Zápas - mládež 01. 03. 2018, Jonáš Majtyka

MDO: Jediná branka ze třetí minuty rozhodla o neúspěchu Chemiků na ledě Liberce

L i b e r e c - Mladší dorostenci Litvínova zajížděli na led libereckých Tygrů. Utkání na střely vyhráli jasně domácí Tygři, ovšem po šedesáti minutách byl k vidění fotbalový výsledek 1:0 pro domácí. Chemici tak z Liberce odjíždějí s nepořízenou.

2. část , 01.03.2018
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
1 0
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čajan (Franc) – Kovář, Hampl, Hladík, Moc, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš, Měchura, Strnad, Nezbeda, Chmelař, Gajda

  • Sestava hostů

    Zelenka (Herkommer) – Minařík, Hocelík, Kroupa, Jonák, Miškovič, Vlášek – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Pačan, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Šikl


Reportáž

Vstup do utkání se mnohem lépe povedl domácímu celku. Už ve třetí minutě totiž Petr Gajda přihrál Lukáši Nezbedovi, který povedenou ranou zpoza obránce otevřel skóre - 1:0. Litvínovští mohli vzápětí vyrovnat v přesilové hře, přečíslení dva na nikoho ovšem skvělým zákrokem zlikvidoval Pavel Čajan. Následně si početní výhodu vyzkoušeli i Liberečtí a málem navýšili svůj náskok. Jakub Šedivý ale z bezprostřední blízkosti zamířil pouze do tyče!

V úvodu prostředního dějství hráli domácí v pěti proti třem a několikrát zakončovali do zcela odkryté klece. Brankář Ondřej Zelenka ovšem všechny šance Tygrů zázračně vychytal. O chvíli později se musel na druhé straně blýsknout Pavel Čajan, jenž zneškodnil samostatný únik Prokopa Limanovského. Hra se nadále přelévala za strany na stranu a příchozí fanoušci sledovali jednu příležitost za druhou. Oba gólmani se ovšem činili a po čtyřiceti minutách stále svítil na tabuli stav 1:0 pro Liberec.

V závěrečné periodě pokračoval tým z Podkrušnohoří ve snaze vyrovnat, jenže se jim nedařilo prostřelit fantastického Pavla Čajana. Sám na bránu jel nejdříve Marek Slavík a na konci zápasu i Jaroslav Fišer, ani jeden z nich ale na strážce liberecké svatyně nevyzrál. V posledních třech minutách už si Liberečtí svůj hubený náskok v klidu pohlídali a soupeři nedovolili ani závěrečnou power-play. Svěřenci trenéra Richarda Loba tak zvítězili 1:0 a dotáhli se na Litvínov v tabulce nadstavbové skupiny A.