Zápas - mládež 03. 12. 2017, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští na domácím ledě zazářili a smetli pražské Letce

L i t v í n o v - V neděli odpoledne přivítali litvínovští starší dorostenci před vlastními fanoušky hokejisty pražských Letňan. Domácí předvedli kvalitní výkon a po bezchybné práci brankáře Pejsara zvítězili vysoko 4:0!

2. část, 03.12.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Letci Letňany
HC VERVA Litvínov HC Letci Letňany
4 0
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Svoboda) - Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška, Šubrt, Kovačič - Jindra, Dufek, Kysela, Bartoš, Šarlinger, Svoboda, Arnold, Myšák, Beran, Damašek, Berka.

  • Sestava hostů

    Hamalčík (Jeřábek) - Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Krutil, Searle, Pelant, Hlinka, Lytvynov - Nárovec, Kyclt, Valdhans, Soukup, Srbek, Janiurek, Vojinovič, Janča, Pejchal.


Reportáž

Úvod utkání byl hodně rozkouskovaný častými zakázanými uvolněními či ofsajdy. Více ze hry ovšem měli domácí Chemici, kteří se častěji drželi s kotoučem před Hamalčíkem. Ve dvanácté minutě utkání došlo k prvnímu vyloučení na straně Letňan a domácí svou první přesilovou hru využili. Svoboda prudkou přihrávkou uvolnil Dana Bartoše, který svižnou ranou překonal přesouvajícího se Hamalčíka – 1:0. Po této brance se ke dvěma přesilovým hrám dostali hostující hokejisté, jenže ani jednu z nich nevyužili, a tak se šlo do kabin za hubeného vedení domácího Litvínova.

Ve čtyřiadvacáté minutě mohli jít domácí do dvoubrankového vedení, Dufek ovšem po chytré přihrávce Jindry neskóroval. V polovině utkání přišlo teprve druhé vyloučení Letňan v utkání, jenže i druhou přesilovku domácí dokázali velmi rychle zužitkovat! Po nahození Bártka vznikl v brankovišti Hamalčíka velký závar, ve kterém se nejrychleji zorientoval Ondřej Baláž, který se tak stal druhým střelcem svého týmu – 2:0.

O necelé dvě minuty měli domácí hokejisté spolu se svými fanoušky na zimním stadionu Ivana Hlinky třetí důvod k radosti. V přečíslení dva na jednoho oslovil Bartoš Jana Myšáka, který bezchybnou ranou pod břevno nešťastného Hamalčíka rozvlnil síť – 3:0. V závěru druhé třetiny měli domácí k mání třetí přesilovou hru v utkání, jenže tu už ani přes obrovské šance nevyužili, a tak se šlo do šaten za tříbrankového vedení domácího Litvínova.

Ve třiačtyřicáté minutě bylo velmi blízko ke čtvrté brance domácích hokejistů. David Jindra v přečíslení už překonal Hamalčíka, tomu ale pomohla konstrukce brány, od které se kotouč odrazil do rohu kluziště. O deset minut později už ale ani tyčky hostujícímu gólmanovi nepomohly. Svoboda našel od mantinelu Ondřeje Dufka, kterému nedělalo problém poslat kotouč do poloprázdné brány – 4:0. Další branka v utkání už k vidění nebyla, a tak se z pohodlného vítězství a zisku tří bodů mohli radovat domácí Chemici.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Hodnocení je pozitivní, povedlo se nám vyhrát za tři body. Konečně se v zápasech objevují věci, které pilujeme v tréninku a máme z nich spousty šancí. Chtěl bych klukům poděkovat, že pomohli brankáři udržet nulu, protože i to je důležité. Čeká nás ještě spousta utkání, takže nesmíme usnout na vavřínech.

logo HC Letci Letňany

HC Letci Letňany

Trenér HC Letci Letňany: Výsledek odpovídá tomu, co bylo k vidění na ledě. Litvínov byl důraznější, lépe bruslil, což asi rozhodlo.