Zápasy 22. 02. 2018, Redakce, foto: J. Pidrman

Chomutov uspěl i doma, góly Vervy Černý a Válek

Sedm minut před koncem snížil Válek v Chomutově na 2:3 a vypadalo to v utkání s Piráty znovu na zajímavý závěr. Závěr ale i díky gólu Chlouby zvládli lépe domácí a vyhráli tak i svůj třetí přípravný zápas v olympijské přestávce.

přát., 22.02.2018, SD Aréna, Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dvořák – Szathmáry, Knot, Dietz, Flemming, Chalupa, Slovák, Mrázek, Grman – Koblasa, Smejkal, Skokan – Sklenář, V. Růžička ml., Havel – Poletín, Huml, Vantuch – Lauko, Chlouba, Tomeček. Připraven Pavlát. Trenéři Růžička, Šťastný, Martínek

  • Sestava hostů

    Kantor – Kubát, Gula – Baránek, Čutta – Iberer, Doudera – Šesták, Sklenička – M. Růžička, Mikúš, Hanzl - Černý, Hübl (C), Gerhát – Jurčík, Řehoř, Jánský – Matoušek, Válek, Vandas. Připraven Petrásek. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec


Reportáž

Trenéři tentokrát postavili do branky Pavla Kantora a mírně změnili sestavu. Mimo hru s lehčími zraněními zůstali Trávníček a Lukeš, v obraně byl připraven i David Šesták.

Domácí začali s chutí a v první půlminutě dvakrát nebezpečně ohrozili litvínovskou klec. Už v úterý Piráti ukázali, že puky ze vzduchu trefovat umí. Po Koblasově voleji a další možnosti domácích se zajímavá střelecká pozice otevírala v protiútoku i pro Litvínov, ale přihrávka našla adresáta o chloupek později.

Hübl vysunul Černého a pěknou kombinaci pak ukázala ve 3. minutě třetí formace Vervy, ale vyzrát na gólmana Dvořáka se nedařilo ani v přesilovce (4. Koblasa). Střel bylo v početní výhodě málo. Poté, co se domácí ubránili, udeřili Skokanem, 1:0.

V 9. minutě stejný hráč v dorážce dobře netrefil. V polovině třetiny se dvakrát za sebou zblízka snažil o vyrovnání Jánský. Pak hrál první přesilovku Chomutov (11. Matoušek) a hned po návratu provinilce do hry trefil Dietz zdálky břevno.

Minutu na to už měl Růžička více štěstí a Flemmingovy vybídky využil ke zvýšení stavu, 2:0. Litvínov pálil slepými. Jánský v 17. minutě promáchl dorážku skákavého puku. Na druhé straně zahrozili rychlou akcí Smejkal se Skokanem. V 19. minutě čekal na přihrávku volný Doudera ve výhodě při signalizovaném vyloučení (19. Skokan), ale nedočkal se.

Minuta přesilovky se dohrávala po přestávce, ale žlutí se k ničemu pořádnému nepropracovali. Hübl střílel z mezikruží a Chomutov byl následně potrestán za špatné střídání. Po Kubátově nahození od modré čáry vznikl před Dvořákem slušný závar, pak dvakrát nastřeloval z levé strany puk na teč Mikúš, ale nic se v přesilovce neujalo, i když byla od hostů nejlepší.

Černý zaměstnal Dvořáka a pak měl hodně blízko ke gólu Válek u tyčky poloprázdné branky, ale puk se mu nepovedlo zasunout. V polovině zápasu zachytil přesnou kolmici Jánský, jel v úniku, ale stihl jej zablokovat Dietz. Velkou možnost spálil vzápětí na druhé straně Tomeček. Stejně jako v Litvínově se hrálo rychle a s minimem přerušování.

Gólu se Verva dočkala po závaru a několika dorážkách, u brankoviště se nakonec nejlépe orientoval Černý, který vyhrál přetlačovanou o puk a dostal jej za už překonaného brankáře, 2:1. Piráti ale znovu nabrousili šavle a půl minuty před přestávkou Skokan svým druhým gólem v zápase upravil na 3:1.

Teprve druhou přesilovku v zápase nabídlo Chomutovu vyloučení Černého ve 44. minutě. Modří neuspěli a v 53. minutě tak vrátil Vervu do hry dělovkou Válek, 3:2. Hned na to mohlo být srovnáno, na Hanzla v přečíslení dva na jednoho ale přihrávka od Růžičky neprošla.

Růžička v dresu Pirátů byl vyloučen (54.), Hübl opakovaně lícil ze své pozice v pravém kruhu, ale domácím těsný náskok vydržel. Drama na konci odmítl dorážkou Chlouba, 4:2. Zápas netrval s přestávkami ani dvě hodiny.

Vervu čekají v nejvyšší soutěži příští týden ve středu venku Pardubice a v pátek přivítáme v Litvínově Vítkovice (17:20).