kombinaci De la Rose, Kantor se ale stihl přemístit a střelu z voleje chytil.

Pak se do šance probil Diviš a na druhé straně hned na to na druhé straně Jánský, bezgólový stav ale nezměnili.

Po změně stran hokej příliš nevyrostl a zase měla o něco víc šancí Jihlava, ale aspoň padl gól a k radosti litvínovských fanoušků, mezi nimiž opět nechyběl ani nejvytrvalejší „Kozel“, navíc na litvínovské straně.

Lukeš vystrašil Škarka hned ve 21. minutě a o pět minut později měl dost času na koncovku z kruhu Trávníček, ale gólman Dukly byl pozorný. Ještě Šimečkova formace se dostala ve 29. minutě do tlaku, ale pak přišly možnosti Jihlavy. Straka ani Půža však na Kantora nevyzráli. O odpověď se pokusili Mikúš s Lukešem.

Pak přišlo druhé vyloučení Vervy v zápase. Trávníček proti posouzení Řehořova zákroku protestoval, ale mladý útočník ven musel. Ve 38. minutě se do hlavní role zápasu dostali Norové: poprvé se provinili domácí, Bryhnisveen dostal dvě minuty a jeho krajan Sørvik od modré čáry rozvlnil síť, 0:1.

Ve 42. minutě mohl zvýšit Jurčík, ale místo střely volil ještě přihrávku. Dvě minuty na to likvidoval možnost soupeře Kantor. Po zákroku Čutty zůstal chvíli na ledě Rys, litvínovský zadák dostal k menšímu i osobní trest.

V přesilovce neuspěl Straka po akci De la Rose. Frolo ve 48. minutě zleva propálil Škarkovu výstroj a jí usměrněný puk skončil na tyči! Pět minut před koncem vrazil zezadu Mikúše na mantinel Hubáček, zápas pro něj skončil, ale do kabiny odjel s krví v obličeji i otřesený Mikúš.

Pětiminutovou přesilovku zkrátilo Lukešovo vyloučení. Závěr Litvínov i přes krátkou power play Dukly zvládl, znovu udržel čisté konto a poprvé v roce 2018 importoval všechny tři body z ledu soupeře. Zaútočí v neděli v derby s Chomutovem na Jihlavu v tabulce?

Druhý zápas: Ml. Boleslav – Chomutov 4:5.

Tabulka po 56. kole: 11. Ml. Boleslav 73 bodů, 12. Chomutov 72 bodů, 13. Jihlava 60 bodů, 14. Litvínov 59 bodů. Chomutov je zachráněn, Jihlava v baráži.

Ohlasy

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Petr Vlk: "Samozřejmě nemůžeme být spokojeni. Potýkáme se trochu s marodkou, ale když nedáme gól, tak vyhrát nemůžeme. Ve druhé třetině jsme si vytvořili několik šancí, ale bohužel jsme netrefili branku. Soupeř jí naopak jednou trefil, gól dal a to rozhodlo celé utkání. Ke zraněním - jsou to věci, které před baráží dáme dohromady a věřím tomu, že na ní budeme kompletní."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec: "Hodnocení utkání bude krátké, ještě to od nás nebyl úplně optimální výkon, ale podařilo se nám zvítězit za tři body a to je pro nás důležité."

Fanshop