Zápas - mládež 14. 01. 2018, Vladislav Kollert

JUN: Pouhý bod pro Litvínov, Boleslav otočila zápas na poslední chvíli

L i t v í n o v - Litvínovští junioři předvedli v sobotu povedený výkon, který však nebyl po zásluze odměněn a Verva se tak musí spokojit s pouhým bodem.

32., 13.01.2018, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
3 4p
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 0:2 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kožnar (Havlík) – Macháč, Havlík D., Březák, Havlík M., Dvořák – Leitner, Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Krsek, Jícha

  • Sestava hostů

    Špirek (Marek) – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Horský, Nepokoj – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Straka, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun


Reportáž

Po prokaučovaném zápase s Libercem zavítala do Litvínova Mladá Boleslav. Od první minuty bylo jasné, že to rozhodně nebude mít jednoduché. Litvínovští junioři dost možná odehráli jednu z nejlepších třetin v celé sezóně, byť tomu výsledek nenapovídá. Po osmi minutách poslal domácí do vedení Jícha, před přestávkou však srovnal Maršoun.

První dějství skončilo ne střely 19:8 ve prospěch černožluté celku, což jen vypovídá o velké spoustě neproměněných šancí, které mohly v konečném důsledku rozhodnout zápas již v rané fázi. Druhá třetina nebyla příliš odlišná - Litvínov na střely zvítězil 16:7 a po gólech Vopata a Korduleho si do závěrečné třetiny odnášel dvougólový náskok.

Co se stalo proti Liberci, se však stalo také proti Boleslavi. Středočeši dokázali zásluhou Flynna snížit v 51. minutě a 71 sekund před koncem dokonce srovnali na 3:3! Pro litvínovské to byla po skvělém výkonu v prvních dvou třetinách ledová sprcha, kterou dokonal Dvořákův gól v prodloužení.

Boleslav tak na poslední chvíli sáhla po bodech a Litvínovu je doslova vyrvala z náruče. Domácí se tak musí spokojit s pouhým bodem za ubojované prodloužení.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek, HC Verva Litvínov: "Měli jsme perfektní první dvě třetiny. Naše hra měla všechno, co jsme si řekli, to, co chceme, aby kluci hráli. 40 minut jsme byli lepší a šli jsme za vítězstvím. Před třetí třetinou jsme hráče upozorňovali, že u tohoto výkonu musí vydržet, ale začaly se opět objevovat nechtěné věci a individuální chyby, kterých jsme se nevyvarovali. Chtěl bych pochválit Milana Kožnara v bráně, byl to jeho první zápas v letošní sezóně a chytal výborně."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Trenér hostů se k rozhovoru nedostavil.

Fanshop