Zápas - mládež 22. 02. 2018, Vojtěch Jurák

JUN: Vyhrocené utkání ve Zlíně se šťastným koncem pro juniory Litvínova

Z l í n - Litvínovští junioři zamířili na led Zlína, kde zahájili poslední část sezony o umístění. V utkání padlo celkem dvanáct branek, rozhodčí rozdali osmaosmdesát trestných minut a z vítězství 9:3 se nakonec radovali hokejisté Litvínova.

O umístění, 22.02.2018
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
3 9
  • Třetiny

    0:3, 2:1, 1:5

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Huf (45. Šimonů) – Martínek, Augustin, Gába, Budil, Jenáček, Ševčík, Fridrich – Kenša, Peška, Čechmánek, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Hefka, Kotek.

  • Sestava hostů

    Kožnar (Š. Havlík) – D. Havlík, Březák, Viedemann, M. Havlík, Dvořák, Starý – Berka, Drašar, Vopat, Bárdoš, Pecka, Helt, Myšák, Svoboda, Jícha.


Reportáž

Po reprezentační přestávce se na české stadiony vrátila juniorská extraliga, pro zlínské mužstvo to však nebyl vůbec povedený návrat. Třetí vzájemné utkání s Litvínovem v této sezoně začalo lépe pro hosty. Severočeši hned ve druhé minutě otevřeli skóre zásluhou Lukáše Vopata a během první třetiny přidali další dva zásahy – trefili se Jan Myšák a Marek Havlík. Do první přestávky tak šli s tříbrankovým náskokem.

Zlínští hokejisté během pauzy vydechli a po návratu na led se jim povedlo vrátit do zápasu. Vlastimil Hefka a Zdeněk Fridrich svými góly snížili na 2:3, díky čemuž mohli mladí ševci opět pomýšlet na bodový zisk. Hefkova branka navíc přišla v přesilové hře. Litvínov zareagoval prostřednictvím Marka Berky, který přesnou střelou pod víko přidal čtvrtou branku hostů.

Zatímco v úvodu druhé třetiny Zlín vykřesal naději na dobrý výsledek, v úvodu třetí třetiny zápas definitivně ztratil. Litvínovští Josef Jícha a Jakub Březák zamířili přesně k tyči, Jakub Viedemann zase procpal puk mezi betony zlínského brankáře Daniela Hufa. Právě pro něj se sedmý inkasovaný gól v 45. minutě se stal posledním momentem utkání. Zlínští trenéři si vzali oddechový čas a do branky postavili Daniela Šimonů.

O další tři minuty později Zlín snížil na 3:7, když Jonáš Kočica využil početní výhodu. Poslední slovo však měli opět Litvínovští, přesněji řečeno Filip Helt s Janem Bárdošem, kteří vstřelili osmou a devátou branku Severočechů. V závěru utkání na ledovou plochu naplno protekly emoce a zlínská frustrace z nepovedeného utkání. Rozhodčí tak rozdali ještě několik vyloučení včetně jednoho trestu do konce utkání na každé straně. Na výsledku to však už nic nezměnilo.

Fanshop