Zápas - mládež 15. 12. 2017, Vladislav Kollert

JUN: Litvínov má další tři body, poradil si s karlovarskou Energií

L i t v í n o v - 6 bodů z posledních dvou zápasů se juniorům náramně hodí. Litvínov se i díky nim dotáhl na předposlední Olomouc. O vítězný gól se tentokrát postaral Pavel Kordule.

25., 15.12.2017, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
3 2
  • Třetiny

    2:1, 1:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík (Orct) – Urbánek, Macháč, Franc, Havlík D., Starý – Kučera, Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Krsek, Jícha

  • Sestava hostů

    Grančarov (Kašpar) – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Bernáth, Kala, Vodička – Chodounský, Horký, Tlačil, Salnikov, Šik, Pastyřík, Davídek, Bečka, Petrov, Halberštát, Janata, Prošek


Reportáž

Po velezápase s Kladnem čekalo Vervu klání s karlovarskou Energií, která ve čtvrtek vyloupila Chomutov vysoko 1:6. V brance dostal šanci Šimon Havlík, který proti Kladnu střídal Zdeňka Orcta.

Utkání začali mnohem aktivněji domácí a již po 32 sekundách poslal Chezu do vedení obránce Martin Franc. Litvínov mohl přidat ještě několik dalších branek hned vzápětí, útočníci však nepálili ostrými a k další změně skóre to prozatím nevedlo. Smůlu ukončil až Martin Kučera parádní střelou z mezikruží pod víko. Varům se však zásluhou Davídka podařilo ještě před první přestávkou snížit a Litvínov si tak zbytečně zadělal na problémy.

Ve druhé třetině domácí přestříleli hosty více než dvojnásobným rozdílem, ani tentokrát se ale gólové hody nekonaly. Velkou spoustu šancí pochytal brankář Grančarov, který nestačil až na Korduleho vítěznou střelu ve 36. minutě.

Karlovy Vary musely začít hrát mnohem intenzivněji. Již po dvou minutách třetí třetiny snížil Tlačil opět na rozdíl jediného gólu a místy měli litvínovští junioři opravdu namále. Díky pevné obraně a skvělému výkonu brankáře Havlíka však již neinkasovali a získali další tři důležité body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek, HC Verva Litvínov: "Povedl se nám vstup do zápasu, vedli jsme 2:0, ale místo abychom dali další góly, tak jsme soupeře pustili zpět do hry. Pak už byl zápas vyrovnaný, ale kluci si zaslouží pochvalu za bojovnost a je dobře, že z obou domácích zápasů máme 6 bodů."

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Trenér hostů se k zápasu nevyjádřil.