Zápas - mládež 06. 01. 2018, Petr Pavlík

MDO: Litvínov je stále skvělý, tentokrát loupil na ledě pražské Sparty

P r a h a - Mladší dorostenci Litvínova pokračují i nadále ve skvělých výkonech. V dnešním utkání na ledě Sparty, kde se museli obejít bez opor Myšáka s Balážem, opět předvedli skvělý výkon, zakončený třemi body a druhým čistým kontem v řadě!

2. část , 06.01.2018
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
0 3
  • Třetiny

    0:2, 0:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Krbeček – Truhlář, Zemchenkov, Ducháč, Adam, Šesták – Kubánek, Höll, Adamec, David, Potůček, Broš, Slavíček, Výkruta, M. Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina. Trenér: Tomáš Hamara.

  • Sestava hostů

    Klika – Minařík, Hocelík, Háva, Kroupa, Jonák, Miškovič, Kadár – Leitner, D. Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Skuhrovec. Trenér: Martin Tvrzník.


Reportáž

Do úvodu utkání oba týmy vstoupily velmi opatrně a útočníci se jen ztěžka dostávali do vyložených příležitostí. První nebezpečnou střelu si připsal domácí útočník Theimer, který nejprve vybojoval puk a poté vystřelil. Brankář Klika měl s jeho střelou menší potíže, ale i přesto ji dokázal lapit do své moci. Za Litvínov se vydal kontrovat Fišer, jež měl před sparťanskými beky maličký náskok, nicméně střela tohoto forvarda skončila mimo. Po opatrném začátku se střední pásmo trochu otevřelo. Na jedné straně hledal Slavíček připraveného Tomka, kterému ale střela z první nesedla. V 9. minutě se pořádně zajiskřilo také u Krbečka. Kroupa udržel puk na modré čáře, předal ho před branku na Vojtěcha Kočárka, který poprvé ztroskotal na betonech sparťanského brankáře, ale poté uplatnil svůj důraz na brankovišti a procedil touš za jeho záda.

Pražané se po inkasovaném gólu vyburcovali a byli to oni, kdo měl několik dobrých šancí. Nicméně Klika byl pokaždé ve správný čas na správném místě a držel litvínovské vedení. Na konci první třetiny dostali domácí možnost klasické početní výhody, ale jejich ofenzivní snažení k ničemu nevedlo. To samé platilo i o akci Zemchenkova, jemuž hosté ukradli puk a Lukáš Stehlík se dostal do úniku. Na záda mu dýchali hned dva hráči Sparty, ale litvínovský forvard i v pádu před Krbečkem dokázal poslat kotouč do sítě. Domácí v první třetině už odpovědět nedokázali a odcházeli do kabin se smutkem na tváři.

V prostřední dvacetiminutovce se navíc domácí zpozdili ze šatny a rozhodčí nařídil dvouminutový trest. Za pár vteřinek se však provinili také chemici a poprvé v utkání tak diváci přítomní v hale byli svědky hry čtyři na čtyři. V ní se jako první dostali do útočného pásma hráči z hlavního města, ale vzápětí přišla ztráta puku, čehož náramně využil David Skuhrovec a sám před Krbečkem zasunul již třetí puk do branky domácích. Touto gólovou akcí tempo trošku opadlo a oba celky nemohly přejít přes dobře organizované obrany. V půlce utkání si zasloužil větší pozornost Dej, jenž z rohu kluziště našel na druhé straně připraveného Fišera, ale ten v dobré pozici přestřelil. Hosté stupňovali tlak, ale ve své přesilové hře počtvrté udeřit nedokázali.

Ve třetí třetině se pražský celek trochu oklepal a snažil se být na kotouči co nejvíce. Slavíček nabral rychlost přes střední pásmo, natlačil se před Kliku, položil si ho, ale poté svou kličku příliš moc přetáhl a už byl mimo střelecký úhel. O pár okamžiků později byl Slavíček znovu v akci. Tentokrát najížděl do útočného pásma po boku Adamce, na něhož směřovala přihrávka, ale tu srazil jeden z litvínovských obránců. Ihned z protiútoku se blýskl Stehlík, jelikož sám upaloval za kotoučem proti Krbečkovi. Sparťanský muž s maskou ale dobře odhadl situaci, vyjel ze svého pracoviště a ještě před ním zastavil puk tygřím skokem.

Hra najednou nabrala spád a diváci v aréně se rozhodně nenudili. Litvínovští přejeli do útočného pásma jako hurikán, v přečíslení tři na jednoho nahrával Leitner na Deje, druhý jmenovaný byl už moc blízko k brankáři Krbečkovi, a tak si nemohl pořádně připravit puk na střelu. Další velkou tutovku měli na hokejkách opět hokejisté z Podkrušnohoří. Slavík si výborně počkal na najetého Limanovského, který však zcela osamocen na pravé straně nemířil přesně! Vzápětí šel právě poslední zmiňovaný na trestnou lavici, ale jeho prohřešek sparťanští mladíci nepotrestali. Až minutu před závěrečnou sirénou domácí mohli pomýšlet na čestný úspěch. Útočník Slavíček jako utržený vagon vlétl do pásma, zvedl hlavu a svou přihrávku adresoval na Broše. Pro něj už to bylo moc složité, poněvadž přihrávka byla až moc prudká.

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Tomáš Hamara (HC Sparta Praha): "Myslím si, že je škoda, že jsme to dneska nezvládli. Sice jsme prohráli 0:3, ale horším týmem jsme nebyli. Bohužel jsem nebyli důrazní v proměňování a zakončování našich šancí, kde nám Litvínov ukázal, jak má vypadat produktivita. Z minima vytěžili téměř maximum. Jinak bych řekl, že to byl dobrý zápas nahoru dolů. Nemůžu klukům nic jiného vytknout, než větší důraz před brankou soupeře a koncovku. Brankáře Krbečka musím pochválit, ze začátku byl trošku nervózní, udělal tam jednu dvě chybičky, ale to se stane. Chytal asi už druhý nebo třetí zápas v extralize proti tak silnému týmu. S jeho výkonem jsem spokojený. Musíme zapracovat hlavně na koncovce, na důrazu před tou brankou. Musíme hru trošku zjednodušit, nebát se vystřelit z první, pořád puk moc zpracováváme a nestřílíme. Chtělo by to trošku přeorientovat se na vyšší úroveň hokeje, abychom byli zase o něco silnější."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník (HC Litvínov): "Máme tři body, takže co se týče výsledku, spokojenost. Sparta hrála výborně, bruslila a napadala naší rozehrávku. V první třetině byla trochu lepší než my. My jsme si k tomu něco řekli, snažili jsme se srovnat, abychom nepromarnili dvoubrankový náskok. Myslím si, že jsme to celkem zvládli. Využili jsme svoje šance, máme tři body, ale musíme na našem výkonu ještě pracovat. Náš brankář podal dobrý výkon, chytal výborně. Beci mu dobře pomáhali v průběhu zápasu a hra v obraně byla dobrá. Musíme si stále dobře udržovat pohyb, nemůžeme počítat s tím, že to půjde samo. Ještě se vrátím k první třetině, kdy nám trochu chyběla dravost, takže musíme do příštích zápasů nastupovat od začátku až do konce."

Fanshop