Zápas - mládež 02. 11. 2017, Vladislav Kollert

JUN: Litvínov navázal na výhru v Boleslavi a po prodloužení zdolal Vítkovice

L i t v í n o v - Junioři si připsali druhé vítězství v řadě. Po pohledném utkání zdolali Vítkovice v prodloužení a dotáhli se na své soupeře ze spodní části tabulky. Třemi body se blýskli Štěpán Urbánek a Josef Jícha.

15., 02.11.2017, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
4p 3
  • Třetiny

    0:0, 2:1, 1:2 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík Š. (Orct) – Urbánek, Macháč, Havlík D., Havlík M., Starý – Kučera, Leitner, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Ineman, Jícha

  • Sestava hostů

    Daňa (Micka) – Klus, Kunc, Ficek, Kaláb, Zdeněk, Štěpánek, Kučera – Gřesík, Raček, Blaško, Peterka, Konečný, Klíma, Raška, Malát, Fridrich, Toman, Potočný


Reportáž

Domácí Litvínov, který se na začátku sezóny převážně trápil, se po výborném výkonu v Mladé Boleslavi odlepil od dna extraligové tabulky. V případě výhry v utkání s Vítkovicemi navíc černožlutí mohli reálně pomýšlet na další postup tabulkou vzhůru.

Po bezbrankové první třetině, kdy vyrovnané hře kralovaly defenzivy obou celků v čele s bezchybnými golmany, se po velkém tlaku dostali domácí do vedení zásluhou Štěpána Urbánka, který využil přesilovou hru. Druhý gól následoval vzápětí - Urbánkovu ránu tečoval Drašar a Litvínov si mohl užívat dvougólového vedení. Vidina lehkého průběhu však domácí zradila a zanedlouho po Drašarově gólu mohly slavit Vítkovice. Trefil se Raška.

I třetí třetina byla převážně v režii Vervy. Po několika zajímavých šancích, které však domácí neproměnili, se po chaosu v obranném pásmu Vítkovic dostal ke střele Martin Kučera a vrátil Litvínovu dvoubrankové vedení. I tentokrát na sebe odpověď nenechala dlouho čekat a Vítkovice opět snížily - tentokrát Havlíka propálil Toman. Třetí gól hostů přišel o čtyři minuty později z hole Peterky.

Zápas i tak nemusel dojít do prodloužení. Velké šance měli Bárdoš i Dominik Havlík, ani jeden ale nemířil přesně. Domácí se navíc v závěrečných minutách vzchopili k neúprosnému tlaku, který však nepřinesl kýžený gól a zápas se tak odebral do závěrečného dějství.

Prodloužení netrvalo dlouho. Trojka Bečvář-Jícha-Březák předvedla parádní hru tři na tři a po 49 sekundách rozhodl utkání třetí jmenovaný. Litvínov tak získal dva body, které ho alespoň přiblížily na dosah vyšším příčkám tabulky.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Trenér domácích: "V dnešním zápase se z naší strany střídaly jak dobré momenty, tak naprostý chaos. Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že získáme dva body, brali bychom je všemi deseti. Po průběhu zápasu je však zisk dvou bodů malou ztrátou."

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Trenér hostů: "Hrál se otevřený hokej, na obou stranách byla velká spousta šancí. Byli jsme chvíli lepší, pak byl lepší soupeř. Znervóznili jsme se z neproměněných přesilovek. Soupeř využil nějaké šance, ale ve třetí třetině jsme byli lepší a dotáhli jsme výsledek na 3:3. Bodík potěší a vítězství domácích bylo asi spravedlivé."

Fanshop