Zápas - mládež 18. 11. 2017, Vladislav Kollert

JUN: Silný Zlín na chemiky nevyzrál, Litvínov si z Moravy veze dva body

Z l í n - Dvanáct bodů z patnácti možných. To je vizitka posledních pěti klání litvínovských juniorů, kteří v posledním utkání se Zlínem zvládli obrovský nápor domácích a z Moravy si odvážejí cenné dva body. Vítězný gól vstřelil v prodloužení Josef Jícha, vypíchnutí si zaslouží také skvělý výkon brankáře Orcta.

17., 17.11.2017, ZS Luďka Čajky
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
1 2p
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Huf (Šimonů) - Martínek, Marek, Augustin, Gába, Dluhoš, Budil, Jenáček, Gazda - Kenša, Dvořáček, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Knápek, Karafiát, Hefka, Kotek, Dobiáš, Dlabaja

  • Sestava hostů

    Orct (Havlík) - Macháč, Franc, D. Havlík, Březák, M. Havlík, Starý - Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Pecka, Ineman, Jícha


Reportáž

Utkání začalo ve velkém tempu, ani jeden tým si nic nedaroval a dal předzvěst tomu, že nás dnes čekala opravdu zajímavá bitva. Do první větší šance se po úniku dostali domácí, ale na pozorného Orcta nenašli recept. Do podobné šance se dostával i Leitner, ale ten byl hákován a zkusil si nájezd, ani on však na brankáře soupeře nevyzrál. To se povedlo až Dominiku Peckovi o pár sekund později, kdy se od Hufa odrazil kotouč na jeho brusli a od ní do sítě. Ve třinácté minutě se tak Litvínov ujal vedení. Berani přidali, byli aktivní, ale byli to oni, kdo mohl inkasovat. Leitner totiž z vrcholu kruhů trefil jen tyč. A tak přišel trest, hned z protiútoku využili domácí mezírky v obraně a Jan Mikulec srovnal. Hra se otevřela, do dobré šance se dostal jak Kučera, tak Dluhoš, ale oba z mezikruží minuli. Minutu před koncem ještě velmi aktivní Leitner trefil břevno, ale to už bylo vše, co se v první třetině stalo.

Ta druhá odstartovala brzkou přesilovkou Litvínova, kdy se ale do šance dostal pouze uniknuvší Jenáček, jehož pumelici zprava Orct vyrazil. Poté se hrál hodně ubojovaný hokej a diváci museli na něco zajímavějšího čekat až do 31. minuty, kdy si Zlín začal vytvářet tlak, ale velká šance Dluhoše skončila mimo a následný pokus Gazdy orazítkoval břevno. Krátce na to šli zlínští do přesilovky, vytvořili obrovský tlak, avšak proti bylo znova břevno a navíc pozorný Orct. Navíc se strhla i mela a rozhodčí tak rozdali několik trestů. Tlak poměrně opadl a hosté vyrovnali hru. Odměnou jim za to mohl být gól v přesilovce v poslední minutě, ale ani Březák, ani Kučera z blízky recept na Hufa nenašli.

Střelecké trápení pokračovalo i v poslední periodě. Drašar trefil tyč. Stejně tak Bečvář a i přes to, že Zlín byl skoro stále v tlaku, tak to byl právě Litvínov, kdo hrozil. Domácí měli i několik přesilovek, dokonce chvíli i pět na tři, ale bez efektu. Naopak se museli hodně ohánět, aby jejich chyby soupeř nevyužil. Od toho byl v bráně Huf, který si poradil s únikem Jíchy a o pár sekund později i s další šancí. Tři minuty před koncem vznikl problém s plexi a oba celky se tak mohly chvíli nadechnout a nasbírat síly. Zlín se opřel do mohutného tlaku, avšak ani Dlabaja, ani Dvořáček nepřekonali famózního Orcta a šlo se tak do prodloužení.

To dopadlo daleko lépe pro Litvínov. Ten se totiž dostal do přečíslení dva na jednoho, po kterém se Josef Jícha dostal do mezikruží a přesnou střelou překonal brankáře soupeře.

Fanshop