Zápas - mládež 01. 12. 2017, Vladislav Kollert

JUN: Marodkou oslabený Litvínov nestačil na juniory z Hradce

L i t v í n o v - Cheza se v utkání nemohla spoléhat hned na několik klíčových hráčů a podlehla Hradci Králové 1:5. Jediný gól domácích vstřelil nejproduktivnější z juniorů Josef Jícha.

21., 01.12.2017, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
1 5
  • Třetiny

    0:2, 0:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Orct (Havlík) – Machač, Franc, Havlík D., Březák, Havlík M., Starý – Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Vopat, Pecka, Ineman, Jícha

  • Sestava hostů

    Dvořák (Bartozel) – Muška, Gaspar, Pohl, Havránek, Kynčl, Jonáš – Jirásek, Matouš D., Matouš M., Matějček, Pažourek, Dvořák, Hnik, Hašek, Moník, Mašín, Řepík, Hidveghy, Chalupa, Hejna


Reportáž

Litvínov šel do zápasu s Hradcem Králové ve velmi oslabené sestavě. Chyběl kapitán Bárdoš spolu s útočníky Bečvářem a Krskem, v obraně nebyli ani obránci Urbánek a Dvořák.

Hradec je v tabulce na sedmém místě a jak ukazoval od první minuty, do Litvínova přijel bodovat. Domácí byli aktivnějším celkem pouze v úvodu, kdy dvakrát trefili tyč, zbytek zápasu byl však v režii hostí. Po nešťastných zásazích domácích obránců se po rozruchu před Orctem prosadil Kynčl a těsně před koncem třetiny přidal po pěkné teči gól Řepík.

Třetí gól přišel hned ve druhé minutě třetí třetiny, kdy se prosadil velmi aktivní Patrik Hidveghy. Hra se poté na chvíli opět vyrovnala, ale k žádné změně skóre to ve druhé třetině již nevedlo. Místo gólů bylo k vidění velké množství tvrdých osobních soubojů - jeden z nich odnesl Řepík zlomeným palcem.

V posledním dějství bylo jasné, že se Hradec nehodlá výhry vzdát a spíše se zatáhl do obranné činnosti. I tak však lovil ze sítě další gól litvínovský brankář Orct - tentokrát se trefil z úniku Patrik Mašín. "Bůra" navíc zkompletoval sedm minut před koncem Jaroslav Dvořák. Jedinou branku domácích vstřelil nejproduktivnější hráč litvínovských juniorů Josef Jícha, který se letos trefil již pojedenácté.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Trenér domácích: "Výsledek 1:5 vypovídá o naší koncovce a také o důrazu před oběma brankami, kde jsme dnes byli naprosto nuloví. Bez důrazu se hrát nedá. Soupeř hrál týmově a disciplinovaně. My jsme doplatili na nedodržování pozic a místo, abychom hráli tělo soupeře, tak se srážíme navzájem."

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Trenér hostů:"Myslím, že jsme utkání zvládli docela dobře. Nebyli jsme často vylučovaní a zvládli jsme zápas po psychické stránce. Soupeř byl v počtu, v jakém byl a i navzdory tomu měl místy dobré okamžiky. Na druhou stranu, výsledek vypovídá průběhu zápasu a jsme rádi za tři body, pro které jsme do Litvínova přijeli."

Fanshop