Zápas - mládež 17. 11. 2017, Vladislav Kollert

JUN: Litvínov rozstřílel Olomouc a pokračuje na vítězné vlně

O l o m o u c - Junioři opět vyhráli, tentokrát opravdu excelentním způsobem. Díky osmi gólům do olomoucké sítě se černožlutí posunuli v tabulce na šestnácté místo a vylepšili si střelecké statistiky. Sedmi body se blýskl útočník Jícha.

18., 16.11.2017, ZS Olomouc
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
3 8
  • Třetiny

    0:6, 2:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Schejbal (Galuška) - Szturc, Murla, Kuchař, Spálovský, Holiš, Smutný, Jelínek - Janků, Husták, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Marek, Tomaník, Janečko, Pěcha, Michálek, Kuba

  • Sestava hostů

    Orct (Havlík Š.) - Macháč, Franc, Havlík D., Březák, Havlík M., Starý - Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Pecka, Ineman, Jícha


Reportáž

Litvínovští junioři přijížděli do Olomouce s jediným cílem - porazit rivala z dolních příček tabulky, odvézt si všechny tři body a prodloužit vítěznou sérii na čtyři zápasy. Černožlutým chyběl kapitán Bárdoš a také zraněný nejproduktivnější obránce Urbánek, do sestavy se po nemoci naopak vrátil Kordule.

Hosté šli do vedení již po dvanácti sekundách Josefa Jíchy, což zapůsobilo jako ledová sprcha pro domácí 'Kohouty' a první třetinu tak mohl s klidem režírovat Litvínov právě s Jíchou. Ve velké šanci selhal Kučera a hosté se pak po vyloučení Jíchy a Leitnera museli poroučet do tří. Olomouc ani jednu z přesilovek nevyužila a litvínovský gólostroj se rozjel naplno. Druhý gól přidal Drašar a po třetí brance Bečváře se brankář Schejbal poroučel ze svatyně, kde přenechal místo Galuškovi. Ani ten však příliš neměl a po pouhých třech minutách v brance musel hned TŘIKRÁT kapitulovat. Trefil se opět Drašar a góly přidali také Starý s Vopatem.

První šestigólová třetina byla opravdu pohledná. Olomouc se ani po šesti inkasovaných brankách ale nevzdala a od druhé třetiny byla jasně aktivnějším celkem. Sérii několika šancí proměnil skvěle hrající Tomaník, který Orctovi nedopřál čisté konto. Brankář Litvínova následně obdržel i druhou branku po střele Podlahy a černožlutý tým musel opět začít hrát naplno. Ještě před koncem druhé třetiny zvýšil na 2:7 dalším gólem Jícha.

S pětigólovým rozdílem se ve třetí třetině už těžko něco udělá. Olomouc však byla mnohem ofenzivně nebezpečnější než hosté a litvínovský celek v závěrečném dějství dokonce téměř dvojnásobně přestřílela. Ani Orct, ani Galuška však dlouho nechtěli připustit změnu skóre. Ta nakonec přišla až pět minut před koncem, kdy se k pumelici od modré dostal zastupující kapitán Martin Franc a propálil vše, co mu stálo v cestě. O pár sekund později ještě snížil Kuba na závěrečných 3:8.

Čtvrtá výhra v řadě znamenala pro litvínovské alespoň malý posun vpřed tabulkou - černožlutým momentálně náleží šestnácté místo. Velký progres zaznamenal se sedmi zápasovými body také Josef Jícha, který je čtvrtým nejlépe bodujícím hráčem juniorské extraligy. Hlavně díky jeho zásluze už litvínovští nemají nejméně produktivní útok.

Fanshop