Zápas - mládež 31. 01. 2018, Martin Stříbrný

SDO: Chemici podlehli Olomouci a výrazně si komplikují boj o play-off

O l o m o u c - K důležitému utkání zamířili litvínovští starší dorostenci na led olomoucké Mory. Ta si v utkání vypracovala čtyřbrankový náskok a do konce utkání už o něj nepřišla. Chemici se sice třikrát brankově prosadili, ale hned šestkrát inkasovali a z Olomouce odjíždějí bez bodů!

2. část, 31.01.2018
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    2:0, 3:3, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Mokrý (Hasala) – Rutar A., Mader P., Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška D., Krátký, Handl, Kořenek, Dvořák.

  • Sestava hostů

    Pejsar (Zelenka) – Baláž, Viedermann, Kitzberger, Bártek, Liška R., Šubrt, Šarlinger, Kovačič, Jindra, Kysela, Dufek, Bartoš, Damašek, Myšák, Beran, Berka, Svoboda.


Reportáž

Na první branku utkání se čekalo téměř do poloviny první třetiny. Pak však Matěji Kořenkovi stačilo pouhých jedenáct vteřin na to, aby využil první přesilovku Kohoutů a zároveň potrestal faul Litvínova. Hanáci pak ustáli druhé vlastní oslabení a o chvíli později vedli zásluhou Daniela Indráka už o dvě branky.

Hned na začátku prostřední části šli hosté do tří a Kohouti nabídnutou dvojnásobnou přesilovkou nepohrdli. Olomouci stačily pouhé tři vteřiny po druhém trestu Litvínova k už třetí brance v utkání, když se až za záda hostujícího brankáře trefil David Kalač. O dvě a půl minuty později vedli domácí zásluhou jednoho z nejmladších členů týmu už 4:0, když se pod gól podepsal Tobiáš Handl.

Ve 32. minutě se však o slovo přihlásili Litvínovští a po střele Vojtěcha Kysely snížili na 4:1. Uběhly ale pouhé dvě minuty a Olomouc si brala svůj čtyřbrankový náskok zpět po trefě Adama Rutara.

Závěr prostřední části vyšel mnohem lépe hostům, když nejprve ve vlastním oslabení snížil náskok Hanáků na dvoubrankový Jan Myšák a chvíli před odchodem do kabin přidal třetí gól žluto-černého výběru Přemysl Svoboda. Tříbodovou pojistku však ve 48. minutě vystřelil Kohoutům ve vlastním oslabení Stanislav Harabiš.