Zápas - mládež 09. 03. 2018, Štěpán Ondráček

SDO: Špatná první třetina, další dvě ale skvělé a tři zasloužené body pro Litvínov

H a v l í č k ů v B r o d - Starší dorostenci Litvínova se v pátek vydali na cestu do Havlíčkova Brodu, kde se utkali s místními hokejisty. Ti sice měli skvělou první třetinu, ty další dvě už ale patřili jednoznačně Litvínovu, když v nich nasázel osm branek a rozhodl utkání ve svůj prospěch.

O udržení, 09.03.2018
logo HC Havlíčkův Brod
logo HC VERVA Litvínov
HC Havlíčkův Brod HC VERVA Litvínov
2 8
  • Třetiny

    2:0, 0:4, 0:4

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Rachůnek (38. Arbelovský) – Dudycha, D. Vacík, Krejčí, Adam (A), Horák, Dvořák, Pejchal – Křehlík, Cachnín (A), Tecl (C) – Hromádka, Kohout, Kulhánek – Pokorný, Rybáček, Vaňous – Košťál

  • Sestava hostů

    D. Svoboda (21. Pejsar) – Žídek, Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek – Kovačič, Jouza, Jindra, Dufek (A), Bartoš, Kysela, Šarlinger, Beran, Damašek, P. Svoboda (C)


Reportáž

Mladí Bruslaři začali utkání ve velkém tempu a dočkali se rychlé branky. Tomáš Kohout nabil na modrou čáru Matěji Krejčímu, který vystřelil z první. Letící puk tečoval mezi Svobodovy betony Tomáš Kulhánek. Litvínov mohl hned vyrovnat, ale při brankáři domácích stáli všichni svatí, když puk prošel mezi jeho betony a dojel k brankové čáře. Touš na poslední chvíli vyškrábl jeden z havlíčkobrodských obránců který rozesmutnil Litvínovské. Domácí celek hrál dál aktivně a dočkal se dvoubrankového vedení. Richard Cachnín našel dalekonosným pasem rozjetého Tomáše Křehlíka. Šikovný křídelník pronikl po pravé straně, až ke Svobodovi, kterého propálil mezi betony. Litvínovští hrozili z brejků, ale ty pochytal Rachůnek nebo pozorná obrana. Svěřenci Richarda Cachnína st. mohli navýšit náskok, ovšem hostující gólman byl bezchybný.

Do druhé třetiny šli hosté se změnou v brance, když Dominika Svobodu vystřídal Martin Pejsar. Litvínov se zvedl a zdatně konkuroval mladým Bruslařům. Verva se dočkal ve 27. minutě, kdy nachytal Rachůnka Ondřej Dufek. Hostující útočník chtěl před brankou nahrávat, ale všiml si horšího postavení brankáře Brodu, kterého propálil na jeho bližší tyč. Mladí Bruslaři mohli rychle získat své dvoubrankové vedení zpět, ovšem Pejsar se ve svém modrém půlměsíci překonával, když zastavil střely Pokorného, Kulhánka a opětovné dorážky prvně jmenovaného. Vzápětí přišel trest. Robert Bártek nahodil touš na Rachůnka, ale ten se odrazil od plexiskla, až před branku, kde byl Daniel Jouza. Hráč Litvínova byl osamocený před domácí svatyní a ke vzdálenější tyči nedal Rachůnkovi šanci. S Bruslaři bylo ještě hůř, když Litvínovští dokázali dokonat obrat. Chemici dokázali využít přečíslení dva na jednoho. Jakub Šarlinger našel Ondřeje Dufka, jenž prostřelil přesouvajícího se Rachůnka. Hosté korunovali třetinu snů další brankou a donutili Bruslaře ke střídání maskovaných mužů. Přemysl Svoboda našel na levé straně Vojtěcha Kyselu. Litvínovský útočník našel malinké místo v levém horním roku kam vtěsnal hrací předmět. Na led přišel Arbelovský, který po svém příchodu měl napilno, ale branka už nepadla.

Ve třetí části se hra domácích Bruslařů rozsypala a toho dokázali využít hosté. Daniel Jouza nahrál před branku na Dana Bartoše, a ten nikým neatakovaným prostřelil bezmocného Arbelovského. Do šance se dostal Lukáš Pokorný, ale ten svoji šanci nevyužil. Naopak z následného protiútoku se radovala Verva. Jakub Viedemann střílel od modré plachtící kotouč tečoval těsně před brankářem Bruslařů Vojtěch Kysela. Celek z Kotliny nemohl najít protihru na skvělého soupeře, který přidal další branku. Josef Kitzberger napřáhl od modré čáry a jeho projektil trefil připraveného Arbelovského. Puk vyrazil domácí gólman před sebe, kde si ho shrábl Jakub Šarlinger, který mu nedal žádnou šanci. Hosté využili ke konci zápasu přesilovou hru. Kotouč před brankou našel Daniel Jouza, který ho poslal mezi kruhy Petra Kovačiče, a ten se z první nemýlil.

Ohlasy

logo HC Havlíčkův Brod

HC Havlíčkův Brod

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod): Věřili jsme že na čtvrtý pokus se nám povede vyhrát. Připravili jsme se na to. Povedla se nám polovina utkání, ve kterém jsme hráli vyrovnanou partii. V první třetině jsme vedli 2:0, ale rozdíl mohl být vyšší. Za stavu 2:2 kluci přestali plnit to co měli. Udělali jsme několik chyb, které Litvínov potrestal. Výsledek je takový jaký je, bohužel to k hokeji patří. Na druhou stranu nikdo neuvěří, že do poloviny zápasu byl zápas naprosto vyrovnaný, ale kvalita soupeře byla nad naše síly.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Verva Litvínov): První třetina byla od nás hrozná. Bylo to bez pohybu bez jakých kolik věcí, které jsme si měli plnit. Po první třetině jsme ke klukům promluvili a zabralo to. Kluci se začali na ledě hýbat a dělali co měli. Spadli nám tam dva tři góly a potom to šlo samo. Hodně nás podržel brankář Martin Pejsar.

Fanshop