Zápas - mládež 07. 01. 2018, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští přetlačili doma Žďár nad Sázavou a stále bojují o play-off

L i t v í n o v - Starší dorostenci Litvínova se představili na domácím ledě proti Žďáru nad Sázavou. Chemici oplatili Žďáru venkovní porážku a po vyrovnaném průběhu utkání nakonec zvítězili těsně 3:2. Vítěznou branku vstřelil ve čtyřiačtyřicáté minutě útočník domácích Přemysl svoboda.

2. část, 07.01.2018
logo HC VERVA Litvínov
logo SKLH Žďár nad Sázavou
HC VERVA Litvínov SKLH Žďár nad Sázavou
3 2
  • Třetiny

    0:0, 2:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Svoboda D.) – Žítek, Baláž, Viedemann, Bártek, Liška (A), Černohorský F., Šubrt – Kovačič, Jouza, Jindra, Dufek (A), Kysela, Bartoš, Šarlinger, Svoboda P. (C), Arnold, Myšák, Berka.

  • Sestava hostů

    Radosta (Sivák) – Černohorský J., Korec, Čermák, Klodner (A), Poizl (A), Cibuzar, Filip, Budín, Konečný, Dospěl, Vlk, JIndra, Kuluris, Marguš, Nagy (C).


Reportáž

Hostující hokejisté vstoupili do utkání aktivně, když si během prvních dvou minut vypracovali dvě slibné šance. Nejprve měl Pejsar co dělat se střelou Dospěla, ovšem kotouč na brankové čáře zkrotil. Následně se Poizl proháčkoval přes celé hřiště, domácí brankář zasáhl betonem. Ve čtrnácté minutě trefil Šubrt v přesilové hře na modré prvního blokujícího hráče, který svůj únik nakonec gólem nezakončil. V závěru první třetiny se za první brankou v přesilové hře tlačili opět hokejisté Žďáru, domácí obranná čtyřka spolu s Pejsarem ale odolala, a tak se šlo po první třetině do kabin za nerozhodného stavu.

Po bezbrankové první třetině vstoupily oba týmy do té druhé po jedné brance. V pětadvacáté minutě šli do vedení hosté. Po rychlém přechodu do útočného pásma našel Poizl parádní přihrávkou Tobiáše Marguše, který tvrdou střelou propálil Pejsara – 0:1. Vedení vydrželo hostům pouze půl minuty. Po vyhraném vhazování v útočné třetiny se po spolupráci s Myšákem dostal do slibné pozice Marek Berka, který si věděl rady – 1:1!

V osmadvacáté minutě se ze druhé branky v utkání radovali Žďárští, rozhodčí ale gól z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti neuznal. Ve dvaatřicáté minutě se naskytla šance v podobě přesilové hry pro Chemiky, kteří ji zužitkovali a šli poprvé do vedení! Jindra uvolnil na kruzích Jakuba Viedemanna, který střelou do horního rohu brány zavěsil – 2:1.

Také na začátku třetí třetiny byla k vidění branka a hned ta vítězná domácího Litvínova! Litvínovští rozjeli rychlý protiútok, který po kombinaci s Jindrou zakončil Přemysl Svoboda - 3:1. V následujících deseti minutách měli domácí několik šancí na definitivní rozhodnutí, ovšem nestalo se, a tak hosté zadělali na drama. Tři minuty před závěrečnou sirénou odvolali brankáře a v power-play se prosadil Luboš Dospěl - 3:2. Závěrečný tlak nakonec vyrovnání Žďáru nepřinesl, a tak se z vítězství za tři body mohli radovat domácí Chemici!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínova): Z naší strany to nebyl úplně optimální výkon, ale nasazením a bojovností jsme nakonec urvali tři body. Už druhé utkání po sobě jsme to vybojovali spíše na sílu, vůli a bojovnost. Musíme si s kluky říct, co změnit a vrátit se k našemu jednoduchému hokeji, který nám přinášel v poslední době body. Když hrajeme náš hokej, tak soupeře přehráváme, akorát se k tomu musíme zpátky nakopnout. Určitě bych chtěl klukům poděkovat za dvě vyhraná utkání.

logo SKLH Žďár nad Sázavou

SKLH Žďár nad Sázavou

Trenér SKLH Žďáru nad Sázavou: Věděli jsme, že nás v Litvínově nečeká nic lehkého. I když jsme v prvním zápase na domácím ledě vyhráli, tak hrál Litvínov dobrý hokej. Dneska jsme doplatili na naši nedisciplinovanost. Byl to ale vyrovnaný, pěkný zápas. Měli jsme zde čtyři mladší hráče a i tak jsme utkání zvládli vcelku dobře, i když odjíždíme bez bodu.

Fanshop