Zápas - mládež 06. 01. 2018, Michal Toman

JUN: Chemici i podruhé v Praze neúspěšně, Slavia si otevřela střelnici

P r a h a - Druhé utkání ve dvou dnech odehráli junioři Litvínova v hlavním městě České republiky, kde se střetli se Slavií. V utkání jim vyšla pouze první třetina, od druhé už to ale byl koncert Slavie, která se prosadila hned desetkrát!

30., 06.01.2018
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
10 4
  • Třetiny

    2:2, 5:1, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vecka (Kodad) – Antoš, Vobořil, Stark, Melovič, Valík – Furch, Kohút, Šmerha, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Heldák, Šergl, Marek, Jaša, Nedorost, Martínek

  • Sestava hostů

    Orct (29. Š. Havlík) – Urbánek, Macháč, Franc, D. Havlík, M. Havlík, Dvořák, Starý – Kučera, Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Ineman, Krsek, Jícha


Reportáž

Pražané začali proti Litvínovu skvěle. Už po 59 sekundách obral soupeře o puk mezi kruhy David Jaša a tváří v tvář Orctovi zakončil přesně mezi betony litvínovského brankáře.

V 5. minutě ovšem hosté bleskově otočili vývoj utkání. Během 13 sekund se prosadili Josef Jícha a kapitán chemiků Jan Bárdoš a sešívaní museli rázem dotahovat.

S odpovědí si domácí počkali, ale nakonec se vyrovnání dočkali. Orct vyrazil Melovičovo nahození jen před sebe, kde stál osamocený Tomáš Šmerha. Ten si položil gólmana a bekhendem zakončil do odkryté klece.

Druhá třetina jako ze snu

Ve druhé periodě už slávisté potvrdili roli favorita a převzali otěže hry. Do vedení dostal Slavii ve 26. minutě Denis Heldák a na něj navázali hned čtyři další slávisté. Tomáš Šmerha nejprve z vrcholu pravého kruhu exkluzivní ranou vymetl bližší šibenici a vyhnal gólmana Orcta ven z branky.

Ani brankářský náhradník Šimon Havlík však dlouho čisté konto neudržel. Postaral se o to David Matějka, který mezi kruhy obdržel přihrávku od Šteinera, počkal si na pohyb brankáře a pak o břevno poslal puk do sítě.

Další trefu červenobílých zaznamenal v přesilovce David Šteiner, jenž stál na konci výtečné kombinace, kterou domácí doslova rozložili litvínovskou obranu. A sedmou branku Slavie vstřelil Viktor Martínek, který s přehledem proměnil trestné střílení.

I chemici se dokázali ve druhé části gólově prosadit. Josef Jícha se zmocnil kotouče ve vlastní třetině, ujel obráncům Slavie a svůj nájezd zakončil střelou přesně mezi nohy gólmana Vecky. Ten stejný hráč mohl těsně před přestávkou zkompletovat hattrick, jenže trestné střílení neproměnil.

Slávisté si výhru pohlídali

Závěrečná část už se vlastně hrála jen z povinnosti, protože sešívaní měli veliký náskok a Litvínovští nevypadali, že by dokázali zmobilizovat síly na velký obrat. To se potvrdilo v 47. minutě, kdy ujel po pravé straně Viktor Martínek a zamířil přesně pod víko hostující svatyně.

O pár minut později potom dokonal hattrick Tomáš Šmerha, který ukořistil kotouč v útočné třetině a tváří v tvář brankáři Havlíkovi chladnokrevně zakončil. Na devátou branku domácích zareagovali Severočeši v přesilové hře. David Drašar ukázal přehled na brankovišti, kde se zorientoval ve skrumáži těl nejrychleji ze všech a poslal puk do odkryté sítě.

Slávisty to ale nemuselo mrzet, jelikož si v 57. minutě spravili chuť desátým gólem. Šmerha předložil puk Davidu Šteinerovi, jehož rána z levé strany zaplula za záda bezmocného gólmana Havlíka. Pražané tak mohli slavit druhou výhru během jednoho víkendu a výrazně se přiblížili postupu do nadstavbové skupiny juniorské extraligy.

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „V první třetině jsme museli na střídačce zvýšit hlas, protože jsme se dostali do vedení, ale soupeř během pár sekund otočil na 2:1. Nehráli jsme dobře. Mysleli jsme jen na útočení, ale směrem dozadu jsme propadali. Naše hra nevypadala podle našich představ. Ve druhé třetině jsme se ale zlepšili a hlavně jsme začali střílet góly. Odskočili jsme na 7:2 a od té doby byl podle mě zápas jednoznačný. Přesto měl soupeř i nadále šance a i náš gólman se musel předvést. Musím poděkovat týmu, že zápas zvládl a že jsme během víkendu získali šest bodů, které nám hodně přiblížily postup do nadstavbové skupiny.“

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): „Vypadalo to, že jsme sem nepřijeli vyhrát, ale jen tak si zahrát. U většiny hráčů jsem postrádal disciplinovaný přístup a chuť zápas se Slavií nějakým způsobem zvládnout. Bohužel se pořád bavíme o stejných věcech. Po tři čtvrtě sezony nejsou někteří hráči schopní dodržovat jednoduché taktické pokyny, a proto to takhle vypadá.“

Fanshop