Zápas - mládež 11. 02. 2018, Vojtěch Drbohlav

SDO: Zápas naděje Chemici nezvládli, play-off si tak letos nezahrají

M l a d á B o l e s l a v - Starší dorostenci zajížděli k poslednímu utkání na led Mladé Boleslavi, kde si zahráli o play-off. Vzhledem k domácí porážce Pirátů s Oceláři by případná výhra znamenala postup do skupiny O play-off. Litvínovští utkání ale nakonec nezvládli a po porážce 3:6 se do vyřazovacích bojů už se s jistotou nezapojí.

2. část, 11.02.2018
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    4:2, 0:0, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dusil – Novotný, Dotter (C), M. Houška, Červenka (A), Klikorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Zajíček, Simon, Novák, Moucha, Čermák (A), V. Houška, Š. Jindra, Moravčík, Grim

  • Sestava hostů

    Pejsar (48. D. Svoboda) – Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška (A), Šubrt – Šarlinger, Kovačič, Jouza, D. Jindra, Kysela, Dufek (A), Bartoš, Damašek, Myšák, Beran, Berka, P. Svoboda (C)


Reportáž

Ačkoliv bylo utkání velice důležité pro Litvínov, který by v případě výhry a zaváhání Chomutova zvítězil, začali lépe domácí, kteří už v 7. minutě vedli. Z mezikruží se prosadil Vladislav Houška a bylo to 1:0. O necelou minutu později mohli ale Středočeši vést už o dvě branky, tehdy dotlačili kotouč do brány, jenže se tak stalo těsně po zapískání hlavního rozhodčího. První třetina obecně nabídla neobvyklé množství gólů – celkově jich padlo hned šest. Druhý padl z nařízeného trestného střílení v oslabení, kdy Karel Klikorka hákoval Přemysla Svobodu. Ten provedl nájezd mazácky, svými kličkami překonal Adama Dusila a zakončil po zemi za jeho betonem.

Ve 13. minutě už ale Středočeši znovu vedli. Sekundu po skončení litvínovského trestu se prosadil ze skrumáže před bránou Peter Novák. Netrvalo ale dlouho a Středočeši vedli o dva góly zásluhou Matěje Houšky. Za dalších 17 sekund však padl další gól, a to do sítě Adama Dusila. Litvínovští se vydali do přečíslení a na jeho konci stál Ondřej Dufek, který si jen u levé tyče počkal na přesnou přihrávku a zakončil za boleslavského gólmana, jenž nestihl zareagovat. Dvě minuty před koncem první třetiny pak Boleslavští navýšili na 4:2 poté, co se z mezikruží trefil Jan Grim. V samotném závěru prvního dějství měli Středočeši šance z přesilovky, další branka ale nepadla.

Druhá třetina už nenabídla takovou gólovou přestřelku, oba celky se soustředily více na obranu. Litvínovští byli ale o něco aktivnější ve směru dopředu. V polovině zápasu mohli hosté snížit na rozdíl jednoho gólu. Vytvořili si tlak v brankovišti a Adam Dusil upadl, jenže než Litvínovští zvládli dostat puk za brankovou čáru, hlavní rozhodčí přerušil hru. Puk, který se dostal mezi tři tyče po odpískání, gól být tedy nemohl.

V závěru druhé dvacetiminutovky střílel bez přípravy ještě Ondřej Dufek, jenže proti němu zasáhl pohotově mladoboleslavský gólman. Po 40 minutách bylo skóre 4:2, v prostřední třetině žádná branka nepadla.

Na začátku třetího dějství už ale branky opět padaly. Ve 43. minutě se po rychlém přesunu do útočného pásma radoval z gólu Václav Imlauf. Netrvalo dlouho a Litvínovští snížili, když se z mezikruží prosadil David Jindra. Za necelou minutu už ale opět o tři góly vedli domácí. To zvýšil na 6:3 Jan Grim. Ve stejném čase také Litvínov vystřídal gólmany. Martina Pejsara nahradil Dominik Svoboda.

V 51. minutě nevybíravě fauloval Roberta Bártka Peter Novák. Ten za svůj počin inkasoval pětiminutový trest a do konce utkání. Litvínovu se ale dlouhá pětiminutová přesilovka vůbec nedařila. Severočeši tak důležité utkání na mladoboleslavském ledě nezvládli, a je tak jisté, že do play off už nemají šanci postoupit. Bruslaři si naopak připsali důležité tři body, které se jim budou do dalších soubojů o účast v play off hodit.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že i přesto, že jsme ve čtyřce, by pro nás byl hrob, kdybychom ztráceli body. Olomouc má totiž náskok a další týmy měly zápasy s relativně slabšími soupeři. Věděli jsme, že musíme bojovat a jít si za vítězstvím. Litvínov hrál výborně a uvolněně. My jsme bojovali a proměňovali šance. Celé mužstvo podali skvělý výkon včetně brankáře.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Vizuálně to z naší strany vypadalo možná dobře, ale efektivitou jsme obrovsky zaostali za soupeřem. Neměli jsme tlak do brány, nehráli kontaktní hokej. Soupeř nám sice za stavu 6:3 nabídl pětiminutovou přesilovku, jenže my jsme během ní nebyli schopní ani vystřelit na branku. Výsledek odpovídá produktivitě. Z naší strany byla slabá, proto jsme prohráli.

Fanshop